Ostanimo u kontaktu

U NEDJELJU STIŽE SMOKVICA

Trener ONK Metković, Plećaš: ‘Imamo 25 sjajnih igrača, nemamo drugih očekivanja osim onih o pobjedi’

Objavljeno prije

ONK Metković je više nego uspješno zakoračio u novu prvenstvenu sezonu pobjedom na gostovanju u Ćilipima u susretu s Konavljaninom. Pobjedonosni pogodak postigao je mladi Luka Borovac, pred kojim je još jedna uspješna sezona.

Bodovima osvojenim na gostovanju zadovoljan je dugogodišnji igrač, danas trener kluba, Tomislav Plećaš:

– Pa kako ne bih bio zadovoljan kad smo pobijedili u vrlo dobroj igri. Jednostavno, bili smo bolji, izborili smo pobjedu koja nam predstavlja dodatnu motivaciju u nastavku prvenstva. Imamo 25 igrača, sjajnih momaka, pa stoga brinem slatke brige oko sastava. Raduje nas forma vratara Maria Batinovića, zapovjednika obrane Duje Batinovića, igra Nikole Jelčića i Josipa Plećaša koji predstavljaju okosnicu momčadi, a od mladih snaga posebno sam zadovoljan igrom Luke Borovca koji se iskazao već u prvoj utakmici. Međutim, svi naši igrači zaslužuju punu pozornost zbog, ponavljam, zbog odnosa prema radu, zajedništvu u klubu i nogometnom znanju,-.

U nedjelju s početkom u 16 sati, na rasporedu su utakmice drugog kola Prve županijske nogometne lige. Metković na svom terenu dočekuje ŠD Smokvica.

– Mi nemamo drugih očekivanja osim onih o pobjedi. Smokvica je solidna momčad, ali će bodovi ostati u Metkoviću. Niti jednog trenutka nećemo imati opuštajući pristup, težit ćemo čim prije zabiti i našu prednost uvećati. Veliku podršku ja i igrači očekujemo od naših navijača koji su nam bili dragocjena potpora na gostovanju u Ćilipima, – zaključio je Plećaš.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije