Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

U ŽNK Neretvi svi zadovoljni petim mjestom, Boras istaknuo možebitna pojačanja!

Objavljeno prije

O ŽNK Neretva jednom od najmlađih sportskih kolektiva u Metkoviću već se puno toga zna, a prema svemu sudeći klub namjerava i u budućnosti težiti dobrom radu, odgoju mladih igračica i rezultatima u prvom stupnju hrvatslog ženskog nogometa.

U netom završenom prvoligaškom natjecanju Metkovke su osvojile peto mjesto s 26 bodova što i jest bio cilj s početka prvenstva.

Više o tomu rekao nam je sportski direktor Ante Boras.

– Mi u klubu smo zadovoljni petim mjestom jer smo se plasirali odmah iza Splita, Osijeka, Agrama i Dinama, koje rade u daleko boljim uvjetima nego mi.

Doduše, u prvom dijelu imali smo na raspolaganju veći broj igračica, posebice na gostovanjima, dok smo u drugom dijelu zbog zauzetosti nekih naših igračica pomalo bili u problemima, prije svega jer djevojke zbog posla ili školovanja nisu mogle vježbati.

Unatoč našim  dobrim igrama u većem dijelu prvenstva tek smo nakon pobjede nad Marjanom u Metkoviću bili sigurni u opstanak. Odlučeno je da se liga smanji na osam klubova pa su mnogi strahovali za svoj status. Osim toga bilo je nekoliko pomalo čudnih rezultata, pa smo visokom pobjedom protiv Marjana riješili sve dileme, – rekao je Boras.

ŽNK NERETVA

Tijekom prvenstva nekoliko mlađih igračica pokazalo je kvalitete i napredak u igri. To se prije svega odnosi na Anu Mandić koja je igrala za kadetkinje i seniorke, zatim na Gabrijelu Dugandžić i stopera Anicu Matić.

Velik doprinos uspjesima kluba dale su sve seniorke, od vratarke Jelene Kešina koja u prvenstvu obranila pet udaraca s 11 metara, do Tanović, Mijoč, Perić, Terzić i Ane Bakalar. Baš u trenucima pisanja ovoga teksta dobili smo informaciju da je Ana Bakalar pozvana na pripreme hrvatske A reprezentacije za prijateljski susret s Bugarskom.

Najbolji strijelac  u prvenstvu bila je Veronika Terzić članica U-19 reprezentacije Hrvatske, gdje se nalazila i Ana Bakalar.U selekciji Dalmacije na okupljanju u Osijeku nalaze mlade igračice Šunjić, Borovac i Sušak, kanditatkinje za U-17.

O uvjetima rada i planovima u budućnosti Boras nam je rekao:

– Naša uprava na čelu s Ivicom Mijočem puno je dobroga napravila. Jedan od naših problema svakako je taj što klubovi iz okruženja ne mogu dolaziti na prijateljske utakmice u Metković, pa mi moramo odlaziti njima. O nama brine i Grad Metković te se posebno zahvaljujem gradonačelniku Milanu. Seniorke su na odmoru, dok su kadetkinje i pionirke još aktivne. Nadam se da ćemo sljedeće sezone biti jači nego prethodne. Mogu vas izvijestiti da je u pregovorima za povratak naš osnivač i trener Neven Majić koji bi preuzeo trenersko mjesto i koji bi mogao biti najveće pojačanje ŽNK Neretve, ali bi s njim u stožeru i nadalje bio Duško Mijoč i Mate Borovac. Kontaktiramo i s nekim igračicama koje bi nam mogle pristupiti, no, ništa još nije gotovo. Što se naših igračica tiče, svaka od njih koja dobije ponudu naših vrhunskih klubova ili klubova u inozemstvu, slobodno može otići. To su zaslužile svojim igranjem i zalaganjem za svoj klub, – priopćio je Boras.

Neven Majić

ŽENSKI NOGOMET

Počinje prvenstvo nogometašica, kreće i ŽNK Neretva

Objavljeno prije

Autor

Izvršni odbor HNS-a konačno je donio odluku o sudbini ženskog nogometnog prvoligaškog prvenstva, a ona glasi da će se prvenstveno nastaviti 14. lipnja ove godine.

Odigrat će se četiri preostale prvenstvene utakmice (4 kola), a potom još po šest kola Lige za prvaka odnosno Lige za ostanak (po četiri ekipe).

Prvenstvo bi trebalo završiti početkom kolovoza, a tko će biti prvak za sada je teško reći.

Vodeći Osijek ima 30 bodova, drugi Split 27,treći Dinamo 18,četvrta Neretva 13, peti Agram 12 bodova, Viktorija na šestom mjestu ima 9 bodova, sedma Katarina Zrinska 5,a posljednja , osma Lepoglava 4 boda.

Neizvjesno je hoće li Neretva igrati Ligu za prvaka ili ligu za ostanak, s obzirom na težak raspored i na rezultate koje će ostvariti pratitelj Agram.

Naime, u 11. kolu ŽNK Neretva dočekuje Osijek, u 12., putuje u Split, zatim kod kuće dočekuje Lepoglavu, a potom u 14. kolu odlazi Dinamu u Zagreb.

Igračice i trener Mijoč imaju dosta tešku zadaću, međutim s obzirom na entuzijazam i dobru organizaciju kluba, ali i znanje koje igračice pokazuju na terenu, može se očekivati novi klupski uspjeh.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije