Ostanimo u kontaktu

TKO ĆE SLAVITI?

U nedjelju zavšavaju i nogometna natjecanja

Objavljeno prije

Iza vage, NK Neretva, igralište

Hoće li Neretva biti prva?

U nedjelju završava prvenstvo nogometaša u Županijskoj ligi, ali i prvenstvo u Prvoj ligi za žene. Klubovi iz Metkovića s optimizmom čekaju početak utakmica i nadaju se uspjesima.

NK Neretva unatoč tomu što u Žrnovu neće nastupiti u najjačem sastavu (ozljede i karoni), računa na pobjedu. U slučaju neodlučenog ishoda u susretu Slaven – Orebić i pobjede Neretve u Žrnovu, Metkovci bi ostali na prvom mjestu s bodom više od Orebića. No, i u slučaju pobjede Orebića na Grudi, Neretva će u kvalifikacije za Treću ligu jer Orebić nije ispunio potrebite uvjete.

Stoga nam je trener Goran Galov rekao:

– Mi idemo na pobjedu u Žrnovu, bez obzira na naš sastav i snagu domaće momčadi. Osluškivat ćemo i kretanje rezultata na Grudi jer bi voljeli da i službeno na kraju budemo prvi. Odradit ćemo i posljednju utakmicu onako kako najbolje možemo. Vjerujem u naše igrače koji su i ovoga proljeća pokazali koliko znaju i koliko vrijede. Već nekoliko dana pripremamo se za kvalifikacije, uigravamo momčad i pratimo potencijalne suparnike, Hajduka iz Prigrade, Vodice i Uskoka. Niti jedan suparnik nije bezopasan i u svakoj od tih momčadi igra po nekoliko iskusnih igrača. Uskoro će izvlačenje parova, a prve utakmice igrat će se 27. svibnja, dok su uzvrati 31. svibnja. Volio bih da prvu igramo u gostima, ali o svemu ćemo još razgovarati – rekao je Galov apostrofirajući veliko povjerenje u svoje igrače.

ONK Metković: odlazi trener Veraja

Bez obzira kako će završiti posljednja utakmica prvenstva između ONK Metkovića i Jadrana iz Smokvice, u nedjelju će na desnoj obali Neretve biti svečano.

Naime, nakon 40 godina mukotrpnog, ali uspješnog vođenja nekoliko neretvanskih klubova s pozicije prvog trenera ONK Metkovića odstupit će legendarni trener Jozo Veraja. Kako doznajemo, uprava i njegovi igrači priredit će mu srdačan ispraćaj i zahvaliti za sve divne godine koje su zajedno proveli u trci za bodovima i kvalitetnim nogometom.

Ipak, neće Jozo još u mirovinu. Ekskluzivno objavljujemo njegovu izjavu:

– Ma, hoće moji prirediti mi oproštaj, iako sam mislio da to bude nakon završetka prvenstva, koji dan kasnije. Bilo kako bilo, ja napuštam trenersko mjesto, ali ću u klubu ostati i pomagati još dvije godine, do svoje sedamdesete, a možda i do 75-te. Moramo poboljšati rad na svim poljima u klubu, napose s mladima koji odlaze nakon što nauče prve nogometne korake. Što se tiče utakmice s Jadranom, očekujem našu pobjedu jer ćemo biti kompletni. Prošlo kolo nismo imali 10 igrača zbog obveza, pa smo u Župi izgubili sa 7:0! Protekla sezona nije bila posve uspješna pa se nadam da ćemo je završiti pobjedom – rekao je Veraja koji će u nedjelju posljednji put voditi prvu momčad ONK Metkovića.

ŽNK Neretva u Splitu s Marjanom

Nedjeljnim utakmicama završit će i prvenstvo u 1. HNLŽ. ŽNK Neretva odlazi u goste Marjanu u Split, gdje prema riječima trenera Duška Mijoča, igračica i sportskog direktora Ante Borasa očekuje pobjedu. U slučaju Neretvine pobjede i u slučaju da Rijeka i Katarina Zrinska u Rijeci odigraju neodlučeno, Neretva će na kraju natjecanja zauzeti četvrto mjesto. To bi bez sumnje bio rijetko viđen uspjeh ambiciozne uprave, stručnih trenera i igračica, odnosno, ekipe koja je nastala prije četiri godine i koja je tek drugu sezonu član elitnog razreda ženskog nogometa.

To što su Metkovke u dvije posljednje utakmice primile 20 golova od Splita i Osijeka nije ostavilo apsolutno nikakvog traga u bilo kojem smislu. Uostalom, radi se o gotovo profesionalnim klubovima s brojnim domaćim i inozmenim reprezentativkama i sjanim igračicama.

Metkovke su spremne vratiti se s bodovima iz Splita i slavljem zaključiti usješnu sezonu, a onda će započeti pripreme za novu. U Splitu u sastavu neće biti ozlijeđene Ane Marije Jurković, a sve ostale igračice odlučne su pružiti još jednu dobru i korisnu igru na gostovanju.

Pero Jakić

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije