Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

NOGOMETAŠI SPREMNI ZA OGLED SA SPLITOM

U subotu Neretva ipak igra protiv Splita

Objavljeno prije

Hoće-neće, ali ipak hoće biti nastavljeno nogometno prvenstvo treće ligaša.

Zeleno svijetlo danas je na press konferenciji Nacionalnog stožera svojom izjavom dao ministar Davor Božinović, rekavši da se dopuštaju natjecanja na otvorenom i za klubove u nižim stupnjevima natjecanja.

Sutra (subota) poslijepodne, Neretva će u zaostaloj utakmici 17. kola ugostiti momčad Splita, pa smo novog trenera Neretve Armanda Marenzija upitali što očekuje i koliko je njegova momčad spremna.

– Eto, napokon ćemo odigrati prvenstvenu utakmicu i vidjeti koliko će se naš rad tijekom priprema odraziti na konačan uspjeh.

Radili smo jako dobro i naporno, mislim da je momčad spremna. Temelji su postavljeni, atmosfera u i oko kluba je jako dobra, a što se tiče spremnosti mislim da se stupanj spremnosti mogao vidjeti u našim susretima s treće ligašima GOŠK-om i Zmajem iz Blata. Optimistični smo u pogledu i igre i rezultata, i znamo što nam je činiti, – rekao je trener Neretve.

Što se igračkog kadra tiče, neće igrati kartonirani Rodin, Medić i Pehar, Kuran i Čupić imaju tegobe s leđima, a svi ostali su spremni i raspoloženi za igru. Među njima su i pojačanja Marić, Zovko i Radoš.

– Pokazali su se kao pravi profesionalci i dobri nogometaši koji igrama u našem klubu žele napraviti iskorak u svojoj karijeri, za što je Neretva idealna sredina. Ostvarili su vrlo dobru suradnju i odnose s preostalim dijelom momčadi i od njih puno očekujem, – rekao je Marenzzi o novim igračima.

Inače  RNK Split nije u gornjem dijelu ljestvice, njegovi igrači poručuju da će se i njih nešto pitati na igralištu Iza vage, te da će znati postaviti u sudaru s Neretvom. Tijekom zimske stanke angažirali su čak osam bivših prvoligaških i drugoligaških igrača, pa je očito da im ambicija ne nedostaje .

U svakom slučaju, u subotu se Iza vage očekuje kvalitetna predstava i pobjeda Neretve. Nažalost, gledatelji još ne mogu na tribine.

U SRIJEDU UTAKMICE 23.KOLA 3.HNL

Neretvi u susretu s Primorcem iz Biograda treba pobjeda

Objavljeno prije

Autor

U srijedu će se nastaviti prvenstvo treće ligaša utakmicama 23. kola, a Neretva na svom terenu dočekuje momčad Primorca iz Biograda.

Naši nogometaši izgubili su utakmicu u Unešiću od momčadi Zagore s 2:0, nakon vrlo dobre igre u prvih 25 minuta. Domaći su postigli prvi, a potom i drugi gol, pa povratka nije bilo.

No, ta je utakmica iza igrača i trenera koji su o svemu razgovarali i zaključili da u susretu s Primorcem moraju pokazati sve svoje vrline, uložiti maksimalnu energiju i pametno, ali učinkovitom igrom doći do pobjede.

S obzirom na poziciju na ljestvici jasno je da ni treneru ni igračima nije bilo lako ni u Unešiću, a neće im biti lako ni u srijedu na vlastitom igralištu.

Nalaze se na 14. mjestu na ljestvici s 24 boda, četiri više od posljednjih na ljestvici, igrača Vodica, ali isto tako treba reći da Neretva zaostaje samo 4 boda iza osmog na ljestvici !

Stoga bi pobjeda u srazu s Primorcem bila iznimno važna , kako radi stabilnosti i stjecanja određene doze mira, tako i zbog mogućnosti skoka na ljestvici.

Primorac je trenutačno na 11.mjestu s 26 bodova, pa bi Neretva pobjedom nadmašila svoje suparnike.

– Znam što će te me pitati, i znam što moji igrači i ja zajedno s njima želimo. Nije lako igrati u grču, moramo biti i aktivni i oprezni jer želimo se maknuti s mjesta gdje trenutačno jesmo. Naši igrači pokazali su na treninzima iznimnu energiju, trudili su se do svojih maksimalnih mogućnosti, a sve u cilju dobre pripreme za utakmicu s Primorcem. Znamo da moramo biti homogeni i stalno potvrđivati individualne i klupske vrijednosti, znamo da do kraja natjecanja moramo igrati kako najbolje možemo. Znam da nije lako u samo nekoliko dana odigrati veći broj utakmica, ali naša Neretva može i mora pokazati svoje vrline upravo onda kad je najteže. I u srijedu nisam siguran koji će ozlijeđeni igrači nastupiti, a uz to nećemo moći računati na Radoša zbog žutih kartona. No, bez obzira na sve , igrači Neretve i stručno vodstvo spremni su na još jedan veliki izazov i pobjedu, – rekao je u razgovoru trener Neretve Armando Marenzi.

Dodajmo da će Jadran LP ugostiti Slogu, a Neretvanac, Uraniju. Sve utakmice počet će u 16 sati i 30 minuta

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije