Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

NAJAVE SPORTSKIH DOGAĐANJA

U nedjelju igraju ŽNK Neretva i ŽNK Osijek

Objavljeno prije

nogomet, sport, lopta

Nogometašice Neretve, članice Prve HNLŽ, u prošlom kolu s 10:1 poražene su u Splitu od ekipe Splita koja za tri boda zaostaje za vodećim Osijekom. Tjedan dana kasnije, dakle u nedjelju 13. svibnja s početkom u 10 sati i 30 minuta, Neretva se na svom terenu sastaje s vladaricama hrvatskog ženskog nogometa, ekipom Osijeka.

Osvajanje jednog boda u srazu s Osječankama bilo bi veliko sportsko iznenađenje, ali smo sigurni da će naše uspješne nogometašice učiniti goleme napore kako bi gošćama makar donekle otežale put do pobjede.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretva je trenutačno na petom mjestu s 24 boda, jednim bodom manje od četvrte Rijeke. U slučaju kiksa Rijeke u posljednja dva kola i pobjede Neretve u susretu s Marjanom u zaednjem kolu, Metkovke bi mogle na kraju prvenstva osvojiti ciljano četvrto mjesto. Ne bude li tako, ipak zaslužuju čestitke zbog odličnih igara i rezultata tijekom sezone.

U 3. HNL Jug, vodi se ogorčena bitka za prvo mjesto i ostanak u ligi. Za prvo mjesto (i drugo) kandidati su Croatia, Zadar, Split, pa i Primorac (B), a za ostanak se bore dojučerašnji drugoligaši Imotski, Junak, Val i još neki.

Opuzenski Neretvanac u nastavku prvenstva podigao je formu i uvećao broj bodova, tako da je trenutačno  na 12. mjestu s osvojena 32 boda. U pretposljednjem kolu u susjedskom derbiju s Jadranom LP u Pločama (subota), Opuzenci će sigurno tražiti bodove spasa, ili makar jedan bod. Pitanje je hoće li im Pločani to dopustiti jer su tijekom cijele sezone igrali više nego dobro te se nalaze na 5 mjestu s 45 bodova. U svakom slučaju u Pločama će biti dobrog nogometa, to je posve sigurno.

U posljednjem kolu Neretvanac na svom terenu dočekat će Primorca iz Biograda.

U Premijer ligi BiH u subotu će se u Gabeli sastati GOŠK i Borac Banja Luka. Oba kluba osigurala su ostanak pa se gledatelji mogu nadati kvalitetnom nogometu.

U trećem kolu B-1 košarkaške lige jug (doigravanje za poredak) u subotu se u Metkoviću sastaju KK Metković i KKŠK Dubrovnik. Početak je u 18 sati i 30 minuta, a ulaz je slobodan.

U dvije protekle utakmice Mekovci su ostvarili dvije pobjede, pa s optimizmom očekuju i susret s Dubrovnikom.

Pero Jakić

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije