Ostanimo u kontaktu

NOGOMET

Golijada Neretvana protiv Žrnova i poraz ONK Metkovića u Smokvici

Objavljeno prije

sport, nogomet, lopta, gol

1.ŽNL 13. kolo
NK Neretva – NK Žrnovo 7:0 (3:0)

U igri sa skromnom momčadi Žrnova, Neretva je ostvarila najveću pobjedu u jesenskom dijelu prvenstva.

Napadači domaćeg sastava bolje su se snalazili na za igru teškom terenu, a umjesto sedam, mogli su postići najmanje još toliko pogodaka.

Seriju je otvorio Dragan Brečić u 17. minuti za 1:0, slijedi još jedan njegov biser-pogodak za 2:0 u 25. minuti, a za miran odmor potrudio se svojim pogotkom Davor Šutalo u 30. minuti.

Poslije odmora iskusni Jerković nije propustio svoju priliku za 4:0 u 47. minuti, a tri minute kasnije Brečić je svojim trećim pogotkom opravdao epitet najboljeg igrača utakmice.

Kapetan Batinović u 70. minuti povećao je vodstvo Neretve na 6:0, a onda je 89. minuti mladi Goran Obradović zaključio listu strijelaca za konačnih 7:0.

Sastav Neretve: Mulać, Ćopo, Manenica, Kuran, Kaleb (od 46. Jerković), Šutalo (od 72. I.Marušić), Batinović, Prce (od 55. Obradović), Brečić (od 65. D.Marušić), Tomas, Marić. Trener: Goran Galov.

NK Jadran 1932 – ONK Metković 3:2

Nogometaši Metkovića poraženi su u Smokvici od domaćeg Jadrana rezultatom 3:2. Metković je prvi dio utakmice riješio u svoju korist jer se na odmor otišlo s 2:1 za Metković, a nakon vodstva gostiju od 2:0. U nastavku je Jadran poravnao, a u 86. minuti  dosuđeni kazneni udarac s 11 metara, Jadran je iskoristio i pretvorio u 3:2, odnosno u pobjedu za sva tri boda.

Pero  Jakić

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA

Damir Jerković novi predsjednik UO NK Neretva

Objavljeno prije

Damir Jerković - Sindža, NK Neretva

Na u subotu navečer održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini NK Neretva, za novog predsjednika UO izabran je Damir Jerković dosadašnji dopredsjednik. On je u tom svojstvu izvijestio o radu u proteklom razdoblju za koje su članovi skupštine zaključili da je bilo vrlo uspješno.

Prije svih, ostvaren je glavni cilj postavljen 2017. godine, a to je osvajanje prvoga mjesta u Županijskoj ligi i ulazak u 3. HNL Jug, a potom stabiliziranje kluba i plasman u sredini trećeligaške ljestvice tijekom jesenskog dijela sezone.

Jerković je napomenuo da je sredinom prošle godine bilo značajnih problema u radu Nogometne škole NK Neretva pa je trebalo naporno raditi kako bi se stanje popravilo.

Prva zadaća, a to je vraćanje kadeta i pionira koji su otišli u druge klubove, uspješno je riješena, a formiran je i juniorski pogon.

Dok su u sezoni 2017/2018, u saveznom stupnju igrali samo stariji pioniri i kadeti,  a ostali u županijskim ligama i dok je tom razdoblju vježbalo 180 polaznika s kojima je radilo 6 trenera, u novoj sezoni stanje se značajno promijenilo.

U klubu vježba 210 polaznika Nogometne škole s kojima radi 8 trenera i voditelja. Čak četiri uzrasne kategorije (mlađi i stariji pioniri, kadeti u juniori) igraju u saveznim stupnjevima natjecanja, a ostali u županijskim okvirima.

Članovi Neretvine skupštine na njegov zahtjev razriješili su dosadašnjeg predsjednika UO Udruge Vjekoslava Čuvala i dopredsjednika Jerkovića, a slijedom toga i sve ostale članove UO udruge.

Zatim su članovi skupštine za novog predsjednika UO imenovali Damira Jerkovića a za dopredsjednika Nikolu Manenicu.

Za članove novog UO imenovani su Nikša Galov, Ivica Mijoč i Vedran Vištica, a za članove nadzornog odbora Ivica Popović (za predsjednika), Nikica Ilić i Hrvoje Bebić.

Funkciju predsjednika skupštine NK Neretva i dalje će obavljati dosadašnji predsjednik Mišo Glavinić, čiji je zamjenik Ivica Kuran.

Na kraju izvanredne izborne skupštine prihvaćeno je financijsko izvješće za 2017. godinu, a potom prihvaćen predloženi financijski plan za sljedeću godinu.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

Najčitanije