Ostanimo u kontaktu

BRAVO ONKOVCI

U osmini finala hrvatskog nogometnog Kupa ONK Metković izbacio Jadran LP

Objavljeno prije

To više nije slučajno, ONK Metković bilježi novi uspjeh u Kup natjecanju za područje NC Neretva, a „žrtva“ je ovom prigodom bio trećeligaš Jadran LP iz Ploča.

U regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 1:1. Gosti su poveli s 0:1 golom Aljoše Krstičevića u 69.minuti, a poravnao je Jelavić krasnim pogotkom u 79.minuti.

Pločani su na papiru bili favoriti, međutim, Metković je znao kako se suprostaviti susjedima i na koji način dočekati kraj utakmice s orijentacijom na izvođenja udaraca s 11 metara.
Za Metković su redom pogađali Jelavić, Mioč,Batinović,Brečić i Kaleb, a za goste Raič, Marko i Martin Musulin te Kordić.

Udarac Dina Primorca jednog od najboljih igrača Jadrana LP zaustavio je Marijo Batinović vratar Metkovića. U teren su ušli navijači Metkovića, članovi uprave i ostali kako bi zajednički proslavili novi podvig i nastavak natjecanja u Kupu.

Treba reći da je Jadran LP igrao u svom najboljem sastavu i da je tijekom prošle sezone u tom natjecanju ostvario značajan uspjeh. Nakon pobjeda i eliminacije Gusara i Jadrana, poletnu i složnu momčad Metkovića čeka NK neretva.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije