Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA DVORANA METKOVIĆ

U petak počinje 12. Međunarodni rukometni spomen turnir ‘Metković 2017.’

Objavljeno prije

Rukomet, rukometna lopta

Uz pokroviteljstvo Grada Metkovića, TZ Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada i Sportske zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te RS Dubrovačko-neretvanske županije, u petak poslije podne u Sportskoj dvorani u Metkoviću počinje trodnevni rukometni, 12. po redu, Spomen turnir Metković 2017., na kojemu sudjeluju kadetkinje rođene 2000. godine i mlađe, te djevojčice rođene 2004. i mlađe.

Turnir je međunarodnog karaktera a sudjeluju: Vardar (Skopje), Budućnost (Podgorica), HRK Katarina i HŽRK Zrinski iz Mostara, ŽARK Split, ŽRK Dalmatinka (Ploče), Hoteli Makarska, Peteson Vranjic i domaći ŽRK Metković, klub koji je i glavni motor u pripremi i realizaciji dosadašnjih 11 turnira.

Turnir je osmišljen kao manifestacija za sjećanje na brojne preminule rukometaše i rukometašice, suce, trenere i sportske radnike koji su u prošlosti na otvorenim sportskim terenima i u dvoranama svojim zalaganjem i sportskim umijećima i rezultatima doprinosili da se mali grad poput Metkovića, nađe na svjetskoj karti najvećih rukometnih postignuća. Upravo zbog toga, organizatori (posebice neumorni rukometni radnik Mate Nikolić) trude se organizacijom Spomen turnira otrgnuti od zaborava imena koja su dala nemjerljiv doprinos razvitku rukometnog sporta u Metkoviću, a koji danas nisu među nama. Stoga je sam turnir posvećen upravo njima. Neka tako i ostane!

Evo i rasporeda utakmica u petak, s početkom u 15 sati:

Dalmatinka-Metković, Vardar-Katarina, Budućnost-Metković, Katarina-Dalmatinka, Vardar-Peteson Vranjic, Budućnost-Zrinski, Metković-Vardar, Metković-Peteson Vranjic.

Subota, 9.12.

Vardar-Hoteli Makarska, Split-Katarina, Vardar-Dalmatinka, Peteson Vranjic-Zrinski, Hoteli Makarska-Budućnost, Katarina-Metković, Metković-Vardar, Zrinski-Hoteli Makarska, Dalmatinka -Split, Budućnost-Peteson Vranjic, Hoteli Makarska-Metković, Zrinski-Vardar, Metković-Split, Vardar-Budućnost, Metković-Zrinski, Peteson Vranjic-Hoteli Makarska, Split-Vardar.

Nedjelja, 10.12.

Turnir počinje u 9 sati.

Igraju: A1-A4, A2-A3, A5-A6, B1-B4 i B2-B3, a dalje prema rasporedu.

Kadetkinje igraju 2 x 20 minuta, a djevojčice A (2004) 2 x 15 minuta.

S obzirom na kvalitetu organizacijskih priprema i kvalitetu rada i rezultata klubova iz zemlje i inozemstva, prijatelji rukometa će tijekom vikenda doista imati razloga posjetiti sportsku dvoranu u Metkoviću, a sportsko-rukometni radnici novu prigodu za prisjećanje na svoje bivše suigrače ili trenere i na njihov nemali doprinos popularizaciji rukometa u gradu na Neretvi.

Pero Jakić

ROMANTIČNI METKOVAC

Par u moru kod Pelješca našao staru škrinju, cura nije vjerovala što je u njoj

Objavljeno prije

IVA SABLJO s dečkom je Alenom otišla na ronjenje kod Pelješca, nesvjesna da će se dogoditi nešto što će pamtiti cijelog života.

Jednog običnog dana na ljetovanju u Žuljani na Pelješcu njih su dvoje krenuli na ronjenje. Ivi je to bilo prvo takvo iskustvo pa je mislila samo na disanje, nesvjesna da se iza priče o ronjenju krije dobro isplanirana, mjesecima dogovarana organizacija zaruka, piše epodravina.hr.

Tijekom ronjenja u moru su ugledali staru škrinju.

“Alen ju je krenuo uzeti, no ja sam mu mahala da pusti škrinju, da mora misliti na disanje. Možda bih i odmah shvatila o čemu je riječ da nisam bila toliko usredotočena na svoje prvo ronjenje pa nisam ništa naslućivala”, prisjeća se Iva.

Izronili su škrinju i donijeli je na brod, a Iva nije očekivala da će se u njoj nalaziti ono što su našli.

“Tamo su stajali prsten, šampanjac i čaše. Kad sam shvatila što se događa, odmah su mi krenule suze radosnice u potocima”, ispričala je.

Alen je potom kleknuo pred nju i pitao je hoće li se udati za njega.

Kad je pristala, nazdravili su šampanjcem.

Škrinju je inače napravio Alenov otac, i to od starih crkvenih vrata. Da bi izgledala staro, odnosno kao da je provela godine na dnu mora, četiri je mjeseca bila potopljena kod njegovog prijatelja u uzgajalištu dagnji. Pola sata prije samog ronjenja njegov ju je prijatelj gliserom potopio u blizini, da bi ju par mogao bez problema pronaći, a i bio je blizu da ju čuva i drži na oku.

Iva i Alen u vezi su više od dvije godine, on je iz Metkovića, a ona iz Koprivničkog Ivanca, no trenutno u Zagrebu završava specijalizaciju iz oralne kirurgije. Uskoro će početi raditi u koprivničkom Domu zdravlja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije