Ostanimo u kontaktu

VUČIĆ OTIŠAO U IZVIĐAČ, RAGUŽ SE VRATIO IZ SPAČVE

U prijateljskoj utakmici u Mostaru Metković 1963 poražen s dva pogotka razlike

Objavljeno prije

Foto: Facebook / RK Metković 1963

Foto: Facebook / RK Metković 1963

U prijateljskom odmjeravanju snaga u pripremnom razdoblju, rukometaši Metkovića 1963 poraženi su u Mostaru u utakmici sa Zrinjskim s 33:31 (16:18).

Trener Filip Romić rekao nam je nakon povratka sljedeće:

– Posve sam zadovoljan odnosom igrača našega kluba prema igri, zadovoljan sam njihovim zalaganjem i nastojanjima, iako je bilo i pogrešaka. Zrinjski ima kvalitetniji sastav, a mi smo u prvom dijelu pokazali što znamo i možemo. Pružio sam priliku i mladim igračima koji su ispunili zadaće pa se nadam da će tako i nastaviti. Ne trebam ni spominjati da su naši udarni igrači Bošković (svojim obranama), Mataga, Bartolović i ostali prednjačili u borbenosti i realizaciji napada- kazao je Romić i najavio novi ogled svoje momčadi s momčadi Splita u Splitu sljedeće subote.

U nedavnom osvrtu najavili smo dolazak jednog novog igrača, s tim da ime  još nije za javnost. Međutim, doznajemo da je riječ o povratku u klub juniorskog reprezentativca Hrvatske Daria Raguža iz vinkobačke Spačve u matični klub.

Mladi rukometaš Metkovića Luka Vučić, umjesto Splita, za nastavak karijere odabrao je premijer ligaša BiH, Izviđača iz Ljubuškog.

 

Pero Jakić

OD OBRAZOVANJA DO ZAPOŠLJAVANJA

Udruga DOBRA produljuje rok za Natječaj osposobljavanje – pomoćnog kuhara

Objavljeno prije

Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje – pomoćnog kuhara.

Pozivaju se žene koje su iznad 40 godina te one koje su dugotrajno nezaposlene (s najmanje osnovnoškolskim obrazovanjem) s ruralnih područja Splitsko dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj.

Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis, potvrdu sa HZZ-a o nezaposlenosti (u slučaju nezaposlenosti), a šalje se ili donosi osobno na adresu: Udruga DOBRA, Ante Starčevića 12, 20350 Metković ili na e-mail: dobra.udruga@gmail.com, uz naznaku: „Za natječaj za osposobljavanje – pomoćni kuhar“.

Natječaj je otvoren do 1. listopada 2019. godine.

Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica koje će proći edukaciju, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave. Trajanje obrazovanja je 155 sati te će se predavanja i praksa održavati u Metkoviću.

Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obaviti partnerska organizacija Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba. Napominjemo da su troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni od strane Ministarstva.

Partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba, Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković.

Program Od obrazovanja do zapošljavanja financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije