Ostanimo u kontaktu

UZ SVE TEŠKOĆE KURAN OČEKUJE DOBAR REZULTAT

Veslački veteran Mladen Kuran priprema se za Svjetsko prvenstvo u Münchenu

Objavljeno prije

 Mladen Kuran

Prirodne pogodnosti za pripreme i održavanje natjecanja na vodi na području Metkovića odavna su prepoznali veslači iz cijele Europe koji godinama uoči velikih natjecanja dolaze baš u Metković i na područje doline Neretve.

Prije više desetljeća tu je vježbao veliki Matija Ljubek koji je maštao o izgradnji objekata za smještaj i vježbanje veslačkih klubova i reprezentacija. Nažalost, njegove težnje nisu se ostvarile. Ipak, prije nekoliko dana održano je i uspješno okončano EP u kajak-kanu maratonu pri čemu su se Metkovci pokazali više nego uspješni organizatori.

U Metkoviću veslanje ima dugu tradiciju pa će se uskoro obilježiti vrijedna obljetnica.

Jedan od istaknutih bivših veslača VK Neretvanski gusar svakako je i danas 60-godišnji Mladen Kuran koji je u klubu proveo punih 45 godina od 1973.-1995. veslajući u dvojcu i četvercu bez kormilara.

Daleke 1985. godine u dvojcu je bio drugi na prvenstvu bivše države održanom u Jajcu.

I onda je 1995. preselio među veterane u samcu i od tada do danas prigrabio šest titula svjetskog prvaka i četiri titule europskog prvaka. Slavio je u Njemačkoj, Španjolskoj, Škotskoj, Zagrebu, Budimpešti i u drugim zemljama u koje je putovao sam samcat i o svom trošku. Sponzori su za njega bili nepoznata kategorija pa je u svom kombi vozilu bio i vozač i logistička potpora i natjecatelj.

U karijeri je na svojoj Neretvi i drugdje izveslao tisuće kilometara ali ga ljubav prema veslanju do današnjeg dana nije napustila. Danima se priprema za odlazak na novo SP za veterane koje će održati u Münchenu od 25. do 29. srpnja ove godine na kojemu će sudjelovati oko 10 tisuća veslača u raznim disciplinama. Djelatnika Stanice za tehničke preglede vozila Mladena Kurana pitali smo kako se pripremao i što očekuje u Njemačkoj.

– Pripremao sam se uobičajeno kao i svake godine jer bez priprema ne treba ni putovati na SP. Nemam nikakve potpore od bilo koga, sve što radim sam i sam snosim trošak, pa ću i ove godine s kombi vozilom starim 22 godine sam u Njemačku. U Minchenu u samcu na stazi dugoj 1000 metara očekujem dobar rezultat, možda i medalju.

Moram naglasiti da ću veslati kao član VK Mladost Zagreb, a ne kao član VK Neretvanski gusar jer već dvije godine nisam njihov član iako sam u klubu proveo 45 godina. Propustio sam pet dana priprema jer su me organizatori nedavnog EP u kajak-kanu maratonu spriječili u vježbanju na Neretvi smatrajući da ometam to natjecanje, iako na Neretvi nisam bio od 5. do 8. srpnja kada se održavalo pravo natjecanje nego nekoliko dana ranije. Nikome nisam smetao, a prijetili su mi. Pitam se zašto, ako sam samo želio veslati prema Opuzenu?

Ipak, vjerujem da će moji napori uroditi plodom i da ću i ove prigode ostvariti dobar rezultat bez obzira na broj natjecatelja, – poručio je istinski sportaš i vječiti optimista Mladen Kuran.

Piše: Pero Jakić/Metković NEWS
Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije