Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Tri brončane medalje u Ljubljani

Objavljeno prije

KK Metković, Ljubljana 11

Jučer je Karate klub Metković nastupio sa dva natjecatelja u četiri kategorije na međunarodnom klupskom natjecanju Ljubljana Open 2017 u Sloveniji i osvojio tri brončane medalje.

Duje Mihaljević osvojio je broncu u uzrastu mlađih kadeta -40 (11 protivnika), gdje je imao tri borbe. Prvu borbu pobijedio je s 2:0, drugu izgubio s 2:2 na prvi dosuđeni bod protivniku, dok je u trećoj, repasažnoj borbi, osvojio brončanu medalju rezultatom 4:2 protiv borca iz Austrije. Duje inače ima 10 godina,  a medalju je osvojio u uzrastu 12-13 godina.

Laura Ćulum u uzrastu deklice (učenice) +40 kg  (11 protivnica) osvojila je broncu. U prvoj borbi pobjeđuje 5:3, u drugoj borbi gubi 1:0, te u trećoj, repasažnoj borbi za broncu pobjeđuje 1:0. U uzrastu mlađe kadetkinje -45 kg (15 protivnica) Laura također s dvije dobivene borbe i jednom  izgubljenom, osvaja drugu brončanu medalju.

Sljedeća natjecanja u prosincu na kojem će nastupiti KK Metković je Prvenstvo Dalmacije u Splitu i Prvenstvo Države u Rijeci.

Karate klub Metković

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije