Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA DVORANA METKOVIĆ

U petak počinje 12. Međunarodni rukometni spomen turnir ‘Metković 2017.’

Objavljeno prije

Rukomet, rukometna lopta

Uz pokroviteljstvo Grada Metkovića, TZ Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada i Sportske zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te RS Dubrovačko-neretvanske županije, u petak poslije podne u Sportskoj dvorani u Metkoviću počinje trodnevni rukometni, 12. po redu, Spomen turnir Metković 2017., na kojemu sudjeluju kadetkinje rođene 2000. godine i mlađe, te djevojčice rođene 2004. i mlađe.

Turnir je međunarodnog karaktera a sudjeluju: Vardar (Skopje), Budućnost (Podgorica), HRK Katarina i HŽRK Zrinski iz Mostara, ŽARK Split, ŽRK Dalmatinka (Ploče), Hoteli Makarska, Peteson Vranjic i domaći ŽRK Metković, klub koji je i glavni motor u pripremi i realizaciji dosadašnjih 11 turnira.

Turnir je osmišljen kao manifestacija za sjećanje na brojne preminule rukometaše i rukometašice, suce, trenere i sportske radnike koji su u prošlosti na otvorenim sportskim terenima i u dvoranama svojim zalaganjem i sportskim umijećima i rezultatima doprinosili da se mali grad poput Metkovića, nađe na svjetskoj karti najvećih rukometnih postignuća. Upravo zbog toga, organizatori (posebice neumorni rukometni radnik Mate Nikolić) trude se organizacijom Spomen turnira otrgnuti od zaborava imena koja su dala nemjerljiv doprinos razvitku rukometnog sporta u Metkoviću, a koji danas nisu među nama. Stoga je sam turnir posvećen upravo njima. Neka tako i ostane!

Evo i rasporeda utakmica u petak, s početkom u 15 sati:

Dalmatinka-Metković, Vardar-Katarina, Budućnost-Metković, Katarina-Dalmatinka, Vardar-Peteson Vranjic, Budućnost-Zrinski, Metković-Vardar, Metković-Peteson Vranjic.

Subota, 9.12.

Vardar-Hoteli Makarska, Split-Katarina, Vardar-Dalmatinka, Peteson Vranjic-Zrinski, Hoteli Makarska-Budućnost, Katarina-Metković, Metković-Vardar, Zrinski-Hoteli Makarska, Dalmatinka -Split, Budućnost-Peteson Vranjic, Hoteli Makarska-Metković, Zrinski-Vardar, Metković-Split, Vardar-Budućnost, Metković-Zrinski, Peteson Vranjic-Hoteli Makarska, Split-Vardar.

Nedjelja, 10.12.

Turnir počinje u 9 sati.

Igraju: A1-A4, A2-A3, A5-A6, B1-B4 i B2-B3, a dalje prema rasporedu.

Kadetkinje igraju 2 x 20 minuta, a djevojčice A (2004) 2 x 15 minuta.

S obzirom na kvalitetu organizacijskih priprema i kvalitetu rada i rezultata klubova iz zemlje i inozemstva, prijatelji rukometa će tijekom vikenda doista imati razloga posjetiti sportsku dvoranu u Metkoviću, a sportsko-rukometni radnici novu prigodu za prisjećanje na svoje bivše suigrače ili trenere i na njihov nemali doprinos popularizaciji rukometa u gradu na Neretvi.

Pero Jakić

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Velikoj vijećnici upriličena svečana prisega sudaca porotnika

Objavljeno prije

U Velikoj vijećnici u Dubrovniku u ponedjeljak je upriličena svečana prisega sudaca porotnika Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako je uvodno istaknula predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović na 17. sjednici skupštine, održanoj 5. listopada, donesena su Rješenja o imenovanju sudaca porotnika, kojim su u skladu sa člankom 119. Zakona o sudovima imenovani suci porotnici Županijskog suda u Dubrovniku, te suci porotnici za mladež Županijskog i Općinskog suda u Dubrovniku.

”Napomenula bi da je u pravnom sustavu Republike Hrvatske funkcija sudaca porotnika vrlo važna kao glas javnosti u sustavu. Stavovi sudaca porotnika, temeljeni na njihovom životnom iskustvu, poštenju, značaju i logici pomažu profesionalnim sucima kod donošenju odluka u sudskom vijeću. Suci profesionalci, predsjednici vijeća, katkad zbog prevelike preopterećenosti pravnim normama i rutinom izgube iz vida onaj životni, iskustveni i logični dio pravnog predmeta, te suci porotnici u takvim slučajevima služe kao jedna vrsta savjetnika i korektiva. Suci profesionalci uvažavaju životno i iskustveno mišljenje porotnika, a porotnici prihvaćaju pravnu i činjeničnu argumentaciju sudaca profesionalaca, te u toj simbiozi doprinose približavanju pojmova „pravo“ i „pravda“ u pravnom sustavu Republike Hrvatske. Želim Vam sve najbolje u Vašem radu i da, kao suci porotnici, donosite što pravičnije i pravednije odluke i time pridonesete ostvarenju boljeg pravnog sustava”, rekla je predsjednica Kosović.

Nove suce porotnike pozdravila je u ime župana Dobroslavića zamjenica Marević koja se novim sucima zahvalila na njihovom doprinosu te im poželila uspjeh u radu.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije