Ostanimo u kontaktu

STOLNOTENISKA LIGA GRADA PLOČA

Urania zlatna, Fiorentina srebrna, Reful i Kockica brončani

Objavljeno prije

U subotu, 6. travnja odigrana je završnica stolnoteniske lige Grada Ploča za sezonu 2018./2019. Novi prvak je ekipa Urania Baška Voda. Drugo mjesto pripalo je ekipi Fiorentina, dok su treće mjesto podijelili Reful i Kockica.
Prvi polufinalni meč donio je dvoboj između Uranije i Kockice. Gosti iz Baške Vode maksimalno su ušli u meč i nisu izgubili niti jedan bod i sa 6:0 se plasirali u finale.

U drugom polufinalnom meču igrali su Fiorentina i Reful, stari stolnoteniski rivali. Fiorentina je pokazala da je u boljoj formi i zasluženo je pobijedila s ukupnih 6:1. Iako se igrao dobar i zanimljiv tenis, Glamuzina, Grgurinović i Rakušić bili su bolji od Šutića, Vlahovića i Obrvana i zasluženo su otišli u finale.

U finalu se igrao vrhunski stolni tenis i Fiorentina je pružila odličan otpor favoriziranoj Uraniji. Sjajna ekipa iz Baške Vode pobijedila je 6:3 i postala novi prvak stolnoteniske lige Grada Ploča, a Fiorentina je pokupila simpatije svih prisutnih za hrabru i požrtvovnu igru s kojom su osvojili tri boda. Urania je pokazala kako se treba igrati i kako ostati smiren i u trenucima kada ne ide sve kako je zamišljeno, a veliko iskustvo ove sjajne ekipe na kraju se pokazao presudno.

Nakon odigranih mečeva uslijedila je dodjela nagrada za prve tri ekipe. Svaka ekipa dobila je pehar, a svaki igrač po medalju. Zlata su kući odnijeli igrači Uranije, srebra Fiorentine, a bronce Refula i Kockice. Pehare i medalje uručio je potpredsjednik STK Ploče Danko Katić. Završetak lige proslavljen je na prigodnom domjenku uz ugodno druženje.

Predsjednik STK Ploče Zoran Šutić nakon završetka lige poručio je: – Čestitam svim ekipama koje su sudjelovale ove sezone u našoj ligi, posebno Uraniji i Neumu koji su dolazili svaki tjedan u Ploče igrati. Velike čestitke Uraniji na prvom mjestu, Fiorentini na drugom, Kockici i mojoj ekipi Reful na trećem mjestu. Hvala i svakom pojedincu koji je pomogao tijekom sezone. Nadam se da će liga iduće sezone biti još i bolja, a sve zaljubljenike u stolni tenis pozivam na naš turnir koji će se u nedjelju odigrati u Pločama.

Ekipe koje su igrale u stolnoteniskoj ligi Grada Ploča u sezoni 2018/2019 su:

1. URANIA BAŠKA VODA
2. FIORENTINA
3. REFUL
4. KOCKICA
5. NEUM
6. PLAVCI
7. FORTUNA
8. STABLINA
9. UOTV PLOČE 1387
10. ČEVELJUŠA

SPORTSKE IKONE

Tiskan Leksikon najznačajnijih hrvatskih sportaša, svoje mjesto u njemu pronašli i metkovski sportaši

Objavljeno prije

Autor

Nedavno je tiskan Leksikon najznačajnijih hrvatskih sportaša, kroz razdoblje od 1880. do 2019. godine, čiji je autor Damir Škarpa. To novo djelo sportske publicistike u Hrvatskoj na jednom mjestu u nešto kraćoj  formi donosi popis i biografije najznačajnijih hrvatskih sportaša i sportašica iz svih sportskih grana te predstavlja pravi spomenik svim hrvatskim sportskim veličinama.

Autor Škarpa rođen je u Zagrebu 1971. godine, diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u zagrebu smjer pošta i telekomunikacije, a od 1994. godine bavi se sportskim novinarstvom. Član je Hrvatskog društva povjesničara sporta i autor nekoliko knjiga. Kako je autor jedan primjerak Leksikona poklonio glavnom uredniku našeg portala Daliboru Čuturi a kako su u njemu nalaze i imena značajnih sportaša iz Metkovića, bio je red prelistati ga i napisati nekoliko riječi.

Dakle na 268 stranica nalaze se imena i fotografije stotina vrhunskih hrvatskih sportaša koji su s klubovima ili reprezentacijama osvojili stotine medalja, pokala, priznanja, bodova, poena ili postigli stotine golova u nogometu, rukometu ili vaterpolu.

Autor nije zanemario niti jednu sportsku granu, a kriterije po kojima je radio odredio je sam.

Tako se u knjizi mogu naći imena velikog Vladimira Beare, Milivoja Bebića, Rudolfa Belina, Đurđice Bjedov, Duje Bonačića, Žarka Dolinara, Sandra Gulje, Katice Ileš, Vinka Jelovca, Andre Knega, Matije Ljubeka, Željka Mavrovića, Nikole Pilića, Blanke Vlašić, Nikole Pilića, Luke Modrića, Zorana Primorca

Eto kad smo kod Zorana Primorca (stolni tenis), podsjetimo da je njegova majka Mila, kćer pokojnih Kate i Ante Sente iz Metkovića.

U Leksikonu se nalaze podaci i o sportašima iz Metkovića i o onima koji su značajni ali nisu iz Metkovića već su samo igrali za klubove iz Metkovića.

Tako za Andriju Ankovića piše da je nakon GOŠK-a iz Gabele igrao za Neretvu i Hajduk za kojega je odigrao 326 utakmica i postigao 250 golova.

Patrik Čavar (rukomet), igrao je za domaće i inozemne klubove, a u dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 120 puta i zabio 640 golova. Ivan Čupić odigrao je za Hrvatsku 125 utakmica, Davor Dominiković 174, a Slavko Goluža 246 i pri tomu postigao 627 golova. Vladimir Jelčić upisao je 57 nastupa za Hrvatsku, a Nikša Kaleb 79, uz 152 pogotka.

Ivano Balić je dvaput proglašen za najboljeg rukometaša svijeta, igrao je za svjetske rukometne velikane, i tri sezone za RK Metković Jambo. Za reprezentaciju je nastupio 198 puta i postigao 535 pogodaka. Drugi Splićanin Petar Metličić također je igrao u Metkoviću, a zatim u najpoznatijim klubovima svijeta, uostalom kao i svi već spomenuti metkovski rukometaši. Metličić je za reprezentaciju zaigrao 146 puta i postigao 460  pogodaka.

U knjizi su i podaci o Blaženku Lackoviću, a autor navodi da je bio i član RK Metković Jamba. Istina je da je Lacković godinu dana proveo u Metkoviću ali zbog administrativnih zapreka i odluka HRS-a i po direktivi RK Zagreb, on nije igrao za klub ni u domaćem prvenstvu ni u međunarodnim utakmicama, a RK Metković Jambo je zbog toga što je Lacković zaigrao na jednoj trening utakmici u Sloveniji, izgubio naslov prvaka države.

Međutim, u bilješci o Božidaru Joviću ne stoji da je igrao za Metković iako je tu proveo neko vrijeme.

U podacima o Nenadu Kljajiću nema podatak da je bio i igrač Metković Jamba u vrijeme najvećih uspjeha metkovskog rukometa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije