Ostanimo u kontaktu

ŽNK NERETVA NASTAVLJA SVOJ USPON

Trener Duško Mijoč: Zadovoljan sam uspjesima našega kluba

Objavljeno prije

Nekadašnji vratar NK Neretve, Jadrana iz Poreča, prvoligaške Pazinke, Brotnja, Redarstvenika, Neretvanca, ONK Metkovića (juniori), koji je jedno vrijeme branio i u Singapuru, nakon završetka karijere posvetio se trenerskom poslu radeći s vratarima u Neretvi i kao pomoćni trener, a u proteklih pet sezona aktivan je u ŽNK Neretva.

U tom klubu radi od njegova osnivanja, kao suradnik Nevena Majića i trener vratarki te kao prvi trener.

Kako je tek završenu sezonu proveo na ključnom klupskom mjestu metkovskog ženskog prvoligaša, kao prvi trener, bilo je uputno upitati ga je li zadovoljan učincima kluba i igračica.

– Kako ne bismo bili zadovoljni. Uprava i svi mi željeli smo zauzeti četvrto ili peto mjesto u prvenstvu iako nam nije bilo lako s obzirom na najavu da će ligu napustiti čak tri kluba. Već je tada najavljeno, a u novije vrijeme potvrđeno da će u novoj sezoni (za Neretvu četvrtoj po redu) nastupiti osam klubova te da će se igrati trokružno. Neretva je osvojila peto mjesto s 26 bodova, dali smo 40 a primili 43 gola, a zaostali smo iza Dinama za samo jedan bod. Iako nismo imali previše kikseva, možda bi nam je nedostajala pobjeda protiv Dinama jer smo tu utakmicu odigrali neodlučeno (2:2).

Naš najbolji strijelac bila je Veronika Terzić s 15 golova, pet je dala Bakalar, četiri Herceg i tako redom-.

Na  pitanje koje su se mlade igračice posebno afirmirale, Mijoč odgovara:

– Prije svega Anica Matić, Ana Mandić, Manuela Dedaj od koje u budućnosti puno očekujemo, ali ne smijemo zaboraviti na velike i važne uloge igračica Kešina, Mijoč, Tanović, Herceg, Terzić, Perić, Ljubić, Dugandžić, Musulin, Šiljeg, Popović, Jurković

Podsjetio bih da je Ana Bakalar u A reprezentaciji Hrvatske dok su Dugandžić i Terzić u U-19. Treba reći da su tri naše kadatekinje Borovac, Šunjić i Sušak, članice kadetske reprezentacije Dalmacije. Naš je najveći problem bio u tomu što nikada nismo nastupili u istom sastavu , posebice na gostovanjima jer su Tanović, Herceg, Mijoč, Ljubić i još nekoliko naših igračica zbog obveza na poslu često izostajale s treninga ili s utakmica-.

Trener Neretve na povremene prigovore da u Neretvi igra veći broj igračica iz drugih sredina, i za to ima obrazloženje.

– Tijekom osnivanja kluba prije pet godina nismo imali dovoljan broj igračica, a morali smo stvarati prvu ekipu i planirati rad s mlađim uzrastima. Morali smo popuniti ekipu s kvalitenim mladim igračicama iz susjedstva koje su svojom kvalitetom prerasle lokalne sredine. Zato danas imamo 50 do 60 mladih igračica iz Metkovića i susjednih mjesta, od kojih će u dogledno vrijeme neke od njih biti standardne nositeljice igre. U sljedećim sezonama nadam se da će 80 posto igračica biti iz vlastitog „inkubatora“-.

Iako je rano za prognoze o sljedećoj sezoni, naš sugovornik ne krije da će Neretva može osvojiti treću poziciju pod uvjetom da ostanu sve sadašnje igračice, te ukoliko se stvore uvjeti da sve igračice budu na treninzima u isto vrijeme. Kako se sve više govori o povratku trenera i osnivača Nevena Majića u klub, Mijoč smatra da će to biti velika dobit za Neretvu. Što se njegove trenerske karijere tiče, prihvatit će svaku odluku Uprave, i bilo kakvu klupsku zadaću. Uostalom, kako sam kaže, on je vojnik kluba!

IZNIMAN USPJEH METKOVSKIH TRKAČA

Marko Tot osvojio prvo mjesto na Ston Wall Marathonu u kategoriji ‘Rocky 4K’, Ruđer Bošković i Denis Pavlović također ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Naš Marko Tot koji je nedavno u dva dana došao do dva prva mjesta na utrkama u Pločama i Metkoviću danas je ponovno oduševio na Ston Wall Marathonu.

Naime, u kategoriji Rocky 4K osvojio je prvo mjesto s vremenom 18:46.

Marko nam o utrci kaže: ‘Ovo mi je prva utrka ovoga tipa. Inače se spremam na ravnoj podlozi, što je cijelu stvar učinilo težom. Radi se o utrci na 4 kilometra, od čega je veći dio na zidinama koje su izrazito težak teren. Zadnjih dana nisam stigao trenirati zbog obaveza s košarkom i školom. Pri kraju uspona sam imao malu krizu, ali nastavio sam snagom volje, iako su mi noge bile dosta teške. Upravo to mi je drago na ovoj utrci. Više mi je značilo pobijediti sebe nego konkurenciju, a upravo je to i bit trčanja, po meni.’

Marko se također zahvaljuje svom treneru i prijatelju Mirku, a naglašava nam kako ga dodatno pokreće i pomno izabrana glazbena podloga uz stihove Whitesnakea, Pink Floyda, Gunsa i Zeppelina…

Čestitamo Marku na izvrsnom uspjehu i želimo mu još mnogo sportskih i životnih uspjeha! Ponosni smo na tebe!

U drugoj kategoriji Stone (15K) naš Ruđer Bošković je osvojio izvrsno 9. mjesto s vremenom 1:13:08, dok je Denis Pavlović istrčao svih 42 195 m i na kraju završio na 21. mjestu te im također čestitamo na izvrsnim uspjesima!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije