Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

Visoka i zaslužena pobjeda Neretve protiv Lepoglave

Objavljeno prije

Bolja ekipa Neretve zasluženo je pobijedila ekipu Lepoglave u možda, odlučujućoj utakmici glede nastavka natjecanja i osvajanja željenoga četvrtog mjesta.

Visoka temperatura nije dopuštala igračicama da pokažu sve svoje nogometne vrline, ali domaćim ni temperatura nije smetala da ostvare cilj.

Posebno raduje dolazak gledatelja, njih oko 200, koji su valjano pomagali igračicama Neretve.

Domaće su povele već u 16. minuti pogotkom Laure Sušak s 11 metara, a tomu je prethodilo igranje rukom u šesnaestercu igračice Lepoglave, Snježane Špac.

U 34. minuti na 2:0 povećala je izvanredna mlada igračica Ljubica Lorena Bulum, koja je znalački prihvatila ubačenu loptu i precizno pogodila mrežu gošći.

S tim rezultatom otišle su ekipe na više nego zasluženi odmor.

U nastavku dominantnija Neretva stvarala je prilike, njezine igračice imale su posjed lopte, a obrana nije dopuštala bilo kakvo iznenađenje. Nakon propuštene prilike u 47. minuti, Bulum nije oklijevala u 56. minuti te je postigla svoj drugi gol, za 3:0.

Iskusna Herceg mogla je poentirati u 60. minuti, ali nije imala sreće.

No, zato je Bulum nakon smišljene akcije suigračica u 74. minuti postigla svoj treći gol, za konačnih 4:0.

Ujedno, ona je bila i najbolja igračica utakmice. Prema onome što smo vidjeli, radi se o nadarenoj igračici pred kojom se svijetla sportska budućnost.

Ponovimo, Neretva je odigrala vrlo dobru utakmicu, a sve igračice zaslužuju čestitke za uloženu energiju, borbenost i znanje.

ŽNK Neretva: Kešina, Šunjić, Sušak, Musulin, Dedaj (Milinović), Mijoč (Kurjak), Borovac (Tanović), Bulum, Mandić, Popović (Jurković), Bokšić (Herceg).

Trener: Duško Mijoč

Sutkinja: Jelena Pejković (Split), pomoćnici : Ante Proso (Gata) i Dinko Kukulj (Imotski).

Delegat utakmice: Renato Srna.

ŽENSKI RUKOMET

Ilija Puljević Duka, pojačao stručni stožer ŽRK Metković

Objavljeno prije

Autor

Da sportska (rukometna) krv nije voda potvrdio je u petak navečer nekadašnji trener Mehanike i hrvatske reprezentacije, te još nekoliko klubova u inozemstvu, ali i sportski ambasador Hrvatske u nordijskim zemljama, Ilija Puljević Duka.

Iako nam je prije dvije-tri godine rekao da odlazi u sportsko-trenersku mirovinu, želja za transferom golemog rukometnog iskustva i sportskih uspjeha, bila je jača od blagodati sportske mirovine te se priključio stručnom stožeru ŽRK Metković, člana Druge lige.

On će uz već poznate trenere u klubu Jeru Alujevića i Antu Raiča, poučavati mlade rukometašice Metkovića, a kako će se točno zvati njegova uloga, odlučit će uprava.

Ilija Puljević Duka, ŽRK Metković

Puljević je u petak, prvo razgovarao, a potom na igralištu kod OŠ Stjepena Radića realizirao planirano gradivo s igračicama rođenim od 2002. do 2006. godine, i možemo vam reći da se „ni muha nije čula“. Tako je i izjavu za naš portal odgodio za neki drugi dan.

Predsjednik kluba Tomislav Komazin je bio konkretan:

– Nemao što tajiti, Puljević je pojačao naš stručni stožer i zbog toga mu hvala. Zar trebam naglašavati o kakvom se stručnjaku europskih razmjera radi. Naš teneljni cilj je da naša djeca žive sportski život, da vježbaju i uče, te da sutra kada završe osnovnu ili srednju školu nastave sa sportskim i svim drugim aktivnostima u nekoj drugoj sredini. Tim putem krenuli smo prije dvije godine, a rezultat nas ne zanima. Jedino nas zanima kvalitetan rad s našom djecom, a rezultati nam nisu primarni. Zbog pandemije nema turnira ni prijateljskih ogleda. Preostaje nam raditi prema projektima naših trenera i čekati otvaranje obnovljene sportske dvorane, – poručio je Komazin.

Zadovoljstvo dolaskom Ilije Puljevića u klub nije krio ni član uprave Siniša Bebić:

– Jedini ispravan put za naš klub je¸rad s mlađim uzrastima. Stoga nas veseli dolazak Ilije Puljevića koji u tom poslu ima golemo iskustvo, – rekao je Bebić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije