Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BOD U RIJECI BIO BI POPUT PREDOLCA

U 1. kolu ŽNK Neretva putuje u Rijeku

Objavljeno prije

U nedjelju počinje i prvenstvo u 1.HNLŽ, a ŽNK Neretva putuje u Rijeku gdje će igrati s povratnikom u ligaško natjecanje, ŽNK Rijekom.

Tijekom ljeta u redovima metkovskog prvoligaša dogodile su se brojne promjene u igračkom kadru, otišlo je nekoliko igračica, manje ih je došlo, a ekipi je priključeno nekoliko mladih igračica.

Osnovni cilj igračica i uprave svakako je opstanak u prvoligaškom društvu što neće biti jednostavan posao s obzirom da ima samo osam klubova i to iz velikih gradova i veće gospodarske moći.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osim toga sve ekipe su se dodatno i pojačale, dok je iz Neretve otišlo nekoliko standardnih igračica.

Nažalost, na vratima Neretve neće biti Jelene Kešina zbog zdravstvenih problema, ali i još nekih igračica koje su zauzete poslovnim obvezama. Stoga će na vratima povratnica iz Splita, Magdalena Kraljić, u koju trener Mijoč ima puno povjerenje. Osim toga, iz ŽNK Split ovoga tjedna Neretvi je pristupila Micceli Petra Tomić, članica hrvatske U-19 reprezentacije, po vokaciji napadačica.

– Mlada smo ekipa s brojnim promjenama u igračkom kadru. Taj kadar nadamo se osnažiti sljedeće zime, a do tada borit ćemo se s takmacima onako kako najbolje znamo i možemo. U Rijeku ide 15 igračica, učinit ćemo sve da da prikažemo dobru igru. Rijeka je ojačala svoje redove i predstavlja snažnog takmaca. Nekada smo znali i pobjeđivati našeg suparnika ali u nedjelju bi osvajanje jednog boda bilo ravno pobjedi, – rekao je trener Neretve Duško Mijoč.

Raspored utakmica, u nedjelju:
Osijek-Međimirje Čakovec, Agram-Donat, Rijeka-Neretva (15 sati), Split-Dinamo.

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije