Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

LIDERICE ŽENSKOG NOGOMETA POTVRDILE KVALITETU

U četvrtfinalu Hrvatskog kupa nogometašice Osijeka nadmoćno pobijedile Neretvu

Objavljeno prije

U susretu četvrtfinala Hrvatskog kupa, nogometašice Osijeka u utakmici na osječkoj Mačkamami bez nazočnosti gledatelja zbog pandemije, pobijedile su ŽNK Neretva rezultatom 13:0 (8:0). Sa sedam postignutih pogodaka, Izabela Lojna je prvo ime Osijeka. Lorena Balić je zabila četiri, dok Anela Lubina i Marta Mikinac upisuju po zgoditak.

Utakmica je više sličila na revijalnu (prijateljsku) jer se vidjela nadmoć nogometašica Osijeka. Igračice Neretve mogle su samo učiti dok u zraku je visjelo samo jedno pitanje; hoće li pobjeda ŽNK Osijek biti s većom ili manjom razlikom. Prvo ime gošći bila je vratarka Kešina (C), a pozitivan dojam ostavila je i Mandić Ana. Sutra je novi dan, nova tekma, a dok „Žabac“ brine o prijevozu – odmaraš!

ŽNK Osijek: Belaj Maja, Adamović Dora, Culek Iva, Nevrkla Kristina, Balić Lorena, Lojna Izabela(C), Kunštek Maria, Šalek Martina, Medić Mejrema, Mikinac Marta, Lubina Ariela. Pričuvna klupa: Lucić Lara, Štimac Helena. Trener: Marijan Vuka
Fizio: Lidija Bošnjak Liječnik: Senka Samardžić

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ŽNK Neretva: Kešina Jelena, Musulin Sara, Sušak Laura, Herceg Marija, Dedaj Manuela, Mandić Ana, Martinović Gabrijela, Šunjić Nikol, Vladimir Petra, Bokšić Ivana, Vego Josipa. Pričuvna klupa: Čuljak Antea, Čuljak Ljiljana, Borovac Lucija, Šiljeg Marija, Zovko Adriana, Kristijana Kolgjeraj. Trener: Mijoč Duško Predstavnik kluba: Ante Markota

Sudačka trojka: Dobraš Alen (Požega); Hrmić Oliver (Požega); Mik Valentino (Pakrac)
Delegat: Capan Josip (Vinkovci)

Korektna je bila izjava Ante Borasa uoči gostovanja ŽNK Neretve u Osijeku, gdje očekuju dvije tekme, prvo Kup utakmica na igralištu “Mačkamama”, a već narednog dana na ŠC ˝Ante Gotovina˝ prvenstveni sraz, 1. HNLŽ. Idemo korektno odigrati, predstaviti se u što boljem svjetlu i prezentirati Grad Metković i dolinu Neretve, te Dubrovačko–neretvansku županiju, rezolutan je bio Boras.

ŽNK Osijek je apsolutni favorit, a na nama je da učimo od najboljih u regionu. ŽNK Neretva slavi sedam godina svoga postojanja, dočim sportski direktor Boras ponosno ističe neke činjenice vezane uz rad kluba koje taksativno glase; osamdesetak djevojčica u četiri kategorije, ponosni članovi elitnog razreda hrvatskog ženskog nogometa uz aktivnu suradnju sa Sportskom zajednicom grada Metkovića u kojoj mjerodavni nastoje osigurati uvjete za još bolji rad, te uskoro očekuju umjetnu travu na pomoćnom igralištu i izgradnju nadstrešnice na zapadnoj tribini. Sve su to preduvjeti za još kvalitetniji rad unutar ŽNK Neretva. Iznad svih Neretva!

Tekstualno i foto obradio, pripremio i posložio: Boris/Osijek

MOGU LI NOGOMETAŠICE DO BODA?

ŽNK Neretva danas dočekuje ŽNK Dinamo Zagreb

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva u 1.HNLŽ, nogometašice Neretve u nedjelju s početkom u 12 sati igraju s ekipom ŽNK Dinamo Zagreb, koja je trenutačno na trećem mjestu na ljestvici, odmah iza Osijeka i Splita, s 21 bodom, koliko ima Split na drugom mjestu.

S druge strane, domaćin Neretva, kao što je poznato, ove jeseni proživljava doista teške sportske trenutke. Još je je bez pobjede, ima samo jedan bod i nalazi se na posljednjem osmom mjestu među osam klubova.

Ne treba, međutim, paničariti već treba vjerovati klupskim čelnicima i trenerima koji se nadaju da će na proljeće Neretva izgledati znatno drugačije, zapravo da će biti bolja u rezultatskom i svakom drugom smislu. Svoj prvoligaški status nastojat će zadržati s novom igračkom strukturom i u utakmicama sa sebi ravnima, Donatom i Međimurjem.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izvjesno je da će mlade Metkovke i u utakmici u nedjelju dati svoj doprinos kvaliteti igre, ali je teško očekivati da mogu pobijediti. Ovom zgodom i bod bio ravan pobjedi.

Treba reći da je završen jesenski dio prvoligaškog natjecanja za igračice U-15 i U-17.

Igračice Neretve U-15 ostvarile su izvrsno peto mjesto s osvojenih 18 bodova, a igračice U-17 deveto mjesto sa šest bodova.

Treba reći da je ekipa Splita čije seniorke vode na ljestvici i bore se Osijekom za prvo mjesto, u natjecanju U-17 na posljednjem mjestu s osvojena tri boda.

Iz toga je jasno kako se radi s mladima u Neretvi, a kako u jednome Splitu čije su igračice prve ekipe profesionalke.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije