Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

HRVATSKI NOGOMET OSTAO BEZ NAJDUGOVJEČNIJEG DJELATNIKA

U 89. godini preminuo Ante Pavlović, jedan od naših najistaknutijih nogometnih djelatnika

Ante Pavlović (Metković, 5. srpnja 1933. – Zagreb, 2. siječnja 2022.)

Objavljeno prije

U Zagrebu je u 89. godini umro Ante Pavlović, jedan od najistaknutijih i najdugovječnijih hrvatskih nogometnih djelatnika, čovjek koji je dao značajan obol odigravanju povijesne utakmice hrvatske reprezentacije, protiv SAD-a, 17. listopada 1990. godine.

Osnovnu i srednju školu pohađao je u rodnom Metkoviću. U Zagrebu je diplomirao na rudarsko-geološko-naftnom odjelu Tehničkog fakulteta. U mladosti nogomet igra u NK Neretvi u Metkoviću, u NK Zagrebu i u NK Dinamu. Njegova natjecateljska nogometna karijera prekinuta je 1953. godine zbog ozljede, nakon čega nastavlja rad u nogometu na mnogim dužnostima.

Sudionik je 1. Svjetskih studentskih igara 1957. godine u Parizu. Godine 1956. postaje član komisije za podmladak Nogometnog saveza Hrvatske, godinu dana kasnije postaje tajnik komisije, a 1959. izabran je za predsjednika komisije i člana Izvršnog odbora NSH. 1962. godine postaje tajnik NSH i na toj funkciji ostaje 20 godina. 1981. godine pozvan je na mjesto direktora NK Dinamo, s kojim već sljedeću godinu osvaja prvenstvo. 1987. godine postaje glavni tajnik Jugoslavenskog nogometnog saveza.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U to vrijeme dao je i značajan doprinos osamostaljenju Hrvatskog nogometnog saveza.

U Hrvatski nogometni savez vratio se 1992. godine na funkciju savjetnika. 1995. godine 10 mjeseci je bio vršitelj dužnosti glavnog tajnika Saveza, te član Izvršnog odbora 1995. i 1996. godine. Od 2013. godine bio je u zasluženoj mirovini.

Inicijator je i djelatnik u organizaciji Europskog prvenstva hrvatskih nacionalnih manjina 2006. u Splitu, te Prvog Svjetskog nogometnog natjecanja hrvatskih iseljenika 2007. godine u Zagrebu, a posebno važnu ulogu odigrao je u organizaciji prve međunarodne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv SAD-a 1990. godine.

Priznanja :
– Odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara.
– Godišnju državnu nagradu za sport dobio je 1970. godine
– 1981. godine dobio je Trofej podmlatka, najvišu nagradu Hrvatskog nogometnog saveza.
– Državna nagrada za šport “Franjo Bučar” za životno djelo dodijeljena mu je 2007. godine.
– 2009. godine dobio je visoko odlikovanje UEFA-e za izuz

Ante Pavlović (Metković, 5. srpnja 1933. – Zagreb, 2. siječnja 2022.)

Ovom prilikom redakcija portala Metković NEWS izražava iskrenu sućut obitelji.

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva započela s pripremama za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Autor

U utorak, 18.siječnja trener ŽNK Neretva, Duško Mijoč okupio je 14 igračica, i one iskusnije i one mlađe na koje računa u nastavku prvoligaškog natjecanja.

Na „prozivci“ nije bilo iskusne i odlične igračice Marije Herceg (zbog posla), ali će se jedna od najboljih igračica u povijesti kluba uskoro staviti na raspolaganje klubu i koja će zaigrati u proljetnom dijelu prvenstvu.

Od najavljivanih novih imena u klupskom pogonu, sve radi očuvanja prvoligaškog statusa, za sada nema posebnih vijesti, osim vijesti da će klupske boje Neretve u nastavku prvenstva braniti i Jadranka Bogdanović (nekada Govorko), koja je bila članica U-17 hrvatske reprezentacije .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon završetka školovanja vratila se u klub i vratarka Maja Ćelić.

O tomu hoće li biti još pojačanja za ŽNK Neretva u nastojanjima očuvanja statusa prvoligaša, doznavat ćemo tijekom prijelaznog roka koji je počeo u utorak.

Prema riječima trenera Mijoča, Neretva je dobila poziv za odigravanje prijateljske utakmice u Trebinju protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok je druga utakmica dogovorena s ŽNK Hajduk Split u kojemu igra nekoliko bivših igračica Neretve, 19. veljače, u Splitu.

S radom su započele i igračice Neretve mlađih uzrasta koje i u nastavku natjecanja očekuju pozitivne ishode na svim utakmicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije