Ostanimo u kontaktu

PRVA RUKOMETNA LIGA

U posljednjoj utakmici lige Metković Mehanika dočekuje Kozalu

Objavljeno prije

Rukometaši Metković Mehanike će nakon posljednje ovosezonske prvenstvene utakmice u subotu protiv Kozale, moći računati na višemjesečni odmor, iako smo sigurni da će nakon te utakmice makar neko vrijeme biti na okupu.

Znači, tijekom vikenda završava prvenstvo prvoligaša u kojemu su najviše pokazali rukometaši Dubrovnika i koji su nakon osvajanja prvoga mjesta siguran član Premijer lige.

Metković će u subotu, 4. svibnja na svom parketu dočekati Kozalu, momčad koja je do sada skupila 22 boda, dok je Metković skupio 21.

Pobijedi li domaći sastav smiješi mu se šesto mjesto, u suprotnom sezonu će završiti na sedmoj poziciji.

Utakmica je zakazana spomenutog dana s početkom u 16 sati. Naime, nekoliko mladih metkovskih igrača sprema se sudjelovati na državnom prvenstvu srednjih škola, pa je nakon analize svih zbivanja odlučeno kako je odlučeno.

Što se tiče očekivanja, možemo samo spomenuti standardnu izjavu trenera momčadi Filipa Romića kako računa na pobjedu i bodove. On vjeruje da će i načeti Nikola Bartolović zauzeti svoje mjesto u momčadi što daje dodatni impuls za optimizam glede konačnog ishoda.

14. MEMORIJALNI TURNIR STANKO SIVRIĆ, MEĐUGORJE

Na turniru u Međugorju najbolje su, naravno, metkovske ekipe – ŽRK Metković osvojio zlato i broncu, RA Jerkovac čak tri srebra

Objavljeno prije

Jučer je u Međugorju održana završnica 14. Memorijalnog turnira Stanko Sivrić u kojem su najbolje bile metkovske ekipe.

U finalu za 2004. godište ŽRK METKOVIĆ pobijedio je RA JERKOVAC rezultatom 19:10.

Tako su u najvažnijoj kategoriji na turniru, rukometašice ŽRK Metkovića, 2004. godišta, nakon svih šest uvjerljivih pobjeda, osvojili prvo mjesto. Marijeta Prnjić proglašena je najboljom golmanicom turnira.

RA JERKOVAC osvojila je čak tri srebra s godištima 2008. i mlađe, 2006. i mlađe i 2004. i mlađe.

RA Jerkovac se može podičiti i nagradama za najbolje pojedince: najbolji igrač 2006. godišta Sara Šiljeg, najbolja vratarka 2008. godišta Vanessa Bebić i ponovno najbolji igrač 2004. godišta Lukrecija Krstičević.

U kategoriji 2006. godišta djevojke iz ŽRK METKOVIĆ u utakmici za treće mjesto pobijedile ŽRK MARINA, KAŠTELA rezultatom 11:8.

U jakoj konkurenciji, godište 2006., smoglo je snage u teškim vremenskim uvjetima u zadnja dva dana, kada su igrali četiri odlučujuće utakmice, osvojiti treće mjesto. U borbi za broncu posebno se istakla golmanica Antea Butigan s nekoliko sjajnih obrana te obranjenim sedmercem kada se lomila utakmica.

Izvor i fotografije: ŽRK Metković i RA Jerkovac / Facebook

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije