Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ATLETICI

Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića postali županijski prvaci i u muškoj i ženskoj kategoriji

Objavljeno prije

U utorak,  7. svibnja, u Makarskoj na stadionu SRC Makarska održano je Županijsko natjecanje školskih sportskih klubova osnovnih škola u atletici za dječake i djevojčice u kategoriji 5. i 6. razreda. Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića postali su županijski prvaci i u muškoj i u ženskoj kategoriji!

U kategoriji  dječaka učenici  Matija Kraljević, Ivan Volarević, Niko Tranpa, Stipe Rastočić, Anđelko Roso, Stjepan Krtalić, Lovre Rastočić, Duje Mihaljević, Karlo Vučković i David Soldo zauzeli su ekipno 1. mjesto u konkurenciji sedam škola s područja naše županije i ostvarili  drugu godinu u nizu nastup na završnici Državnoga prvenstva.

Djevojčice su, također u konkurenciji od sedam škola, osvojile 1. mjesto i također odlaze na državno! U pobjedničkom sastavu su Ana Šušak, Sara Šiljeg, Karla Šiljeg, Luca Ramić, Gea Kozina, Nora Prusac, Paula Buljubašić, Laura Prusac i Ana Bebić.

Voditelj muške i ženske ekipe bio je nastavnik Nino Šešelj. Državno prvenstvo održat će se početkom lipnja u Vinkovcima, a učenici nastupaju u  atletskim  disciplinama: 100 m, 200 m, 600 m, bacanje medicinske 2 kg, bacanje vorteksa, skok u vis, skok u dalj te  štafeta 4×100 m.

Izvor: OŠ don Mihovila Pavlinovića

NERETVANAC SLAVIO 5:0

U prijateljskoj nogometnoj utakmici Neretvanac bolji od ONK Metkovića

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

Nogometaši županijskog ligaša ONK Metković, odigrali su svoju drugu pripremnu utakmicu na svom terenu, ovom prigodom s Neretvancem iz Opuzena. U susretu s Neretvom prije nekoliko dana doživjeli su poraz, 4:0, a u srijedu su Opuzenci slavili s 0:5.

Treba reći da su i jedni i drugi u prvom dijelu susreta prikazali dobar i dinamičan nogomet te da je bilo izglednih prilika i za jedne i druge. Metković se dobro držao sve do 71. minute, kada je Neretvanac postigao prvi gol a zatim, do kraja još četiri. Očito je da je treće ligaš bio spremniji, ali nije za podcjenjivanje niti igra koju je pokazao Metković. Dapače, vidjelo se da je momčad na pravom putu i da će spremna dočekati početak drugog dijela prvenstva.

Metkovci će u subotu u Ploče gdje će igrati s Jadranom LP, prvoplasiranom momčadi Treće lige -jug.

U prvom pretkolu Kup natjecanja ONK Metković će igrati s Gusarom u Kominu dok je drugi par Jadran LPNeretva.

Inače, ONK Metković je dobio još dva vrijedna igrača. Iz Neretve se vratio vratar Božo Medić, a iz Maestrala je došao Ivan Šutalo koji je za Krvavčane jesenas postigao pet golova. Spomenimo da je Ivan Šutalo brat Mihovila Šutala koji igra na Cipru, i Boška Šutala koji igra u Atalanti. Ranije su Metkovcima pristupili Medak i Primorac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije