Ostanimo u kontaktu

UOČI MARATONA LAĐA

Uzbudljive utrke za startne pozicije počinju u 18 sati na Maloj Neretvi

Objavljeno prije

Večeras u 18 sati počinju uvodna lađarska događanja 22. Maratona lađa – uzbudljive utrke za startne pozicije. Sve se odvija u “areni” Male Neretve od starog mosta do brane, duljine oko 120 m u jednom smjeru i natrag do mosta. Po završetku utrka slijedi izbor startnih pozicija na obližnjem trgu i dodjela pokala Slobodne Dalmacije prvim trima ekipama.

Po broju osvojenih mjesta na “brzinskim” utrkama prvo mjesto drže Donjani donji kojih već nekoliko godina nema na maratonu lađa a na drugom mjestu je Rogotin koji ove godine ipak nije na razini kakvoj su bili prije desetak godina. Na 4. i 5.mjestu nalaze se Crni put i Stablina. Ukoliko jedna od ovih dvaju potonjih ekipa osvoji prvo mjesto zasjesti će na prvo mjesto tablice najboljih na brzinskim utrkama. Istakli smo prva dva favorita večeras. Treći favoriti su večeras ekipa Gusara Komin i za nijansu slabiji njihova druga ekipa. Peti favoriti su ekipa Zagreba tako da ne bi bilo čudno da ovih pet ekipa zauzmu prvih pet pozicija. Ipak, znaju se dogoditi i iznenađenja, kratka je utrka i dovoljan je sitni kiks da rezultat bude ispod očekivanja.

Večeras bi trebalo nastupiti minimalno 27 ekipa od 28 prijavljenih. Vinkovački lađari dolaze kasno pa neće nastupiti večeras. Moguće je da još neke pojedine ekipe ne nastupe.


Izvor: facebook / Maraton lađa

NAJVEĆI IZLAZNI TRANSFER

Boško Šutalo odlazi u Atalantu za 5 mil. eura

Objavljeno prije

Samo detalji dijele Boška Šutala (20), mladog Osijekovog stopera i nekadašnjeg Neretvinog igrača od prelaska u talijansku Atalantu, prenosi tamošnji Bergamo Sport.

– Bilo mi je iznimno drago biti član ovog kluba i dio ovog grada. Istovremeno sam i sretan i tužan ali takav je život. Treba se ići naprijed te ustrajati u svojim ciljevima. Naravno, svojem NK Osijeku želim sve najbolje, puno sreće i uspjeha – poručio je Šutalo za Facebook stranicu Bijelo plava birtija.

Prema nekim informacijama to bi trebao biti najveći izlazni transfer u Osijekovoj povijesti jer bi u Grad na Dravi iz Bergama trebalo stići pet milijuna eura kao i 10% od idućeg transfera spomenutog igrača. Do sada je rekord držao transfer Erosa Grezde (24) u Glasgow Rangers za 2.75 milijuna eura.

U dresu seniorske momčadi Šutalo je odigrao 34 utakmice, dok je za drugu momčad odigrao njih 10 i zabio gol. U Osijek je stigao iz Splita, a prije je igrao za Neretvu iz Metkovića.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije