Ostanimo u kontaktu

SPORTSKA DVORANA METKOVIĆ

U petak počinje 12. Međunarodni rukometni spomen turnir ‘Metković 2017.’

Objavljeno prije

Rukomet, rukometna lopta

Uz pokroviteljstvo Grada Metkovića, TZ Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada i Sportske zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te RS Dubrovačko-neretvanske županije, u petak poslije podne u Sportskoj dvorani u Metkoviću počinje trodnevni rukometni, 12. po redu, Spomen turnir Metković 2017., na kojemu sudjeluju kadetkinje rođene 2000. godine i mlađe, te djevojčice rođene 2004. i mlađe.

Turnir je međunarodnog karaktera a sudjeluju: Vardar (Skopje), Budućnost (Podgorica), HRK Katarina i HŽRK Zrinski iz Mostara, ŽARK Split, ŽRK Dalmatinka (Ploče), Hoteli Makarska, Peteson Vranjic i domaći ŽRK Metković, klub koji je i glavni motor u pripremi i realizaciji dosadašnjih 11 turnira.

Turnir je osmišljen kao manifestacija za sjećanje na brojne preminule rukometaše i rukometašice, suce, trenere i sportske radnike koji su u prošlosti na otvorenim sportskim terenima i u dvoranama svojim zalaganjem i sportskim umijećima i rezultatima doprinosili da se mali grad poput Metkovića, nađe na svjetskoj karti najvećih rukometnih postignuća. Upravo zbog toga, organizatori (posebice neumorni rukometni radnik Mate Nikolić) trude se organizacijom Spomen turnira otrgnuti od zaborava imena koja su dala nemjerljiv doprinos razvitku rukometnog sporta u Metkoviću, a koji danas nisu među nama. Stoga je sam turnir posvećen upravo njima. Neka tako i ostane!

Evo i rasporeda utakmica u petak, s početkom u 15 sati:

Dalmatinka-Metković, Vardar-Katarina, Budućnost-Metković, Katarina-Dalmatinka, Vardar-Peteson Vranjic, Budućnost-Zrinski, Metković-Vardar, Metković-Peteson Vranjic.

Subota, 9.12.

Vardar-Hoteli Makarska, Split-Katarina, Vardar-Dalmatinka, Peteson Vranjic-Zrinski, Hoteli Makarska-Budućnost, Katarina-Metković, Metković-Vardar, Zrinski-Hoteli Makarska, Dalmatinka -Split, Budućnost-Peteson Vranjic, Hoteli Makarska-Metković, Zrinski-Vardar, Metković-Split, Vardar-Budućnost, Metković-Zrinski, Peteson Vranjic-Hoteli Makarska, Split-Vardar.

Nedjelja, 10.12.

Turnir počinje u 9 sati.

Igraju: A1-A4, A2-A3, A5-A6, B1-B4 i B2-B3, a dalje prema rasporedu.

Kadetkinje igraju 2 x 20 minuta, a djevojčice A (2004) 2 x 15 minuta.

S obzirom na kvalitetu organizacijskih priprema i kvalitetu rada i rezultata klubova iz zemlje i inozemstva, prijatelji rukometa će tijekom vikenda doista imati razloga posjetiti sportsku dvoranu u Metkoviću, a sportsko-rukometni radnici novu prigodu za prisjećanje na svoje bivše suigrače ili trenere i na njihov nemali doprinos popularizaciji rukometa u gradu na Neretvi.

Pero Jakić

ZAGREBAČKI VELESAJAM

Tvrtka Poljopromet sudjelovala na ‘CroAGRO’ međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije

Objavljeno prije

Na Zagrebačkom velesajmu početkom prosinca održao se CroAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije na kojem se predstavila tvrtka Poljopromet.

Pod geslom Poljoprivreda se vraća u Zagreb! u paviljonima Zagrebačkog velesajma zavladali su moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji su poljoprivrednicima, ali i onima koji će to tek postati, ponudili sve što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji. Možemo reći da je ovo povratak poljoprivrednog sajmovanja u naš glavni grad, kojim organizatori Zagrebački velesajam i Gospodarski list žele postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Republici Hrvatskoj.

Na manifestaciji je sudjelovala i tvrtka Poljopromet d.o.o, iz doline Neretve, jedna od vodećih firmi u Dalmaciji u nabavi mehanizacije, zaštitnih sredstava i repromaterijala za poljoprivredu. Tvrtka se predstavila prvenstveno sa brendovima koje zastupa za cijelo tržište Republike Hrvatske. Neki od tih brendova u području mehanizacije su traktori Ferrari, atomizeri i prskalice IDEAL te freze i malčeri Sicma. Također su bila izložena mineralna gnojiva Yara te organsko i organo-mineralna gnojiva proizvođača Scam.

Sajam se održao u razdoblju mirovanja poljoprivrednih aktivnosti, u zatvorenim paviljonima Zagrebačkog velesajma i po međunarodnim standardima, što je u konačnici rezultiralo velikim brojem posjetitelja i medija koji su bili zadovoljni ponudama izlagača, a i tvrtke koje su pronašle priliku da sklapanje novih poslovnih aranžmana.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije