Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

KUP DALMACIJE 'MEMORIJAL ZLATKO CELENT'

Veslačkom klubu ‘Neretvanski gusar’ zlato i bronca iz Splita

Objavljeno prije

VK Neretvanski Gusari

Na regatnoj stazi splitskoga Spinuta u subotu je održana odgođena regata Kupa Dalmacije Memorijal Zlatko Celent, na kojoj su nastupili veslači metkovskoga VK Neretvanski gusar.

Naši su veslači nastupili u istim kategorijama kao i prošli tjedan u Šibeniku, osim dvojca na pariće juniora B, koji su regatu propustili zbog školskih obveza. Od zapaženijih rezultata skifist Šime Popović u kategoriji kadeta B osvojio je broncu, a skifistica Nataša Šustić zlato u kategoriji seniorki.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sljedeća regata predviđena je 22. travanja na regatnoj stazi Dubrovačke rijeke Omble. U međuvremenu, 8. i 9. travnja, skifistica Nataša Šustić nastupiti će na zagrebačkome Jarunu na Međunarodnoj regati Croatia Open.

Prenosi: metkovic.hr

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije