Ostanimo u kontaktu

3. HNL JUG

Već u prvom kolu sastaju se Neretvanac i Neretva

Objavljeno prije

Tradicionalni neretvanski trećeligaški nogometni derbi na rasporedu je već u prvom kolu prvenstva 3. HNL Jug koje počinje 31. kolovoza, a Neretvanac će na svojoj Podvornici ugostiti Neretvu.

Parovi i raspored susreta utvrđen je na Plenumu klubova 3. HNL Jug.

Ostali susreti :

Zmaj (B) – Kamen, Hrvace – Sloga, Jadran LP – Primorac (B), Uskok – GOŠK Dubrovnik, Zadar – Split, Zagora – Junak.

Novi su članovi lige Sloga, Vodice i bivši drugoligaš Zadar koji nije ispunio uvjete za nastavak natjecanja u Drugoj ligi.

U niži stupanj preselili su Imotski i Primorac iz Stobreča čiji čelnici pokušavaju dokazati da su neopravdano morali napustiti treći stupanj natjecanja.

Inače, za novog predsjednika Plenuma izabran je Pero Vičan iz Dubrovnika. On je tijesno (8:7) pobijedio protukandidata Maria Paića, predsjednika NK Zagora.

NK Neretva glasovala je za Vičana, a Jadran LP i Neretvanac za Paića.

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije