Ostanimo u kontaktu

O JAVNIM ISTUPIMA TRENERA

Treneri se moraju ponašati uljuđeno, bahatost i sarkazmi kad-tad dođu na naplatu

Objavljeno prije

Igor Tudor nekadašnji nogometaš Hajduka i Jevuntusa, reperezentativac i trener nekoliko klubova, iz Hajduka je preselio u Juventus na mjesto prvog suradnika trenera Pirla.

Zdravko Reić, komentator Slobodne Dalmacije napisao je da je to drugi bijeg Tudora iz Hajduka odnosno izdaja Hajduka od strane Tudora.

Na kraju članka, Reić je ipak poželio Tudoru sreću u Juventusu. Međutim, nije do kraja komentirao učinke i komunikacijske dosege Igora Tudora, iako je poznat Tudorov odnos prema većini novinara koji na presicima ili na parkiralištima čekaju izjave.

Bivši trener Hajduka s puno sarkazma odnosio se prema nekim novinarima, njegove izjave bile su dno komunikacijske doktrine, a nikada nitko neće znati je li u eri loših rezultata i najslabijeg plasmana Hajduka branio sebe ili one koji su ga doveli na mjesto trenera.

Jer, kako objasniti prijateljima Hajduka izjave trenera nakon visokog poraza te momčadi, da smo odigrali kako znamo možda bi i pobijedili, moramo izvući pouku iz ovog poraza, čeka nas nova utakmica u kojoj ćemo nastojati pobijediti, itd.

No, pustimo Tudora neka nastavi svoj profesionalni posao u Italiji.

U Hrvatskoj je na djelu novi val mladih trenera, Goran Tomić, Sergej Jakirović, Rendulić, Vukas, Toplak

Većina današanjih trenera stekla je određene kvalifikacije (licence) i uspješno rade ili s mladima ili sa seniorima. Uostalom, to je i prirodna zakonitost. Većina njih u razgovoru s novinarima ponaša se dostajnstveno i na visokoj intelektulanoj razini, iako im često nije lako govoriti nakon poraza svoje momčadi.

Međutim, i oni su profesionalci koji za posao odgovaraju onima koji ih plaćaju, pa često moraju dobro promisliti što će reći.

Kad je riječ o malim sredinama ali i uspješnim klubovima, imao sam sreću razgovarati s mnoštvom trenera Neretve i RK Metković-Mehanike, ONK Metkovića, Neretvanca, Maestrala, Jadrana LP, VK Neretvanski gusar, BK Metković i mnogima.

Pamtim jasne izjave trenera Neretve u prošlosti, Ante Prce, Muhameda Mujića, Miroslava Kordića, Marina Kovačića, Miše Krstičevića, Bariše Majića, Stipe Ilića, Gorana Galova i mnogih drugih, poput pokojnog Joze Veraje (ONK Metković) koji nikada nisu okolišali, već su govorili ono što misle cijeneći interes javnosti. U rukometu ista stvar, od Luke Veraje i Zdravke Vučičevića, Ive Munitića, Jure Volarevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana do Slobodana Batinovića, Dragana Majića i Filipa Romića.

Svi su oni novinarima uvijek bili na raspolaganju, spremni odgovoriti i na najteža pitanja.

Neke trenere nisam spomenuo jer su prema ”sedmoj sili” bili arogantni. Što bi god novinar napisao nije im se sviđalo, bez obzira na to što bi ih novinar upozorio na činjenicu da svatko treba raditi svoj posao.

Velika je razlika između profesionalnog i amaterskog sporta, pa je takva razlika i između profesionalnih novinara i dopisnika s terena.

Jasno je da svi ljudi nisu jednakih stručnih i drugih potencijala, ali bi se svi oni koja obnašaju javne pa i sportske dužnosti prema javnosti trebali ponašati uljuđeno.

Bahatost i sarkazmi kad-tad dođu na naplatu.

ŽENSKI NOGOMET

U utakmici Hrvatskog kupa Neretva s visokih 5:1 pobijedila splitski Marjan

Objavljeno prije

Autor

Nakon brojnih problema tijekom protekle sezone, ŽNK Neretva je na svom terenu u vrlo dobroj igri u Kup utakmici zasluženo slavila u susretu s povratnikom u elitni razred, Marjanom, 5:1 (4:0).

Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu kada je Neretva postigla četiri gola.

Mrežu igračica iz Splita prva je načela darovita Lucija Borovac već u 9. minuti, na 2:0 povećala je Marija Herceg u 25. minuti, a na 3:0 Nina Mijoč u 33.

Lucija Borovac po drugi puta bila je precizna u 40. minuti, za 4:0 i miran odlazak na zasluženi odmor.

U 66. minuti Milojević smanjuje na 4:1, a Neretva u 74. minuti pogotkom Ane Mandić stiže, pokazalo se, do konačnih 5:1.

Zasluženo, nema što. U svim elementima igre Metkovke su nadigrale Splićanke te se čini da će spremne ući u natjecateljsku sezonu.

Sudili su Klaić (Konavle), Radonić (Vitaljina) i Grgurinović (Ploče), a Neretva je igrala u sastavu: Kešina, Jurković, J. Musulin, Sušak (L. Musulin), Herceg, Mijoč (Popović), Borovac (Šiljeg), Dedaj, Mandić, Šunjić, Milinović (Bokšić).

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije