Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

PROMJENE U METKOVSKIM KLUBOVIMA

U utorak su dva sportska, tektonska potresa pogodila sportski grad Metković

Objavljeno prije

Jedna od najduljih tradicija grada na Neretvi, Metkovića, svakako je sport i svi postignuti rezultati u nogometu, rukometu, veslanju, karateu, boćanju…

Nakon silnih uspjeha rukometaša devedesetih i početkom 20.stoljeća, došlo je do određene stagnacije u rezultatima i „proizvodnji“ reprezentativaca, ali i do organizacijskih i nemalih , ostalih, problema. Dio tih problema je riješen, RK Metković Mehanika član je 1.HRL jug gdje zauzima sedmo mjesto dva kola prije kraja prvenstva. Nova uprava kluba na čelu s Nikolom Verajom već je ranije najavila da će se Metković Mehanika za dvije sezone boriti za ulazak u Premijer ligu.

U utorak stiže objava kako je postignut sporazum između sportskog direktora Jukića, trenera Romića i predsjednika kluba Veraje, u kojoj s kaže da će na kraju sezone biti upražnjene sve stručne pozicije u klubu, od sportskog direktora do trenera najmlađih uzrasta!

U objavi se dalje kaže:

– UO kluba od danas pristupit će formiranju novog stručnog stožera na čelo kojega će doći osoba spremna posložiti kompletnu struku u klubu.-

Uprava dodaje da se od prve ekipe u sljedeće dvije godine  očekuje iskorak, ali i od mladih, te zahvaljuje Jukiću i Romiću jer je ostvaren ostanak u ligi, te da će se spomenutima ponuditi mjesta u novom stručnom stožeru i da se očekuje kako će oni to i prihvatiti.

Tekst izjave je više nego dobro sročen, ali moramo zamijetiti da nema izjava Jukića i Romića koji bi sportskoj javnosti mogli i trebali pojasniti jesu li i zašto prihvatili Sporazum !

Nimalo ne sumnjamo u dobre namjere UO Metković Mehanike. Međutim, izjava da se od prve ekipe (momčadi) u sljedeće dvije godine očekuje iskorak, a ne pojasniti kakav, s kim i na koji način, malo nas je zagolicala, ali o tom potom.

Drugi sportski kolektiv, NK Neretva, bila ona „stara“ ili „nova Neretva“, na pretposljednjem je mjestu 3.HNL s 31 bodom.

Od početka sezone promijenila je tri trenera (Borovac, Bubalo, Marenzzi), a od utorka ima četvrtog, Davora Mioča, legendu Neretve.

Tako je odlučila Uprava NK Neretva koja je „donila“ odluku o prekidu suradnje s trenerom Armandom Marenzziem, kojemu je uprava poželjela puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere.

Postalo je, inače pravilo,  kad bilo koja uprava svom treneru dade otkaz i zaželi mu puno sreće u nastavku karijere, a da ni slova nema o razlozima otkazivanja ugovora.

Uvjerio sam se da je Armando Marenzzi dobar čovjek i trener, a da nije tako ne bi ga ni Uprava Neretve angažirala.

U svom odgovoru Marenzzi kaže:

– Predsjednik (vjerujemo da misli na predsjednika Neretve), je pod pritiskom i nije mu lako, znam na koji način sam došao, inače ne bih stao iza svih „nedaća“ koje traju u klubu ima 10-15 godina. To je za mene iznenađujuća odluka bez obzira na trenutni rezultat, – te kazuje da su kod njega „naiva“ i ljudskost  došle po tko zna koji put na vidjelo, te da mu nije žao.

Neretva ima odigrati još tri prvenstvene utakmice (Hrvace, OSK, Split). Kako stvari stoje, iz 3.HNL Jug, ispada samo jedan klub, a to je za sada BŠK Zmaj. Naravno, ukoliko ne bude nekih novih odluka ili dodataka pravilnicima.

NAJMLAĐE KATEGORIJE DJEVOJČICA I DJEČAKA

ONK Metković i ŽNK Neretva odigrali prijateljsku utakmicu najmlađih uzrasta

Objavljeno prije

U utorak su na umjetnoj travi igrališta ONK Metković odigrane prijateljske utakmice najmlađih kategorija ONK Metković i ŽNK Neretva.

U samom dogovoru za utakmice rezultat je bio u drugom planu, važno je bilo druženje, igra i zabava dječaka i djevojčica ova dva kluba koja imaju odličnu suradnju od samih početaka.

Osnivač ŽNK Neretva, Neven Majić karijeru je završio na Štruvinom, a ove mlade nade Onk i Žnk tek su je započele.

Najmlađe Neretvine članice dočekali su legenda ONK Metković Marin Jelčić Mara, predsjednik Ivica Kaleb, članovi uprave kluba i treneri u školi nogometa.

Ovom utakmicom ŽNK Neretva uveličala je slavlje prvaka 1. ŽNL Dubrovačko neretvanske, – stoji na kraju dopisa ŽNK Neretva uz čestitke Upravi i stručnom stožeru ONK Metković od Petre Gustin, Ante Borasa, Matee Suton i Duje Tolja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije