Ostanimo u kontaktu

STOLNOTENISKA LIGA GRADA PLOČA

Urania zlatna, Fiorentina srebrna, Reful i Kockica brončani

Objavljeno prije

U subotu, 6. travnja odigrana je završnica stolnoteniske lige Grada Ploča za sezonu 2018./2019. Novi prvak je ekipa Urania Baška Voda. Drugo mjesto pripalo je ekipi Fiorentina, dok su treće mjesto podijelili Reful i Kockica.
Prvi polufinalni meč donio je dvoboj između Uranije i Kockice. Gosti iz Baške Vode maksimalno su ušli u meč i nisu izgubili niti jedan bod i sa 6:0 se plasirali u finale.

U drugom polufinalnom meču igrali su Fiorentina i Reful, stari stolnoteniski rivali. Fiorentina je pokazala da je u boljoj formi i zasluženo je pobijedila s ukupnih 6:1. Iako se igrao dobar i zanimljiv tenis, Glamuzina, Grgurinović i Rakušić bili su bolji od Šutića, Vlahovića i Obrvana i zasluženo su otišli u finale.

U finalu se igrao vrhunski stolni tenis i Fiorentina je pružila odličan otpor favoriziranoj Uraniji. Sjajna ekipa iz Baške Vode pobijedila je 6:3 i postala novi prvak stolnoteniske lige Grada Ploča, a Fiorentina je pokupila simpatije svih prisutnih za hrabru i požrtvovnu igru s kojom su osvojili tri boda. Urania je pokazala kako se treba igrati i kako ostati smiren i u trenucima kada ne ide sve kako je zamišljeno, a veliko iskustvo ove sjajne ekipe na kraju se pokazao presudno.

Nakon odigranih mečeva uslijedila je dodjela nagrada za prve tri ekipe. Svaka ekipa dobila je pehar, a svaki igrač po medalju. Zlata su kući odnijeli igrači Uranije, srebra Fiorentine, a bronce Refula i Kockice. Pehare i medalje uručio je potpredsjednik STK Ploče Danko Katić. Završetak lige proslavljen je na prigodnom domjenku uz ugodno druženje.

Predsjednik STK Ploče Zoran Šutić nakon završetka lige poručio je: – Čestitam svim ekipama koje su sudjelovale ove sezone u našoj ligi, posebno Uraniji i Neumu koji su dolazili svaki tjedan u Ploče igrati. Velike čestitke Uraniji na prvom mjestu, Fiorentini na drugom, Kockici i mojoj ekipi Reful na trećem mjestu. Hvala i svakom pojedincu koji je pomogao tijekom sezone. Nadam se da će liga iduće sezone biti još i bolja, a sve zaljubljenike u stolni tenis pozivam na naš turnir koji će se u nedjelju odigrati u Pločama.

Ekipe koje su igrale u stolnoteniskoj ligi Grada Ploča u sezoni 2018/2019 su:

1. URANIA BAŠKA VODA
2. FIORENTINA
3. REFUL
4. KOCKICA
5. NEUM
6. PLAVCI
7. FORTUNA
8. STABLINA
9. UOTV PLOČE 1387
10. ČEVELJUŠA

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije