Ostanimo u kontaktu

U METKOVIĆU SVI ŽELE POVRATAK RUKOMETA NA STARE STAZE SLAVE

U subotu rukometaši Metković Mehanike igraju s Karlovcem

Objavljeno prije

U subotu s početkom u 18 sati, rukometaši Metković Mehanike odigrat će u svojoj dvorani  zaostalu prvenstvenu utakmicu s Karlovcem, momčadi koja ima premijer-ligaške ambicije.

Stoga Metkovcima neće biti lako, ali postoji optimizam kako među igračima tako i u redovima struke.

Uoči utakmice trener Romić je rekao:

– Radili smo naporno i kvalitetno tijekom zimskih priprema iako u posebnim okolnostima . Očekujem dinamičnu i kvalitetnu utakmicu u svakom pogledu, i naravno pozitivan ishod.

Od novopridošlih  igrača koji su potpisali ugovore, zaigrat će Čutura i Jelavić, a Medić, Marić i Kežić neće, – rekao je.

Prava je šteta što u dvorani neće biti gledatelja, koji bi mogli vidjeti vrhunski rukomet, a ujedno biti velika potpora svojim igračima.

Inače, u petak je održana i konferencija za novinare RK Metković Mehanike. O proteklom razdoblju i vizijama razvoja rukometa i samoga kluba, govorili su predsjednik Nikola Veraja i predsjednik NO kluba Ivica Brnas.

Veraja se osvrnuo na proteklo razdoblje (6 mjeseci) te je naglasio da je nova uprava imala jasan cilj i viziju, a pod motom „rukomet se vraća kući“.

Prema njegovim riječima prva faza u radu uprave, stabilizacija poslovanja uspješno je završena, zatim slijedi konsolidacija te još jedna faza na putu povratka Metković Mehanike na staze stare slave.

Za rad kluba godišnje je potrebno 820 tisuća kuna, a najveći dio od toga osigurava Grad Metković. Smanjena su dugovanja kluba, a preostala će se podmirivati u dogovoru s onima koji novac potražuju.

Predviđeni troškovi u 2022. godini trebali bi biti veći za 15 do 20 posto. Veraja je pozvao sve bivše istaknute igrače, poslovne ljude, i sve zainteresirane da se uključe u razvojne projekte Metković Mehanike, a zahvalio je svim bivšim upravama, roditeljima, igračima, Gradu Metkoviću i svima ostalima koji su stvarali klub i rezultate.  Prema njegovim riječima , najvažnije je razvijati interes kod mladih,  jačati zajedništvo i razvijati interes za rukomet, te osigurati sredstva . Do premijer lige Hrvatske Metković Mehanika pokušat će doći u nekoliko koraka. Već su potpisani ugovori s pet igrača, a čeka se i šesti.

Predsjednik NO kluba Ivica Brnas, s dosta emocija podsjetio je na metkovsku rukometnu tradiciju, te je pozvao na zajedništvo, masovnost, razvijanje interesa kod mladih, sve u cilju zadržavanja tradicije i ostvarenja novih postignuća.

Čelnici kluba založili su se za buđenje interesa za rukomet u školama i naseljima u okruženju te za sve aktivnosti za stvaranje čvrstog i stabilnog kluba koji će, kada uđe u Premijer ligu, moći u njoj godinama igrati.

NERETVANAC SLAVIO 5:0

U prijateljskoj nogometnoj utakmici Neretvanac bolji od ONK Metkovića

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

Nogometaši županijskog ligaša ONK Metković, odigrali su svoju drugu pripremnu utakmicu na svom terenu, ovom prigodom s Neretvancem iz Opuzena. U susretu s Neretvom prije nekoliko dana doživjeli su poraz, 4:0, a u srijedu su Opuzenci slavili s 0:5.

Treba reći da su i jedni i drugi u prvom dijelu susreta prikazali dobar i dinamičan nogomet te da je bilo izglednih prilika i za jedne i druge. Metković se dobro držao sve do 71. minute, kada je Neretvanac postigao prvi gol a zatim, do kraja još četiri. Očito je da je treće ligaš bio spremniji, ali nije za podcjenjivanje niti igra koju je pokazao Metković. Dapače, vidjelo se da je momčad na pravom putu i da će spremna dočekati početak drugog dijela prvenstva.

Metkovci će u subotu u Ploče gdje će igrati s Jadranom LP, prvoplasiranom momčadi Treće lige -jug.

U prvom pretkolu Kup natjecanja ONK Metković će igrati s Gusarom u Kominu dok je drugi par Jadran LPNeretva.

Inače, ONK Metković je dobio još dva vrijedna igrača. Iz Neretve se vratio vratar Božo Medić, a iz Maestrala je došao Ivan Šutalo koji je za Krvavčane jesenas postigao pet golova. Spomenimo da je Ivan Šutalo brat Mihovila Šutala koji igra na Cipru, i Boška Šutala koji igra u Atalanti. Ranije su Metkovcima pristupili Medak i Primorac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije