Ostanimo u kontaktu

O JAVNIM ISTUPIMA TRENERA

Treneri se moraju ponašati uljuđeno, bahatost i sarkazmi kad-tad dođu na naplatu

Objavljeno prije

Igor Tudor nekadašnji nogometaš Hajduka i Jevuntusa, reperezentativac i trener nekoliko klubova, iz Hajduka je preselio u Juventus na mjesto prvog suradnika trenera Pirla.

Zdravko Reić, komentator Slobodne Dalmacije napisao je da je to drugi bijeg Tudora iz Hajduka odnosno izdaja Hajduka od strane Tudora.

Na kraju članka, Reić je ipak poželio Tudoru sreću u Juventusu. Međutim, nije do kraja komentirao učinke i komunikacijske dosege Igora Tudora, iako je poznat Tudorov odnos prema većini novinara koji na presicima ili na parkiralištima čekaju izjave.

Bivši trener Hajduka s puno sarkazma odnosio se prema nekim novinarima, njegove izjave bile su dno komunikacijske doktrine, a nikada nitko neće znati je li u eri loših rezultata i najslabijeg plasmana Hajduka branio sebe ili one koji su ga doveli na mjesto trenera.

Jer, kako objasniti prijateljima Hajduka izjave trenera nakon visokog poraza te momčadi, da smo odigrali kako znamo možda bi i pobijedili, moramo izvući pouku iz ovog poraza, čeka nas nova utakmica u kojoj ćemo nastojati pobijediti, itd.

No, pustimo Tudora neka nastavi svoj profesionalni posao u Italiji.

U Hrvatskoj je na djelu novi val mladih trenera, Goran Tomić, Sergej Jakirović, Rendulić, Vukas, Toplak

Većina današanjih trenera stekla je određene kvalifikacije (licence) i uspješno rade ili s mladima ili sa seniorima. Uostalom, to je i prirodna zakonitost. Većina njih u razgovoru s novinarima ponaša se dostajnstveno i na visokoj intelektulanoj razini, iako im često nije lako govoriti nakon poraza svoje momčadi.

Međutim, i oni su profesionalci koji za posao odgovaraju onima koji ih plaćaju, pa često moraju dobro promisliti što će reći.

Kad je riječ o malim sredinama ali i uspješnim klubovima, imao sam sreću razgovarati s mnoštvom trenera Neretve i RK Metković-Mehanike, ONK Metkovića, Neretvanca, Maestrala, Jadrana LP, VK Neretvanski gusar, BK Metković i mnogima.

Pamtim jasne izjave trenera Neretve u prošlosti, Ante Prce, Muhameda Mujića, Miroslava Kordića, Marina Kovačića, Miše Krstičevića, Bariše Majića, Stipe Ilića, Gorana Galova i mnogih drugih, poput pokojnog Joze Veraje (ONK Metković) koji nikada nisu okolišali, već su govorili ono što misle cijeneći interes javnosti. U rukometu ista stvar, od Luke Veraje i Zdravke Vučičevića, Ive Munitića, Jure Volarevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana do Slobodana Batinovića, Dragana Majića i Filipa Romića.

Svi su oni novinarima uvijek bili na raspolaganju, spremni odgovoriti i na najteža pitanja.

Neke trenere nisam spomenuo jer su prema ”sedmoj sili” bili arogantni. Što bi god novinar napisao nije im se sviđalo, bez obzira na to što bi ih novinar upozorio na činjenicu da svatko treba raditi svoj posao.

Velika je razlika između profesionalnog i amaterskog sporta, pa je takva razlika i između profesionalnih novinara i dopisnika s terena.

Jasno je da svi ljudi nisu jednakih stručnih i drugih potencijala, ali bi se svi oni koja obnašaju javne pa i sportske dužnosti prema javnosti trebali ponašati uljuđeno.

Bahatost i sarkazmi kad-tad dođu na naplatu.

ŽENSKI NOGOMET

Neretva nije uspjela iznenaditi Donata

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija fb ŽNK Donat-Zadar

Iako su optimisti očekivali da će se ŽNK Neretva iz Zadra vratiti s jednim ili s tri boda, to se nije dogodilo. Novi prvoligaš bio je bolji i slavio je s 2:0.

Prvi gol za domaće postigla je Bačić još u 5. minuti. Nakon toga Neretva je zagospodarila terenom, stvarala je prilike, jednostavno bila je bolji takmac. Imala je Neretva nekoliko prigoda, pa i tri ”slobodnjaka”, no lopta nije htjela u mrežu. Na odmor su ekipe otišle s 1:0 u korist Donata.

U nastavku opet je Neretva imala nekoliko prigoda, a onda u 60. minuti ozlijedila se Mandić pa je u igru ušla jedina pričuvna igračica Popović. Upravo je Popović u 83. minuti nehotice poslala loptu u vlastitu mrežu za Donatovih 2:0, i sigurnu pobjedu.

Treba reći da u redovima Neretve nije bilo pet igračica koje su bile odsutne zbog ozljeda ili radnih obveza.

Neretva je igrala u sastavu: Kešina, Mandić (Popović), Herceg, Mijoč, S. Musulin, Dedaj, Šiljeg, Šunjić, Sušak, Čuljak, L. Musulin.

Sudio je Mateo Erceg s pomoćnicima Nimcem i Kraljevićem.

ŽNK Donat – ŽNK Neretva 2:0 (1:0)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije