Ostanimo u kontaktu
HDZ BANNER

ŽNK NERETVA NASTAVLJA SVOJ USPON

Trener Duško Mijoč: Zadovoljan sam uspjesima našega kluba

Objavljeno prije

Nekadašnji vratar NK Neretve, Jadrana iz Poreča, prvoligaške Pazinke, Brotnja, Redarstvenika, Neretvanca, ONK Metkovića (juniori), koji je jedno vrijeme branio i u Singapuru, nakon završetka karijere posvetio se trenerskom poslu radeći s vratarima u Neretvi i kao pomoćni trener, a u proteklih pet sezona aktivan je u ŽNK Neretva.

U tom klubu radi od njegova osnivanja, kao suradnik Nevena Majića i trener vratarki te kao prvi trener.

Kako je tek završenu sezonu proveo na ključnom klupskom mjestu metkovskog ženskog prvoligaša, kao prvi trener, bilo je uputno upitati ga je li zadovoljan učincima kluba i igračica.

– Kako ne bismo bili zadovoljni. Uprava i svi mi željeli smo zauzeti četvrto ili peto mjesto u prvenstvu iako nam nije bilo lako s obzirom na najavu da će ligu napustiti čak tri kluba. Već je tada najavljeno, a u novije vrijeme potvrđeno da će u novoj sezoni (za Neretvu četvrtoj po redu) nastupiti osam klubova te da će se igrati trokružno. Neretva je osvojila peto mjesto s 26 bodova, dali smo 40 a primili 43 gola, a zaostali smo iza Dinama za samo jedan bod. Iako nismo imali previše kikseva, možda bi nam je nedostajala pobjeda protiv Dinama jer smo tu utakmicu odigrali neodlučeno (2:2).

Naš najbolji strijelac bila je Veronika Terzić s 15 golova, pet je dala Bakalar, četiri Herceg i tako redom-.

Na  pitanje koje su se mlade igračice posebno afirmirale, Mijoč odgovara:

– Prije svega Anica Matić, Ana Mandić, Manuela Dedaj od koje u budućnosti puno očekujemo, ali ne smijemo zaboraviti na velike i važne uloge igračica Kešina, Mijoč, Tanović, Herceg, Terzić, Perić, Ljubić, Dugandžić, Musulin, Šiljeg, Popović, Jurković

Podsjetio bih da je Ana Bakalar u A reprezentaciji Hrvatske dok su Dugandžić i Terzić u U-19. Treba reći da su tri naše kadatekinje Borovac, Šunjić i Sušak, članice kadetske reprezentacije Dalmacije. Naš je najveći problem bio u tomu što nikada nismo nastupili u istom sastavu , posebice na gostovanjima jer su Tanović, Herceg, Mijoč, Ljubić i još nekoliko naših igračica zbog obveza na poslu često izostajale s treninga ili s utakmica-.

Trener Neretve na povremene prigovore da u Neretvi igra veći broj igračica iz drugih sredina, i za to ima obrazloženje.

– Tijekom osnivanja kluba prije pet godina nismo imali dovoljan broj igračica, a morali smo stvarati prvu ekipu i planirati rad s mlađim uzrastima. Morali smo popuniti ekipu s kvalitenim mladim igračicama iz susjedstva koje su svojom kvalitetom prerasle lokalne sredine. Zato danas imamo 50 do 60 mladih igračica iz Metkovića i susjednih mjesta, od kojih će u dogledno vrijeme neke od njih biti standardne nositeljice igre. U sljedećim sezonama nadam se da će 80 posto igračica biti iz vlastitog „inkubatora“-.

Iako je rano za prognoze o sljedećoj sezoni, naš sugovornik ne krije da će Neretva može osvojiti treću poziciju pod uvjetom da ostanu sve sadašnje igračice, te ukoliko se stvore uvjeti da sve igračice budu na treninzima u isto vrijeme. Kako se sve više govori o povratku trenera i osnivača Nevena Majića u klub, Mijoč smatra da će to biti velika dobit za Neretvu. Što se njegove trenerske karijere tiče, prihvatit će svaku odluku Uprave, i bilo kakvu klupsku zadaću. Uostalom, kako sam kaže, on je vojnik kluba!

ONK METKOVIĆ

Barba darivao Školu, Uprava i treneri polaznike

Objavljeno prije

Da Covid 19 ne može baš sve poremetiti pokazuje i jučerašnji događaj na nogometnom igralištu ONK Metkovića gdje je u revijalnom tonu službeno završena još jedna sezona.

Uz same trening-utakmice klupskih kategorija tradicionalno su i dodijeljena priznanja najboljim strijelcima kluba, jer nogomet se ipak igra za golove i publiku.
Tako su pred mnogobrojnom publikom nagrade za najbolje strijelce kluba u sezoni 2019/2020 zasluženo osvojili:

⚽️ PREDNATJECATELJI U8
🏆 Noa Antonini

⚽️ POČETNICI U10
🏆 Mile Konjevod

⚽️ MLAĐI PIONIRI U12
🏆 Roko Kežić (odsutan)

⚽️ MLAĐI KADETI U14
🏆 Mile Družijanić

⚽️ JUNIORI U17
🏆 Nikola Bošnjak

Cjelokupni događaj dodatno je uveličao dugogodišnji član HNS-a i veliki prijatelj ONK Metković Nikša Martinac koji je školi nogometa donirao lopte i opremu za treniranje, kojemu se ovim putem iz Kluba zahvaljuju. Nakon svih dodijela i primopredaja svi akteri događaja su se u opuštenoj atmosferi podružili ispred klupskih prostorija.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije