Ostanimo u kontaktu

ŽNK NERETVA NASTAVLJA SVOJ USPON

Trener Duško Mijoč: Zadovoljan sam uspjesima našega kluba

Objavljeno prije

Nekadašnji vratar NK Neretve, Jadrana iz Poreča, prvoligaške Pazinke, Brotnja, Redarstvenika, Neretvanca, ONK Metkovića (juniori), koji je jedno vrijeme branio i u Singapuru, nakon završetka karijere posvetio se trenerskom poslu radeći s vratarima u Neretvi i kao pomoćni trener, a u proteklih pet sezona aktivan je u ŽNK Neretva.

U tom klubu radi od njegova osnivanja, kao suradnik Nevena Majića i trener vratarki te kao prvi trener.

Kako je tek završenu sezonu proveo na ključnom klupskom mjestu metkovskog ženskog prvoligaša, kao prvi trener, bilo je uputno upitati ga je li zadovoljan učincima kluba i igračica.

– Kako ne bismo bili zadovoljni. Uprava i svi mi željeli smo zauzeti četvrto ili peto mjesto u prvenstvu iako nam nije bilo lako s obzirom na najavu da će ligu napustiti čak tri kluba. Već je tada najavljeno, a u novije vrijeme potvrđeno da će u novoj sezoni (za Neretvu četvrtoj po redu) nastupiti osam klubova te da će se igrati trokružno. Neretva je osvojila peto mjesto s 26 bodova, dali smo 40 a primili 43 gola, a zaostali smo iza Dinama za samo jedan bod. Iako nismo imali previše kikseva, možda bi nam je nedostajala pobjeda protiv Dinama jer smo tu utakmicu odigrali neodlučeno (2:2).

Naš najbolji strijelac bila je Veronika Terzić s 15 golova, pet je dala Bakalar, četiri Herceg i tako redom-.

Na  pitanje koje su se mlade igračice posebno afirmirale, Mijoč odgovara:

– Prije svega Anica Matić, Ana Mandić, Manuela Dedaj od koje u budućnosti puno očekujemo, ali ne smijemo zaboraviti na velike i važne uloge igračica Kešina, Mijoč, Tanović, Herceg, Terzić, Perić, Ljubić, Dugandžić, Musulin, Šiljeg, Popović, Jurković

Podsjetio bih da je Ana Bakalar u A reprezentaciji Hrvatske dok su Dugandžić i Terzić u U-19. Treba reći da su tri naše kadatekinje Borovac, Šunjić i Sušak, članice kadetske reprezentacije Dalmacije. Naš je najveći problem bio u tomu što nikada nismo nastupili u istom sastavu , posebice na gostovanjima jer su Tanović, Herceg, Mijoč, Ljubić i još nekoliko naših igračica zbog obveza na poslu često izostajale s treninga ili s utakmica-.

Trener Neretve na povremene prigovore da u Neretvi igra veći broj igračica iz drugih sredina, i za to ima obrazloženje.

– Tijekom osnivanja kluba prije pet godina nismo imali dovoljan broj igračica, a morali smo stvarati prvu ekipu i planirati rad s mlađim uzrastima. Morali smo popuniti ekipu s kvalitenim mladim igračicama iz susjedstva koje su svojom kvalitetom prerasle lokalne sredine. Zato danas imamo 50 do 60 mladih igračica iz Metkovića i susjednih mjesta, od kojih će u dogledno vrijeme neke od njih biti standardne nositeljice igre. U sljedećim sezonama nadam se da će 80 posto igračica biti iz vlastitog „inkubatora“-.

Iako je rano za prognoze o sljedećoj sezoni, naš sugovornik ne krije da će Neretva može osvojiti treću poziciju pod uvjetom da ostanu sve sadašnje igračice, te ukoliko se stvore uvjeti da sve igračice budu na treninzima u isto vrijeme. Kako se sve više govori o povratku trenera i osnivača Nevena Majića u klub, Mijoč smatra da će to biti velika dobit za Neretvu. Što se njegove trenerske karijere tiče, prihvatit će svaku odluku Uprave, i bilo kakvu klupsku zadaću. Uostalom, kako sam kaže, on je vojnik kluba!

GOLOVI NISU BILI VAŽNI

Veterani Neretve dali svoj doprinos obilježavanju 100-te obljetnice nogometa u Metkoviću

Objavljeno prije

Autor

Veterani NK Neretve, peterostruki sudionici dvoranskog prvenstva veterana u organizaciji HNS-a,prošlogodišnji pobjednici i ovogdišnji dobitnici brončane medalje, nasatavili su svoje aktivnosti doprinoseći obilježavanju 100-te obljetnice nogometa u Metkoviću.

Uoči blagdana sv.Ilije zaštinika grada i Dana grada Metkovića, utanačili su susret dvije generacije bivših igrača Neretve , one koja je nastupala u prvoligaškoj Neretvinoj sezoni 1994./95., i selekcije veterana koja je nešto mlađa, sa selekcijom veterana HNS-a.

Sve se događalo na igralištu Neretve, u petak, 19.srpnja, a prvi događaj kojega ćemo spomenuti bio je snimanje (dronom) milenijske fotografije na kojoj su trebali biti predstavnici svih generacija Neretve. Neki su bili, neki nisu došli, pa su na slici svoje mjesto našla djeca i roditelji, prijatelji i navijači.

Jedna od poruka nesvakidašnjeg susreta generacija NK Neretve je usmjerena na realiazaciju inicijative Metkovaca iz Zagreba za kupnju sanitetskog vozila za potrebe oboljele djece iz doline Neretve.

Ivan Ćelić Išola dugo je najavljivao sastave dviju Neretvinih selekcija i selekcije veterana HNS-a, objavljena je i minuta šutnje za sve umrle nogometaše i djelatnike, a onda je Suad Šoše s pomoćnicima Majićem i Krešićem označio početak utakmice na kojoj se i oprostio od aktivnog suđenja.

Za povijest evo i početnih sastava .

Prvoligaška Neretva : Srna,Veraja, Vučković,Ivanković,Šestan,R.Rebac, H.Rebac,Jukić,Margeta, T.Raguž,Marinović,I.Raguž,Z.Obšivač,Pivac,Ševelj, Juričić, Borovac, Ereš, R.Mijoč. Na njihovu klupu sjeli su : tadašnji vratar, prof. Vatroslav Mihačić, treneri Jozo Bebić i Luka Bonačić, a asistirali su im Stipe Ilić i Hrvoje Manenica.

Evo i sastava Selekcije veterana HNS:a :

Mrzlečki,Antolić,Brnas, Vejić, F.Vitajić,A.Vitajić,Blatnjak,Štrok,Krpan,Barbir,Radić,Klobučar, Kovačević, Budiša,Župetić, Krstičević i Gričan.

Počela je konačno, i utakmica, ali i s ozljedom vratara Neretve Renata Srne. U drugoj minuti susreta on je zaustavio jednu loptu i nogom ju je dodao suigraču, a onda je pao kao pokošen. Nagli trzaj učinio je svoje, pružena mu je pomoć, stigla je Hitna koja je prevezla u bolnicu.Prve informacije govore da se radi o ozljedi koljena. U svakom slučaju jednom od ključnih osoba za organizaciju susreta, želimo brz oporavak.

Zamijenio ga je Frano Pivac, koji u 10.minuti nije uspio zaustaviti još uvijek brzog Hrvoja Štroka, koji je veterane HNS-a doveo do prednosti od 1:0. Četiri minute kasnije , Štrok je opet poentirao za 2:0, a potom je Frane Vitajić postavio konačnih 3:0. Tada su „prvoligaši“ izišli iz igre, a ušli su veterani Neretve , mlađe generacije.Ni unatoč tomu, nisu uspjeli zaustaviti veterane selekcije HNS-a , koji su zabijali i uživali, do konačnih 10:0.

Sastav druge selekcije veterana Neretve :

Bubalo, Sprčić, Pehar, Volarević, B. Galov, G. Galov, Cvijanović, Martinac, Talajić, Proleta, Bušić, M. Galov, Bebić, N. Galov, Bezer i Obradović.

Možda smo koje vrijedno nogometno ime nenamjerno izostavili jer se sastav stalno dopisivao, no, to ne znači da svi koji su došli ne zaslužuju riječi zahvale i za put i za napore na terenu. Neke od njih, a ni oni nas, nisu mogli prepoznati, ali je u većini slučajeva prepoznatljivost bila prisutna.

Predsjednik UO Neretve, Damir Jerković nije krio zadovoljstvo viđenim. Proslava 25.godina od Prve lige i 100 godina nogometa u gradu na Neretvi će se nastaviti.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije