Ostanimo u kontaktu

ONK METKOVIĆ IMA RAZLOGA 'GINUTI'

U nedjelju završava prvenstvo Prve županijske nogometne lige, hoće li ONK Metković u kvalifikacije?

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Iako su u nedjelju na rasporedu utakmice posljednjeg kola u prvenstvu Prve županijske nogometne lige, još nije poznato tko će biti prvak i zaslužiti pobjednički pokal, a ne zna se ni tko će u kvalifikacije za ulazak u Treću HNL jug.

Na rasporedu je nekoliko zanimljivih okršaja, kao što su  Croatia – Konavljanin u Gabrilima, Slaven – ONK Metković na Grudi, i Orebić – Župa dubrovačka, ali i ona u Kominu, Gusar – Sokol. Evo i zašto.

Trenutačno vodeća Croatia ima 45 bodova i ima najveće izglede za konačno slavlje. U tomu je može zaustaviti samo Konavljanin koji nije među kandidatima za prvaka, pa je za očekivati pobjedu Croatie.

Izgubi li Croatia na svom terenu od Konavljanina, a Župa pobijedi Orebić u Orebiću, tada će ona biti prvak jer sada ima 44 boda.

S druge strane i ONK Metković ima razloga ‘ginuti’ za pobjedu u susretu sa Slavenom. Metkovcima bi pobjeda na Grudi (uz poraz ili nedlučeno Gusara u srazu sa Sokolom, donijela četvrto mjesto i mogućnost kvalifikacija za Treću ligu!

Trener ONK Metkovića, Tomislav Plećaš istaknuo je zadovoljstvo neodlučenim ishodom prošle nedjelje u susretu s Croatiom.

– Nadam se da ćemo u nedjelju biti kompletni i da ćemo se znati suprotstaviti Slavenu, a kako će na kraju izgledati rezultat, teško je reći. Naravno da bismo voljeli sudjelovati u kvalifikacijama, bez obzira na konačan rezultat, -rekao je mladi metkovski trener i dugogodišnji igrač.

NOVI RUKOMETNI UZLET ZA PET KORČULANKI

Pet mladih korčulanskih rukometašica prešle u ŽRK Metković

Objavljeno prije

Foto: Facebook i ŽRK Metković 

Pet mladih perspektivnih rukometašica Rukometnog kluba’ Korčula’ od slijedeće sezone igrat će za pomladak ŽRK ‘Metković’.

One su  Marija Sardelić, Lana Drinovac, Nina Bonifačić, Mia Maričević i Matea Andreis.

Mlade korčulanske rukometašice debitirale su za svoj novi klub odigravši na međunarodnom turniru ‘ Metkovsko rukometno ljeto 2021’. U kategoriji 2007.g. i mlađe zajedno sa svojim novim suigračicama osvojile su prvo mjesto, a u nedjelju drugog dana turnira igrale su i u kategoriji 2005.g. i mlađe i zauzele 3.mjesto.

Pet perspektivnih korčulanskih rukometašica trenirat će kao i do sada u matičnom korčulanskom klubu i pod vodstvom trenerice Janje Lozice. U natjecanjima pak, a riječ je o Prvoj ligi–za kadetkinje skupina Jug  u Metković će putovati vikendom i igrati za ŽRK ‘Metković’ .

Kategoriju 2005.g. u ŽRK Metković vodi trenerica Mariela Križanović, a godište 2007trener Slavko Ujdur koji nam je objasnio kako je došlo do suradnje dvaju klubova

‘ I jedan i drugi klub nisu imali dovoljan broja igračica za predstojeća natjecanja. Između dviju uprava, trenera i roditelja dogovoreno je da igramo zajedno. Oba kluba će pritom imati koristi od ove suradnje. Mi smo stjecajem okolnosti trenutno ‘tanki’ u toj kategoriji, a mlade Korčulanke će pak imati priliku igrati utakmice i dalje kontinuirano napredovati. Četiri korčulanske cure koje će igrati za nas rođene su 2007.g. , a peta , vratarica Lana Drenovac je 2008.g.‘ rekao nam je Ujdur.

Upitali smo ga za dojmove o našim curama…

‘ Na proteklom turniru ostavile su odličan dojam! Cure jednostavno žive za rukomet! Domaće djevojke su ih doista odlično prihvatile i ono što me jako veseli i jedna ‘kemija’ koja se složila između njih. Već neko vrijeme radimo i treniramo skupa, do sada su mlade korčulanske rukometašice dolazile u Metković srijedom, četvrtkom i petkom . Kada krene škola dolazit će petkom , a kada započne natjecanje igrale bi utakmice, nastojat ćemo da to bude nedjeljom. Igrale bi za godište 2007.g. i eventualno za starije. Ženski rukomet kod nas je u zadnje vrijeme u usponu , a to se reflektiralo i u ovoj ligi. Prijavio se puno veći broj klubova nego prijašnjih sezona. Igrat će se turnirskim načinom, vjerojatno pet do šest turnira u sezoni ‘, kazao nam je Ujdur dodavši da se za sada ne zna kada će natjecanja krenuti.

‘Iskreno se nadam da se neće dogoditi kao prošle sezone da se isto zbog poznatih razloga otkaže ‘ , dodao je trener mlađih uzrasnih kategorija ŽRK Metković, čija seniorska ekipa igra inače u 2.HRL-jug.

Metković je znamo to svi, grad duge i iznimno bogate i trofejne rukomete tradicije, a ŽRK koji nosi njegovo ime u novoj sezoni slavi pedeset godina postojanja.  

Nama pak na pamet pada naša Stonjanka Lea Franušić , sada igračica koprivničke ‘Podravke’ i reprezentativka Hrvatske. Još kao djevojčica svakodnevno je putovala na treninge u Pločama i tamošnji ŽRK ‘ Dalmatinku’ , da bi u dobi u kojoj su sada naše mlade Korčulanke prešla u višestruke prvakinje Hrvatske , prošla sve mlađe reprezentativne selekcije i postala članica seniorske reprezentacije.

Poželimo i našim korčulanskim curama uspješan, zašto ne i sličan – rukometni put, piše markopolosport.net.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije