Ostanimo u kontaktu

ZRINJEVAC GOSTUJE U METKOVIĆU

U subotu se nastavlja prvenstvo za boćare Metkovića

Objavljeno prije

Nakon ne baš duge stanke, u subotu, 19. siječnja nastavlja se prvenstvo boćarskih prvoligaša (još su ukupno ostala tri kola iz prvog dijela prvenstva), a BK Metković na svom terenu dočekuje momčad lidera Zrinjevca iz Zagreba o čijim kvalitetama i broj naslova državnih prvaka ne treba ni trošiti riječi.

Zimske pripreme metkovskih boćara malo su otežavale vremenske prilike, ali su svoje zadaće savjesno i odgovorno obavljali.

O izgledima nam je više rekao voditelj Jozo Bebić:

– Naravno da očekujemo pozitivan rezultat, to je u svakom slučaju sportski i ljudski, ali moram reći da neće biti lako. Često u takvim susretima mogže odlučivati početno vodstvo jednog ili drugog takmaca, pa i samo jedna buća. Krene li nam dobro ja sam optimista. Bez obzira na kvalitetu Zrinjevca u tu utakmicu ulazimo bez straha. Pružit ćemo snažan otpor i nastojati slaviti. – rekao je Bebić.

Poslije Zrinjevca Metković nema baš lagan raspored. Slijedi putovanje u Rijeku (R. Benčić) te susret s Pulom kod kuće. U svakom slučaju našim boćarima želimo puni uspjeh u svim tim i u budućim susretima.

ŽUPA DUBROVAČKA

ONK Metković u derbiju izborio jedan bod

Objavljeno prije

Autor

U derbi utakmici 18. kola Prve županijske lige, nogometaši ONK Metković gostovali su kod Župe dubrovačke gdje su igrali neodlučeno 1:1 i tako se vratili u Metković s jednim bodom. Metković je u susretu sa Župom zaigrao puno bolje nego u nekim prethodnim utakmicama, a posebnu pažnju njegovi igrači usmjerili su na obrambene zadaće. Međutim, nisu zanemarivali ni kretanje prema vrataru domaćih. Ipak, domaći su prvi mogli povesti u 15. minuti. Međutim, kazneni udarac s 11 metara kojega je izveo Kajba, uspješno je obranio mladi Ivan Šiljeg koji je prvi put u nedostaku vratara čuvao vrata svoga kluba.

Na odmor se otišlo s 0:0, a u 47. minuti Župa je stigla do prednosti od 1:0 zahvaljujući strijelcu Lekaju. Poravnao je Mijoč na 1:1, a nakon toga vođena je žestoka bitka za svaku loptu s naznakom da su Metkovci pokazali karakter, odlučnost, znanje i energiju da ne samo sačuvaju taj jedan bod već da osvoje 3.

Vratili su se s jednim, ali vrijednim bodom te su i nadalje na petom mjestu s 32 boda.

Gusar iz Komina kod kuće je odigrao 3:3 s Hajdukom 1932. Na prvo mjesto ponovo se vratila Croatia koja ima 41 bod, dok je na drugom mjestu Župa dubrovačka s 40 bodova.

Nastavi čitati
METKOVIKA – Čestitka

Najčitanije