Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VISOKA POBJEDA ZA POČETAK PROLJETNOG DIJELA PRVENSTVA

U izvanrednoj igri nogometašice Neretve sa 7:0 pobijedile Viktoriju

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Nogometašice Neretve više su nego uspješno otvorile proljetni dio prvoligaškog natjecanja. One su u izvanrednoj igri sa 7:0 (4:0) pobijedile Viktoriju iz Slavonskog Broda koje jest posljednja na ljestvici ali se radi o ekipi koja zna igrati.

Tijekom susreta domaće su u potpunosti kontrolirale stanje na terenu, cijela ekipa djelovala je funkcionalno i energično, a golovi su bili plodovi dobro uigranih i smišljenih akcija.

Nije mala stvar u bilo kojoj utakmici, pa i malom nogometu, do 18. minute zabiti četiri gola, a upravo to je uspjelo Neretvi. Redom su pogađale: 1:0 Šunjić (5′), 2:0 Sušak (9′), 3:0 Mandić (14′), 4:0 Mandić (18′).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

S tim rezultatom cure su otišle na odmor, a Viktorija gotovo da i nije zapucala na vrata Jelene Kešine. Ne možda zato što to njezine igračice nisu mogle, nego zato što je obrana Neretve bila besprijekorna.

U nastavku se gostujuća mreža zatresla tek u 65. minuti kada je pogodila Marija Šiljeg, a onda je izvrsna Marija Herceg svojim golovima u 80. i 89. minuti (11 m), dokrajčila pritajene sportske nade gošći iz Slavonskog Broda za konačnih 7:0.

Sastav: Kešina, Jurković, S. Musulin, Sušak, Herceg, Mijoč, Dedaj, Mandić, Martinović, Šunjić i Vladinih.
Pričuve: Čuljak, L. Musulin, Kolgeraj, Bokšić, Zovko, Vego i Šiljeg.

Trener: Ante Markota.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije