Ostanimo u kontaktu

ONK METKOVIĆ

Trener Jozo Veraja: ‘Na proljeće ćemo biti još bolji!’

Objavljeno prije

ONK Metković, Jozo Veraja

ONK Metković, starosjedilac u 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanskoj, tijekom prvog dijela prvenstva nije razočarao. Možda su Onkovci mogli skupiti koji bod više od 20 upisanih, pa tako ostvariti još bolji plasman na ljestvici, ali to i nije glavni problem toga postojanog i dobro vođenog kluba.

Naime, najveća vrijednost kluba nalazi se u činjenici postojanja duge tradicije igranja u Županijskoj ligi, zatim prijateljskih odnosa s većinom suparnika, a nadasve u činjenici da, unatoč čestim temperamentnim istupima članova kluba, postoji enormna kličina zajedništva na treninzima, sastancima, te prije i poslije utakmica, bez obzira na pobjede ili poraze.

Svemu tomu doprinose igrači, trener Veraja i njegovi suradnici, članovi uprave i navijači.

Uostalom, baš zahvaljujući tom zajedništvu poboljšani su i uvjeti za rad, poput rasvjete, uređenja gledališta, prostora za igrače i suce, uključujući i nedavno održanu klupsku zabavu.

Ako analiziramo sportski dio priče o ONK Metkoviću, sigurno je da su u klubu zadovoljni, uz malu opasku da se moglo osvojiti još koji bod.

Evo što o tomu kaže iskusni i neponovljivi trener ONK Metkovića, Jozo Veraja:

– Mi smo ostvarili naš plan za 20 bodova, ali osobno mislim da smo mogli i trebali više i bolje, a to znači 25 bodova.

Žao mi je zbog poraza u Smokvici od Jadrana (3:2), jer tu utakmicu nakon vodstva od 2:0 nismo smjeli ni trebali izgubiti. Bili smo izloženi strahovitom pritisku domaće klupe i vodstva kluba. Ja bih to nazvao malo drukčije, ali mi sportski obraz to ne dopušta. Dočekali su nas kao da smo s druge planete povicima svojim igračima: idi u kost, slomi ga (naše igrače), ne smije proći i tako redom. Najnepristojniji su bili domaći igrači, za razliku od igrača koji gostuju u tom klubu i iz drugih su sredina. Oni su bili na visokoj sportskoj razini držanja.

Međutim, život ide dalje. Imali smo propusta i mi sami. Krenuli smo u prvenstvo bez dovoljno snažne i dobro složene momčadi, i to se odrazilo na početku prvenstva. Mislim da smo kao momačad malo zakazali i da su pojedinci nosili glavni teret na pojedinim utakmicama.

Kako mislite riješiti uočene salabosti?

A, kako? Trebaju nam najmanje tri igrača da ostvarimo ciljane rezultate. Već smo u pregovorima s nekim vrsnim igračima i mladićima, prije svega napadačima koji bi pomogli Jelaviću ili Luki Borovcu da još uspješnije završavaju napadačke aktivnosti. Ozdravio je i naš igrač Vekić, pa se nadam da ćemo na proljeće biti još učinkovitiji.

Uostalom, u trećem kolu, na proljeće, odlazimo preko Neretvi, gdje ćemo nastojati pokazati što znamo i možemo – kazao je Veraja.

Nije propustio kazati da su njegovi mladi igrači napredovali, prije svega Kežić koji je postao član prve momčadi, vrlo dobro su odigrali Luka Borovac i Marević koji postaje igrač plemenita kova, kao što su i svi ostali dali koliko su maksimalno mogli.

Kako se ne bi ponovila ljetošnja letargija oko priprema, nove, zimske pripreme započet će već 15. siječnja sljedeće godine. U planu su i prijateljske utakmice s klubovima koji će se pripremati u Međugorju ili drugdje na našoj obali.

I, da zaključimo, dok je takve skrbi uprave, igrača i navijača za svoj klub, nema bojazni da će ONK Metković potonuti u bilo kojem smislu. Dapače, mogu se očekivati puno bolji rezultati nego tijekom jesenskog dijela prvenstva, naravno, uz ravnanje jedinstvenog trenera Joze Veraje koji će na ljeto sljedeće godine reći zbogom trenerskom poslu.

Pero Jakić

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije