Ostanimo u kontaktu

OSVRT NA SPORTSKU SEZONU

Unatoč poteškoćama, metkovski sportski klubovi nižu uspjehe

Objavljeno prije

Rukomet, rukometna lopta

Po završetku natjecateljskih sezona, sportske udruge, odnosno, klubovi s područja Metkovića nastavile su nešto laganijem radom do početka odmora, a jedino su nogometaši Neretve u punom radnom zanosu s obzirom na to da ih već u nedjelju, u susretu s NK Vodice, očekuje prva kvalifikacijska utakmica za ulazak u Treću HNL.

Neretva je zapravo osvajanjem prvoga mjesta ostvarila i najveći uspjeh pa stoga igrači, treneri i vodstvo zaslužuju čestitke. Iako je bilo i nekoliko slabijih rezultata pa i igara, taj klub je ipak na kraju slavio. To je, dakako, rezultat rada i uprave i igrača koji su postavljene ciljeve uspješno ispunili, doduše za sada samo polovicu jer ih čekaju dvije odlučujuće utakmice.

ONK Metković nije briljirao u Županijskoj ligi gdje je zauzeo mjesto u donjem dijelu ljestvice, ali je u tom klubu i dalje jedinstvena atmosfera u igranju, vježbanju i druženju. Najveći problem toga kluba svakako je nemogućnost stvaranja sastava koji bi zajedno mogao odigrati više utakmica u nizu, a razlog tomu su izostanci igrača s treninga ili utakmica zbog posla od kojega žive. U sljedećem razdoblju svi će u klubu nastojati riješiti i to pitanje.

Lijep uspjeh polučile su nogometašice Neretve u Prvoj ligi osvajanjem petog mjesta, odmah iza nedostižnih Osijeka, Splita ili Agrama. Četverogodišnji rad i trud svih u klubu itekako se isplatio pa se možemo nadati još kvalitetnijim rezultatima.

Posebno je važna činjenica da Neretva danas ima nekoliko reprezentativki u raznim selekcijama te da su zbog odličnih prezentacija neke igračice na meti poznatijih i snažnijih klubova iz zemlje i svijeta.

Rukometaši Metkovića 1963 osvojili su osmu poziciju u Prvoj ligi što se u konačnici može smatrati uspjehom. Radi se o relativno mladoj momčadi iz koje je nekoliko igrača otišlo, dok ih je nekoliko bivalo ozljeđeno. Dovođenjem dva do tri pojačanja u sljedećoj sezoni mogu se očekivati bolji rezultati i kontinuitet u nizanju pozitivnih rezultata.

Metković Škola rukometa igrala je u skladu sa svojim mogućnostima i s ciljem odgajanja mladih igrača. Rukometašice Metkovića u Drugoj ligi pokazale su stanoviti napredak u igri i na dobrom su putu.

Velik uspjeh postigli su boćari Metkovića osvajanjem prvog mjesta u Drugoj ligi i povratkom u prvu, nakon pet godina.

S nekoliko pojačanja Metkovci bi mogli igrati značajnu ulogu u elitnom razredu hrvatskoga boćanja.

Treba istaknuti i značajne uspjehe metkovskih atletičara, bisciklista, karataša, košarkaša i veslača. U tim udrugama zasukali su rukave brojni entuzijasti u nakani bolje organizacije rada i poboljšanja materijalnih uvjeta.

Učenici u osnovnim i srednjim školama i ove su godine s brojnih natjecanja donijeli hrpu medalja, od nogometa, rukometa do atletike. U svakom slučaju to su iznimni rezultati s obzirom na to da uvjeti za rad nisu na nekoj razini, posebno u atletici.

Sve udruge (klubove) muče iste brige, nedostatak sredstava za optimalniji rad i rezultate. Grad Metković sukladno rasporedu sredstava iz proračuna i programima klubova izdvaja značajna sredstva, ali to nije dovoljno. Čelnici klubova stoga se moraju angažirati u traženju dodatnih financijskih poticaja što u današnjem vremenu erozije gospodarstva nije nimalo laka zadaća.

Uglavnom, važna je činjenica da nema gašenja klubova ili prestanka aktivnosti. Jednoga dana uz izdašnija financijska sredstva i jasnije projekcije razvoja sporta, doći će i bolji rezultati.

piše: Pero Jakić

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
SDP – Čestitka

Najčitanije