Ostanimo u kontaktu

NERETVA NIJE USPJELA NA SVOM TERENU UZET BODOVE

U neretvanskom derbiju bodovi otišli u Ploče

Objavljeno prije

U neretvanskom derbiju između Neretve i Jadrana LP pobjeda i bodovi pripali su nešto boljim Pločanima koji su i u dosadašnjem dijelu prvenstva igrali vrlo dobro.

Već u drugoj minuti bilo je 1:0 za Neretvu, a strijelac je bio Rodin. Međutim, neugodni gosti iskazali su se u 9. minuti kada su preko Kalfića poentirali i poravnali rezultat na 1:1. Unatoč nešto većoj premoći Neretve, isti igrač pokazao je svoje sposobnosti te je u 38. minuti postigao i svoj drugi pogodak, za 1:2.

Dvije minute kasnije igrač Jadrana LP, Raič, igrao je u svom kaznenom prostoru rukom, pa je Pehar s 11 metara poravnao rezultat na 2:2.

U petoj minuti nastavka Dino Primorac je ”opalio” s 20 metara i pogodio za vodstvo Jadrana, 2:3. Možda se njegov udarac mogao i obraniti.

Neretva je i dalje pokušavala napraviti nešto više, igrači su se trudili i nastojali, ali sreće nisu imali. Brzi kontraudar Pločana okončao je Musulin u 88. minuti susreta svojim pogotkom za konačnih 2:4, i veliku radost suigrača.

Treba reći da u sastavu Neretve nije bilo Jerkovića (žuti kartoni), te ozljeđenih Raguža i Peke.

Kod oba Neretvina pogotka asistirao je neumorni Duje Medak.

Unatoč kiši u gledalištu je bilo oko 250 gledatelja.

Neretvaanac je u Opuzenu odlučujućim pogotkom Popića u 87. minuti pobijedio BŠK Zmaj iz Blata s 4:3.

Urania je savladala Vodice, dok su OSK i Sloga odigrali 0:0.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije