Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKI 'GUSARSKI' KORIJENI NA POSTOLJU U MURAU

Veliki uspjeh mladih hrvatskih kanuista na SP u Austriji, među zlatnima i mladi Matej Zonjić

Objavljeno prije

Hrvatska reprezentacija na postolju

U austrijskom gradu Murau održano je od 25. do 29. srpnja 2017. Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama u juniorskoj i U23 konkurenciji u disciplinama klasični spust i sprint. Na ovom natjecanju nastupilo je 250 natjecatelja iz 20 zemalja,a naši su mladi reprezentativci postigli sjajan uspjeh osvojivši 5 odličja, od kojih jedno zlato, dva srebra i dvije bronce.

Svjetski juniorski prvaci, u utrci discipline sprint ekipno (3xC1), postali su Leon Išpan / Matej Zonjić / Luka Zubčić koji su iza sebe ostavili i takve velesile u ovom sportu kao što su Francuska, Češka i Italija. U disciplini sprint pojedinačno (C1), Luka Obadić je u kategoriji U23 postao svjetski viceprvak, a Luka Zubčić je ostvario isti uspjeh u istoj disciplini u kategoriji juniora. Ovaj uspjeh je tim veći što naši reprezentativci imaju još jednu godinu pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, a Luka Obadić još dvije u konkurenciji U23.

U disciplini klasični spust pojedinačno (C1), brončanu medalju u kategoriji U23 osvojila je naša reprezentativka Alba Zoe Gržin, a brončanu medalju u disciplini klasični spust u kategoriji U23 osvojili su u ekipnoj utrci dvojaca (3xC2) i Luka Obadić / Matej Zonjić, Ivan Tolić / Leon Išpan, Luka Zubčić / Dino Išpan.

Matej Zonić, SP - Murau

Naš ”zlatni” dečko Matej Zonjić ima neretvanske ”gusarskekorijene, jer mu je otac Opuzenac, a on je treći u nizu braće koji osvaja medalje na europskim i svjetskim prvenstvima. Naime, njegova starija braća Jadran i Mihovil se bave istim sportom i osvajaju medalje već pet godina. Stariji brat Jadran dobitnik je nagrade ”Dražen Petrović” za najbolje mlade sportaše u Republici Hrvatskoj i već je osvojio i dvije medalje u seniorskoj konkurenciji.

Čestitamo sportskoj obitelji Zonjić i želimo još mnogo medalja na budućim natjecanjima te da ih vidimo što prije u našoj Dolini.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom. Od uzoraka poslanih na analizu stigli su rezultati njih 33 i svi su negativni. Hospitalizirane su 4 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 3497 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 114 osoba, a od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije