RK METKOVIĆ 1963 ZAPOČEO SA PRIPREMAMA

Trener Filip Romić: pripreme će se odvijati isključivo u Metkoviću

Objavljeno 4. siječnja 2018. u kategorijama: Metković, News, Rukomet, Sport.

Filip Romić

Rukometaši Metkovića 1963, člana 1. HRL Jug, u prvoj etapi prvoligaškog natjecanja osvojili su 10 bodova te dijele šesto mjesto s Kozalom i Buzetom.

Da nije bilo nesretnog poraza kod kuće s Hrvatskim Dragovoljcem, bodovni konto bio bi deblji, kao i mjesto na ljestvici. Ipak, trener Filip Romić ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatima s obzirom na sve okolnosti koje su postojale uoči početka prvenstva.

– Mi smo na svom terenu odigrali četiri utakmice i sve bi bilo bolje da smo pobijedili H. Dragovoljac. Međutim, nisam nezadovoljan rezulatima ni odnosom naših igrača na svim susretima kao i na treninzima. Naš je cilj ostvarivanje pozitivnih rezultata i afirmacija mladih igrača. Naši mladi napreduju, rade i uče, pa očekujem da će u nastavku prvenstva još više doći do izražaja svi njihovi potencijali. Tu mislim na Vučića, Volarevića, Bezera, Romića i ostale, pred kojima jest naporan rad, ali i sjajna rukometna budućnost. Naravno, njihov učinak je jednim dijelom i rezultat nastojanja i prikazanih igara naših iskusnih igrača Matage, Boškovića, Bartolovića, Cvitanovića, Pervana i ostalih, koji daju svoj maksimalan doprinos na svakoj utakmici. Do ozljede je svoj nemali doprinos dao i naš Vlado Koncul – naglasio je u razgovoru trener Romić.

Pripreme isključivo u Metkoviću

Pripreme rukometaša Metkovića 1963 započele su u četvrtak, 4. siječnja. Odvijat će se isključivo u Metkoviću, a u planu je odigravanje najmanje pet prijateljskih utakmica. Kako prvenstvo počinje 10. veljače, trener i njegovi prvi suradnici Jurica Volarević i Joško Jukić očekuju da će biti dovoljno vremena za pripreme i uigravanje.

Prijelazni rok traje do 31. siječnja pa je moguće očekivati i neko novo ime u redovima metkovskog prvoligaša. Svima je jasno da se radi i potrebi angažiranja vanjskog igrača koji bi udarcima iz daljine mogao presuditi o konačnom ishodu bilo koje utakmice.

I da zaključimo – optimizam koji susrećemo i osjećamo kod igrača i vodstva RK Metkovića 1963, daje novu nadu da će taj klub i u nastavku prvenstva svojim navijačima prirediti  brojna sportska zadovoljstva, bez obzira na činjenicu da metkovski rukomet i njegovu budućnost prate brojne narazjašnjane dileme.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari