Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SVAGUŠA POZIVA NA ZAJEDNIŠTVO

Trener Neretve Mario Svaguša: ‘Cilj smo ostvarili, a do kraja je dugo’

Objavljeno prije

Nakon nekoliko sezona nešto slabijih rezultata, pa i jedne sezone provedene u županijskoj ligi DNŽ, NK Neretva je na kraju jesenskog dijela prvenstva zauzela treće mjesto na ljestvici s ukupno osvojenih 30 bodova.

Odigrala je 17 utakmica, devet ih je dobila, tri igrala neodlučeno i pet izgubila. Postigla je 31 pogodak, a primila 21, pa je razlika + 10.

Evo i svih rezultata koje je Neretva postigla:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • Hrvace-Neretva 2:2,
 • Neretva-Junak 3:0,
 • Zagora-Neretva 2:1,
 • Neretva-Uranija 3:2,
 • GOŠK-Neretva 2:0,
 • Neretva-Neretvanac 1:2,
 • Primorac-Neretva 1:1,
 • Neretva-Zmaj 2:0,
 • OSK-Neretva 2:4,
 • Neretva-Split 0:1,
 • Jadran-Neretva 0:1,
 • Neretva-Hrvatski vitez 2:1,
 • Uskok-Neretva 2:1,
 • Neretva-Sloga 3:0,
 • Zadar-Neretva 1:1,
 • Neretva-Vodice 3:1,
 • Kamen-Neretva 2:3.

Nije teško zaključiti da je Neretva u posljednje četiri utakmice  ostvarila tri pobjede i jedan neodlučen ishod što je umnogome pomoglo u skoku na sam vrh ljestvice.

Da je kojim slučajem na svom terenu metkovski treće ligaš pobijedio Neretvanca i Splita, imao bi šest bodova više. Međutim, s obzirom na probleme koronom, ozljedama, žutim kartonima i vremenskim nepogodama, i postojeći rezultati odnosno plasman na kraju jeseni predstavljaju značajan napredak u igri i svim drugim segmentima, a posebno treba upamtiti jedinstvo igrača i stručnog stožera, jer je upravo ta činjenica bila od iznimne važnosti u brojnim pobjedama.

Relativno mladi trener Mario Svaguša povezao je znanje, iskustvo i odlučnost te je igračima na vrijeme rekao što od njih očekuje, pa tko može neka ostane, a tko ne može mogao je otići. Njegovi su treninzi bili intenzivni i zanimljivi, to su potvrdili i sami igrači, a od takvih treninga imaju korist i klub i igrači koji nakon dobrih igara mogu postati zanimljivi drugim i jačim klubovima. Tijekom jeseni svake subote gledatelji su se mogli diviti pogocima odličnog Marića, Ankovića, asistencijama Petra, Ivana ili Eduarda Raguža, sigurnoj igri u obrani pa i pogocima sjajnog Rodina, obranama vratara Kozine …ali i svih ostalih igrača Neretve koji su kako se to popularno kaže „ostavljali srce na terrenu“.

Evo i konačne ljestvice na treće ligaškom jugu:

 1. Jadran LP 37 (bodova),
 2. Hrvatski vitez 32,
 3. Neretva 30,
 4. Sloga 29,
 5. Split 28,
 6. Primorac 27,
 7. Hrvace 27,
 8. Neretvanac 26,
 9. Uskok 26,
 10. Zadar 24,
 11. Junak 21,
 12. GOŠK Dubrovnik 20,
 13. Zmaj 20,
 14. Vodice 20,
 15. Zagora 18,
 16. Kamen 13,
 17. OSK 12,
 18. Uranija 9.

Ljestvica na kraju jeseni itekako je važna kao pokazatelj koji bi klubovi sljedeće godine mogli postati članovima  jedinstvene hrvatske treće lige od 16 klubova, među kojima bi trebala biti barem dva kluba iz sadašnje 3.HNL jug. U novu ligu moći će se plasirati oni klubovi koji na dan 25. svibnja 2022. godine budu ispunjavali određene uvjete zadane Pravilnikom HNS-a.

Vjerojatno će neki klubovi nastojati izboriti se za novi status, a bit će i onih koji iz određenih razloga neće htjeti u novi stupanj natjecanja. Ali, o tomu kad dođe vrijeme.

Uspješnom treneru Mariu Svaguši postavili smo prvo pitanje, jeste li zadovoljni rezultatima i igrama?

– Pa kako ne bih bio, ostvarili smo naš cilj kojega smo i najavili, ali tek je pola prvenstva , odnosno mi smo na pola puta. Bilo nam je iznimno teško, zatekao sam nešto poljuljanu momčad , prije svega zbog rezultata u prethodnim sezonama. Trebalo ih je uvjeriti da oni mogu bolje  i više, a usput trebalo je podignuti i razinu tjelesne spreme. Moram reći da smo imali i dosta kritika odnosno kritičara vezano za naše igre ili rezultate, ali neka ih imamo i dalje , i oni nam pomažu u ostvarenju naših ciljeva-.

Kome idu zasluge za buđenje momčadi, dobre igre i rezultate?

– Nemam što kriti, predsjednik i uprava su se trudili koliko god su mogli, ali rezultat je ostvaren prvenstveno žrtvom, zalaganjem i radom naših igrača, te zahvaljujući mojim suradnicima Hrvoju Crnčeviću i Zvonimiru Iliću, a konačno i zahvaljujući i mojoj malenkosti. Jesam zahtjevan i studiozan, ali sam zahvalan igračima koju su sve moje metode i načine rada prihvatili. Oni koji su sve to mogli pratiti mogli su ostati, a oni koji nisu mogli su otići. Svaki naš igrač ugradio je sebe u zajedničke rezultate i od srca im čestitam. I u nastavku nam treba golemo zajedništvo, kako u klubu tako i oko kluba kako bismo došli do našega cilja-plasmana u jedinstvenu treću ligu.

Još moramo vidjeti (pričekati) s kim ćemo i kako nastaviti dalje, koje igrače dovesti da dodatno pojačamo neke osjetljive pozicije a ciljajući na domaće igrače. Na višu razinu, morali bi postaviti i cjelokupnu klupsku infrastrukturu na razinu koju traži ovo natjecanje , a treba vidjeti hoćemo li ja i moji suradnici nastaviti  istim putem . Nikakvoj improvizaciji nema mjesta pa tako i u ovom poslu, – rekao je na kraju Svaguša uz zahvalu navijačima Neretve BWK na potpori u jesenskom dijelu prvenstva, ali očekuje jednaku potporu i u nastavku  prvenstva.

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva započela s pripremama za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Autor

U utorak, 18.siječnja trener ŽNK Neretva, Duško Mijoč okupio je 14 igračica, i one iskusnije i one mlađe na koje računa u nastavku prvoligaškog natjecanja.

Na „prozivci“ nije bilo iskusne i odlične igračice Marije Herceg (zbog posla), ali će se jedna od najboljih igračica u povijesti kluba uskoro staviti na raspolaganje klubu i koja će zaigrati u proljetnom dijelu prvenstvu.

Od najavljivanih novih imena u klupskom pogonu, sve radi očuvanja prvoligaškog statusa, za sada nema posebnih vijesti, osim vijesti da će klupske boje Neretve u nastavku prvenstva braniti i Jadranka Bogdanović (nekada Govorko), koja je bila članica U-17 hrvatske reprezentacije .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon završetka školovanja vratila se u klub i vratarka Maja Ćelić.

O tomu hoće li biti još pojačanja za ŽNK Neretva u nastojanjima očuvanja statusa prvoligaša, doznavat ćemo tijekom prijelaznog roka koji je počeo u utorak.

Prema riječima trenera Mijoča, Neretva je dobila poziv za odigravanje prijateljske utakmice u Trebinju protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok je druga utakmica dogovorena s ŽNK Hajduk Split u kojemu igra nekoliko bivših igračica Neretve, 19. veljače, u Splitu.

S radom su započele i igračice Neretve mlađih uzrasta koje i u nastavku natjecanja očekuju pozitivne ishode na svim utakmicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije