Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VELIKA SPORTSKA MANIFESTACIJA NA NERETVI

Rekordan broj ekipa na ovogodišnjem Maratonu lađa

Objavljeno prije

Jutros je u Hotelu ‘Narenta’ održana konferencija za medije Udruge lađara Neretve na kojoj je predsjednik Luka Oršulić informirao javnost o pojedinostima vezanima za ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi.

Kako je istaknuo Oršulić, na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje rekordan broj od 54 ekipe, pri čemu je njih 36 na Maratonu lađa, a 18 na Maratonu lađarica.

Pole position u srijedu u Opuzenu, a u četvrtak 8. Maraton lađarica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tjedan lađe na Neretvi započinje u srijedu u Opuzenu utrkama za startne pozicije na Maratonu lađa, a nastavlja se u četvrtak 8. Maratonom lađarica na kojem će nastupiti 216 veslačica. Start je ispod Lučkoga mosta u Metkoviću, a cilj u Opuzenu.

Na ovogodišnjem Maratonu lađa, stazu dugu 22 km veslat će više od 500 lađara, a izravni prijenos i ove godine bit će na HTV-u te na lokalnim radijskim postajama ‘Delta’ i ‘Ploče’.

Baš kao i lani, i ove godine Maraton lađa na Neretvi prate stroge epidemiološke mjere. Gledatelji tako neće moći pratiti Maraton na cilju ni na startu, već samo s obala Neretve. Također, zapovjedni brod bit će znatno manji nego prethodnih godina, pa se ne očekuje dolazak državnoga vrha. Uz lokalne i županijske predstavnike, izaslanik premijera Andreja Plenkovića bit će ministar Tomislav Ćorić.

Tjedan lađa na Neretvi završit će u nedjelju, 15. kolovoza povratkom lađa iz Ploča u Metković.

*Ispričavamo se. Zbog tehničkih poteškoća imali smo smetnje na početku samog video-priloga ali su s vremenom otklonjene.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije