Ostanimo u kontaktu

RUKOMETAŠI PORAŽENI U RIJECI

Unatoč porazu Metković Mehanika će jesenski dio prvenstva završiti na četvrtom mjestu

Objavljeno prije

RK Metkovic Mehanika, Filip Romić

Rukometaši Metković Mehanike vraćaju se iz Rijeke bez bodova. U posljednoj utakmici jesenskog dijela prvenstva porazila ih je Kozala, a konačni rezultat glasio je 30:26 (15:12).

Trener Filip Romić rekao je da je ključni uzrok poraza 18 tehničkih pogrešaka, bilo je previše izgubljenih lopti i drugih problema u igri. Na početku su domaći poveli s 4:0, a onda su gosti stigli do 6:5, pa su igrači Kozale opet imali inicijativu i rezultat na svojoj strani. U drugom dijelu, Metković se približio na 20:19 i 22:21, ali više od toga nije se moglo, jer je Kozala bila preciznija i raspoloženija za konkretnu igru.

Unatoč porazu Metković Mehanika će prema svemu sudeći zadržati četvrto mjesto na ljestvici.

Strijelci za Metković su bili: Buntić 7, Cvitanović i Kozina po 5, Koncul i Bezer po 3, Obšivač 2, i Jakić 1. Darijan Bošković upisao je 12, a Romić 6 obrana.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U palači Ranjina potpisan sporazum o zajedničkoj javnoj nabavi za tisuću metara brane protiv onečišćenja mora uljnim derivatima

Objavljeno prije

U palači Ranjina u ponedjeljak upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o provedbi postupka zajedničke javne nabave za opremu za sprječavanje i sanaciju onečišćenja mora uljnim derivatima – plutajućih brana s opremom za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije i pojedinačnih naručitelja.

Uz župana Nikolu Dobroslavića ugovore su potpisali i predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, ravnatelj ŽLU Dubrovnik Željko Dadić, zamjenik Općine Orebić Kristian Kapiteli, dok će sporazum s Općinom Trpanj biti naknadno potpisan.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće i v.d. pročelnika za gospodarstvo i more Ivo Klaić.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je riječ o još jednom koraku u podizanju razine sigurnosti i spremnosti kod intervencija na moru.
– Ovdje se radi o dogovoru da se provede zajednička javna nabava u iznosu od milijun i 40 tisuća kuna kako bi nabavili oko tisuću metara brane koja će biti raspoređena u svakog od dionika, ali će se moći upotrijebiti kao jedinstvena brana. Naše službe se sve bolje pripremaju za takve intervencije, nabavili smo novi vatrogasni brod, Grad Dubrovnik također nabavlja jedan brod. Mi trenutno imamo dva ugovora za takve intervencije, jedan za naš brod u Pločama, a drugi s tvrtkom CIAN, – rekao je župan.

V.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće istaknuo je kako se prikupljanje svih sredstava očekuje do 30. svibnja nakon čega kreće postupak javne nabave.

Predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić u ime ostalih potpisnika rekao je kako je iznimno zadovoljan jer se na ovaj način zajedničkim snagama pomaže zaštititi naše more i obalu, a time i glavnu gospodarsku granu – turizam.

Nastavi čitati

Najčitanije