Ostanimo u kontaktu

ODLIČAN USPJEH MLADIH ATLETIČARA

Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića županijski prvaci u atletici

Objavljeno prije

OŠ don Mihovila Pavlinovića, atletičari

U četvrtak, 15. studenoga, u Makarskoj je na stadionu SRC Makarska, održano Županijsko natjecanje školskih sportskih klubova osnovnih škola u atletici za dječake i djevojčice u kategoriji 7. i 8. razreda. I već znate – opet smo prvaci!! I još nešto: ovaj put i u muškoj i u ženskoj konkurenciji!

U kategoriji dječaka naša ekipa atletičara u sastavu: Jakov Šaravanja, Marko Cvitković, Zoran Primorac, Josip Bebić, Luka Jurković, Josip Kežić, Šime Crepulja, Slavko Šušak, Vinko Begić i Jure Bukovac zauzeli su ekipno 1. mjesto u konkurenciji 9 škola s područja naše županije i ostvarili četvrtu godinu u nizu nastup na završnici Državnoga prvenstva. Bravo, momci!

Djevojke su, u konkurenciji od 8 škola, također uvjerljivo osvojile 1. mjesto i također odlaze na državno! Naše atletičarke nastupile su u najjačemu sastavu i to: Iva Gujinović, Emanuela Šimović, Jelena Vidović, Gabrijela Marković, Ana Medak Kovačević, Lea Medak Kovačević, Ana Šušak, Lukrecija Krstičević, Iva Markić i Sara Šiljeg. Bravo i za naše djevojke!

OŠ don Mihovila Pavlinovića, atletičari

I još nešto što već znate: voditelj naših atletičara i atletičarki je nastavnik Nino Šešelj. Bravo i za nastavnika Nina!

Naši atletičari nastupali su u sljedećim atletskim disciplinama: 100 m, 300 m, 600 m ženske)/800 m (muški), bacanje kugle, bacanje vorteksa, skok u vis, skok u dalj i štafeta 4×100 m.

A mi, vatreni navijači naših atletičara, već s nestrpljenjem iščekujemo završnicu Državnog prvenstva koje će se održati na proljeće u Splitu. Od naših atletičara i atletičarki ne očekujemo ništa manje od najsjajnijega odličja!

Piše: OŠ don Mihovila Pavlinović

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije