Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

OPUZENSKO UŠĆE NERETVE

U vikendu pred nama dugo očekivani turnir rukometa na pijesku, donosimo raspored utakmica

Objavljeno prije

U vikendu pred nama Ušće Neretve će ugostiti sve popularniji turnir rukometa na pijesku. Kako smo to već najavljivali, riječ je o relativno mladom sportu, koji se od 2000. igra pod okriljem Europske rukometne federacije (EHF). Različit je od dvoranskog rukometa, a karakterizira ga brza i beskontaktna igra u kojoj se atraktivni golovi postignuti nakon izvođenja piruete (okret oko svoje osi za 360°)  ili cepelina (hvatanje i postizanje pogotka dok je igrač u zraku) nagrađuju s dva boda.

S obzirom na prirodu sporta u kojoj se favorizira napadačka igra te izbjegavanje kontakta, ozljede su iznimno rijetke. Svaka utakmica završava pobjednikom, a ako je nakon dva desetminutna seta rezultat 1:1, igra se raspucavanje (tzv, shoot-out), u kojem igrači istrčavaju kontre i u pet serija nastoje skupiti veći broj bodova.

Cijeli projekt sufinanciran je od Ministarstva turizma i sporta, a oko organizacije pomažu rukometni djelatnici Ivica Odak, Ivan Jerković, Ivica Brnas te rukometni klubovi iz doline Neretve i glavna koordinatorica Sandra Čičic. Glavni cilj je upoznati širu javnost s ovim olimpijskim sportom i privući djecu, mlade, ali i seniore da se pridruže pjeskaškoj zajednici. Glavno načelo rukometa na pijesku je „fair play“, koji se na turnirima značajno promovira, prvenstveno kroz prijateljsku atmosferu, međugeneracijsku i nacionalnu toleranciju te beskontaktnu igru.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Donosimo raspored utakmica ovog vikenda.

SUBOTA, 28.8.20021., OPUZENSKO UŠĆE

Teren 1

Teren 2

NEDJELJA, 29.8.20021., OPUZENSKO UŠĆE

10:30 – 12:15, trening i utakmica; 2010. i mlađi

ŽRK METKOVIĆ

Naše cure osvojile drugo mjesto na turniru prijateljstva u Mostaru

Objavljeno prije

ŽRK Metković osvojio je drugo mjesto na turniru prijateljstva u Mostaru. U polufinalu su dobile RK Hadžići 33:29, dok su u finalu izgubile od ŽRK Sinj sa 29:35.

Za ŽRK METKOVIĆ nastupile su; Antea Butigan(GK), Petra Obradović, Paula Buljubašić, Martina Ilić, Petra Obšivač, Andrea Jarak, Rita Šiljeg, Josipa Bebić, Anđela Sušak, Laura Majić, Sara Vatović, Lucija Družijanić, Nina Dodig.

Čestitamo curama i trenerici Marieli Križanović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije