Ostanimo u kontaktu

RUKOMETAŠI IZGUBILI OD GLAVNOG PRETENDENTA ZA PREMIJER LIGU

Trener Romić: ”Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali s obzirom na okolnosti želim sve svoje momke pohvaliti”

Objavljeno prije

RK Metković-Mehanika gostovao je sinoć u Trogiru igrajući prvenstvenu utakmicu 11. kola 1. HRL jug protiv pretendenta za ulazak u Premier ligu MRK Trogir.

Vrlo hrabra utakmica sa manjkom igračkog kadra od strane gostiju ishodila je zanimljivom rukometnom predstavom. Na poluvrijeme se išlo sa rezultatom 12-13 u korist gostiju što su domaćini kasnije izjednačili i na posljetku uzeli u svoju korist. Još u 56-oj minuti je bilo neizvjesno sa rezultatom 22-21 u korist domaćina koji naši momci nisu uspjeli izjednačiti i na kraju izgubili utakmicu rezultatom 25-22.

Trener Filip Romić o utakmici je rekao:

– Na gostovanje smo otišli bez trojice standardnih igrača dok smo nositelja igre Nikolu Džonu izgubili u dvadeset i drugoj minuti utakmice. Osim Nikole poseban doprinos otvaranju utakmice donio je i Josip Milas svojim fantastičnim pristupom igri i bravoroznim obranama.

Ne smijem ne istaknuti našeg kapetana Cvitanovića, nositelja obrane Josipa Ćavara kao ni našeg najboljeg strijelca na ovoj utakmici Nedjeljka Jurkovića. Ne mogu reći da sam zadovoljan nakon izgubljene utakmice, ali s obzirom na okolnosti želim sve svoje momke pohvaliti jer ne sumnjam da ćemo u utakmicama što slijede ovakvim pristupom i osvajati bodove, – rekao je Romić.

Na samu utakmicu svoj komentar vezan uz pripreme igrača dao je i sportski direktor Joško Jukić.

– Osvrćući se na period od neugodnog poraza protiv Balića iz vise razloga vezanih uz izostanak igrača, nemogućnost treninga i karantene u klubu želio bih pohvaliti sve igrače zbog pristupa utakmicama koje su uslijedile nakon toga. Pokazali smo da možemo borbenim duhom nadoknaditi izostanak naših standardnih prvotimaca. Dodatnim treninzima u kojima većinom sudjeluju mlađi članovi unaprjeđujemo općenito kvalitetu igre. Siguran sam da ovakvim pristupom možemo očekivati pozitivne ishode u budućnosti, – izjavio je Jukić.

 

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije