Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PAMETNOM IGROM DO POZITIVNOG REZULTATA

Uoči nedjeljnog derbija Orebić – Neretva, razgovarali smo s kapetanom Neretve Antom Batinovićem

Objavljeno prije

NK Neretva seniori

U nedjelju će se u okviru Županijske lige u Orebiću sastati nogometaši drugoplasiranog Orebića i prvoplasirane Neretve iz Metkovića, s naznakom da obe momčadi imaju po 53 boda.

Uoči početka prvenstva Orebiću nitko nije davao ama baš nikakve izglede za osvajanje prvoga mjesta, već su kandidati bili Župa dubrovačka, Konavljanin, možda Slaven, zatim Gusar i još neki, ali uz Neretvu koju su mnogi vidjeli na tronu i u uspješnim kvalifikacijama za povratak među trećeligaše.

Prvi šok za Neretvine navijače uslijedio je prošle jesni kada je Orebić slavio u Metkoviću! Možda mu je upravo ta pobjeda dala dodatne impulse da se nastavi boriti za prvo mjesto, tko će znati. Uglavnom, svi su kandidati jedan po jedan otpadali, ostali su Orebić i Neretva, a odluka pada u nedjelju.

Stoga smo kapetana Neretve Antu Batinovića upitali kako će se Neretva postaviti u nedjelju u Orebiću, u derbiju koji može odlučivati o prvaku?

– Mogu reći da ćemo u utakmicu ući vrlo pažljivo i odgovorno, nećemo srljati za nekakav imaginarni cilj, već ćemo pravilno rasporediti naše potencijale. To što kažem da nećemo težiti isključivo napadčkoj igri ne znači da ne želimo pobjedu, koju itetako tražimo. Međutim, nećemo glavom kroz zid i to je to. Uostalom, nama je dovoljan i bod u tom susretu, a Orebiću nije. U svakom slučaju bit će to zanimljiva utakmica kakvih smo ja i moji suigrači odigrali na desetke. –

Jeste li, s obzirom na važnost utakmice, posebno proučavali igru Orebića kako bi im se lakše suprostavili?

– Nema sumnje da je Orebić vrlo dobra momčad, ali nismo poduzimali nikakve posebne aktivnosti oko analize njihove igre ili posebnog promatranja utakmica. Mogu samo reći da nas, ako igramo kako znamo i možemo, malo tko može dobiti, a za naše poraze sami smo krivi. Mi možemo samo sami sebe pobijediti, ali ja držim da se to neće dogoditi. Jedina formula je da budemo 100 posto u utakmici, da mislimo o svakoj lopti i svakom potezu, do konačne pobjede. –

Osjećate li kao kapetan momčadi neku posebnu odgovornost, ili pritisak, uoči puta u Orebić ?

– Svaki sportaš, to je logično, osjeća stanovitu odgovornost uoči i tijekom ovako dosta važnih utakmica. Svakako da kao kapetan imam veću odgovornost i uvijek nastojaim ispuniti očekivanja trenera, suigrača i navijča. Međutim, cijela naša momčad osjeća odgovornost , bez obzira na pritiske. To tako mora biti, i mi se tako ponašamo.-

Pratite li rezultate klubova koji su vodeći u županijskim ligama i s kojima će te se susresti u kvalifikacijama, budete li prvaci u svojoj ligi?

– Radi se o Predragi, Vodicama i Uskoku. Pratimo njihove rezultate i ništa više od toga. Mislim da je Uskok najjača momčad i da se svakako žele vratiti ub Treću ligu. Što će od svega biti vidjet ćemo. Ja se nadam da će Neretva biti uspješna i u Županijskoj ligi i u kvalifikacijama – kazao je kapetan Neretve.

Pero Jakić

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije