Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

U ŽNK Neretvi svi zadovoljni petim mjestom, Boras istaknuo možebitna pojačanja!

Objavljeno prije

O ŽNK Neretva jednom od najmlađih sportskih kolektiva u Metkoviću već se puno toga zna, a prema svemu sudeći klub namjerava i u budućnosti težiti dobrom radu, odgoju mladih igračica i rezultatima u prvom stupnju hrvatslog ženskog nogometa.

U netom završenom prvoligaškom natjecanju Metkovke su osvojile peto mjesto s 26 bodova što i jest bio cilj s početka prvenstva.

Više o tomu rekao nam je sportski direktor Ante Boras.

– Mi u klubu smo zadovoljni petim mjestom jer smo se plasirali odmah iza Splita, Osijeka, Agrama i Dinama, koje rade u daleko boljim uvjetima nego mi.

Doduše, u prvom dijelu imali smo na raspolaganju veći broj igračica, posebice na gostovanjima, dok smo u drugom dijelu zbog zauzetosti nekih naših igračica pomalo bili u problemima, prije svega jer djevojke zbog posla ili školovanja nisu mogle vježbati.

Unatoč našim  dobrim igrama u većem dijelu prvenstva tek smo nakon pobjede nad Marjanom u Metkoviću bili sigurni u opstanak. Odlučeno je da se liga smanji na osam klubova pa su mnogi strahovali za svoj status. Osim toga bilo je nekoliko pomalo čudnih rezultata, pa smo visokom pobjedom protiv Marjana riješili sve dileme, – rekao je Boras.

ŽNK NERETVA

Tijekom prvenstva nekoliko mlađih igračica pokazalo je kvalitete i napredak u igri. To se prije svega odnosi na Anu Mandić koja je igrala za kadetkinje i seniorke, zatim na Gabrijelu Dugandžić i stopera Anicu Matić.

Velik doprinos uspjesima kluba dale su sve seniorke, od vratarke Jelene Kešina koja u prvenstvu obranila pet udaraca s 11 metara, do Tanović, Mijoč, Perić, Terzić i Ane Bakalar. Baš u trenucima pisanja ovoga teksta dobili smo informaciju da je Ana Bakalar pozvana na pripreme hrvatske A reprezentacije za prijateljski susret s Bugarskom.

Najbolji strijelac  u prvenstvu bila je Veronika Terzić članica U-19 reprezentacije Hrvatske, gdje se nalazila i Ana Bakalar.U selekciji Dalmacije na okupljanju u Osijeku nalaze mlade igračice Šunjić, Borovac i Sušak, kanditatkinje za U-17.

O uvjetima rada i planovima u budućnosti Boras nam je rekao:

– Naša uprava na čelu s Ivicom Mijočem puno je dobroga napravila. Jedan od naših problema svakako je taj što klubovi iz okruženja ne mogu dolaziti na prijateljske utakmice u Metković, pa mi moramo odlaziti njima. O nama brine i Grad Metković te se posebno zahvaljujem gradonačelniku Milanu. Seniorke su na odmoru, dok su kadetkinje i pionirke još aktivne. Nadam se da ćemo sljedeće sezone biti jači nego prethodne. Mogu vas izvijestiti da je u pregovorima za povratak naš osnivač i trener Neven Majić koji bi preuzeo trenersko mjesto i koji bi mogao biti najveće pojačanje ŽNK Neretve, ali bi s njim u stožeru i nadalje bio Duško Mijoč i Mate Borovac. Kontaktiramo i s nekim igračicama koje bi nam mogle pristupiti, no, ništa još nije gotovo. Što se naših igračica tiče, svaka od njih koja dobije ponudu naših vrhunskih klubova ili klubova u inozemstvu, slobodno može otići. To su zaslužile svojim igranjem i zalaganjem za svoj klub, – priopćio je Boras.

Neven Majić

ŽNK NERETVA U PRVOM KOLU GOSTUJE U ČAKOVCU

Igračice Neretve nikad nisu izgubile u susretima s Katarinom Zrinskom

Objavljeno prije

Autor

U nedjelju počinje prvnenstvo u 1. HNLŽ u kojemu već nekoliko sezona sudjeluje i ŽNK Neretva iz Metkovića, a koja u prvom kolu gostuje u Čakovcu gdje se sastaje s ŽNK Katarina Zrinski.

U tri prvoligaške sezone Metkovke ne znaju za poraz u susretima s kolegicama iz Čakovca. Na domaćem terenu su igračice Neretve slavile s visokim pobjedama, a na gostovanjima su ostvarile tri puta neodlučene ishode (0:0, 0:0 i 2:2).

To bi moglo značiti da Neretva može održati tradiciju nepojedivosti, ali u nogometu kad-tad može doći i do prekretnice.

ŽNK Neretvu napustila je Ana Bakalar (ŽNK Split), Katarina Ljubić nije u kadru zbog posla, Merima Tanović ima sportske obveze na teriroriju BiH, a Jopsipa Jurković neće nastupiti zbog žutih kartona.

Kostur ekipe je od ranije poznat pa ćemo i u novoj sezoni gledati vratarku Jelenu Kešina, neumornu Mariju Herceg, energičnu Dugandžić, Ninu Mijoč i druge poznate igračice Neretve. Dodajmo da je uprava kluba za novog (starog) trenera angažirala Antu Markotu, dok će donedavni prvi trener Duško Mijoč njegov prvi pomoćnik.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije