Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

Neretva unatoč premoći i vodstvu od 2:0 uknjižila samo bod protiv Dinama

Objavljeno prije

ŽNK Neretva - ŽNK Dinamo

Teško je prihvatiti činjenicu da su igračice Neretve do 71. minute imale vodstvo od 2:0, pa sukladno tomu, teško je prihvatiti i podjelu bodova. Moglo je čak i lošije završiti za Neretvu, ali srećom nije.

Dakle, premoćniji domaći sastav izveo je na početku nekoliko napada, a jedan od njih uspješno je završila Anica Matića u 3. minuti kada je iz gužve pred vratima Benić, snalažljivo poslala loptu u mrežu za 1:0.

Igra je potom bila ravnopravna u polju, ekipe su na sredini terena pokušavale ostvariti prevagu i višak u napadu, ali prigoda za pogotke nije bilo prema očekivanjima.

U nastavku su ekipe malo osvježene novim imenima. Neretva je zaigrala s više poleta, igračice se nisu štedjele. Mijoč je u 56. minuti promašila, Terzić iz slobodnog udarca u 62. nije uspjela, kao ni Herceg u 68. minuti.

Gošće iz Zagreba su polako preuzimale inicijativu. Na sredini terena ali i u napadu Dinama ključne igračice bile su Stanić i Benković, a u obrani Kopić. Ipak, Metkovke koriste svoju prigodu u 71. minuti, i povećavaju prednost na 2:0. Odbijenu loptu prihvatila je Ljubić koja je minutu prije toga ušla u igru, i prihvaćenu loptu poslala ispod grede Dinama.

Trener domaćih Duško Mijoč optrčao je pola igrališta od sreće. A onda pravi šok. Minutu nakon pogotka Neretve, najbolja igračica na terenu Ivana Stanić iskoristila je neodlučnost vratarke Neretve i smanjila domaće vodstvo na 2:1.

Kešina se u 74. minuti posve iskupila za lošu procjenu kod pogotka te je sjajno zaustavila udarac Bračević, koja je pretrčala gotovo cijelo igralište i uputila udarac kojega je Kešina zaustavila. Ona je i u 80. minuti opet odlično reagirala zaustavljajući novi udarac sve opasnijeg Dinama.

I onda, u 82. minuti bolja igra Zagrepčanki rezultirala je poravnanjem rezultata. Benković je ispred vrata Neretve dočekala ubačenu loptu koju je glavom smjestila u mrežu za konačnih 2:2.

Na koncu, Neretva može biti zadovoljna jednim bodom, iako je bila na pragu pobjede.

ŽNK Neretva: Kešina, Jurković, Matić, Dugandžić, Herceg (od 70. Ljubić), Mijoč, Terzić, Bakalar (od 55.Dedaj), Tanović (od 90. Musulin), Mandić, Perić. Trener: Duško Mijoč.

Igralište Neretve. Gledatelja: 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavle).

ŽNK Neretva – Dinamo Zagreb 2:2 (1:0)
Strijelci: 1:0 Matić (3), 2:0 Ljubić (71), 2:1 Stanić (72), 2:2 Benković (82).

Igračica utakmice: Ivana Stanić.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije