Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ODRŽANA 6. MARJANSKA SKALINADA

Treći put zaredom pobjednik Ante Živković, pobjednica Petra Koceić

Objavljeno prije

Foto: dalmacijadanas.hr

Foto: dalmacijadanas.hr

U Splitu se jučer okupilo 195 rekreativaca koji su trčali tradicionalnu Marjansku Skalinadu u organizaciji Maraton kluba Marjan. Prije šest godina rodila se ideja o Marjanskoj Skalinadi, utrci po stepenicama do vrha Marjana, a koja se održava na Uskršnji ponedjeljak.

Na utrci su sudjelovali većinom domaći natjecatelji, ali je bilo i Britanaca, Austrijanca i Slovenaca.

Natjecatelje je na startu utrke na Solurtu u 11 sati ispratio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara sa sinom Dujmom. Kasnije se s čitavom obitelji prošetao Marjanom.

U utrci je sudjelovao i slavni splitski veslač Igor Boraska. Najmlađi natjecatelj bio je 2011. godište, a nekoliko najstarijih bilo je 1947. godište.

Ukupni pobjendik u muškoj konkurenciji je Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik. Upravo je Živković ponosni vlasnik rekorda utrka sa 7 minuta.

– Ovo mi je četvrta Skalinada i treća pobjeda. Trčao sam jučer polumaraton u Nikšiću, pa mi je današnja Skalinada bila izazov. Za maraton se treba duže spremati, duže traje, pa se može taktizirati, dok se na skalinadi ne može puno taktizirati. Ne zna se nikada pobjednik do samog kraja jer je start na kronometar – kazao nam je Živković i dodao da je Marjanska Skalinada posebna po težini jer je kratka, a teška.

Ukupna pobjednica kod žena je Petra Koceić iz Triatlon kluba Split.

– Mislim da ovo jedna od najljepših utrka. Prije svega, trči se po sunčanom vremenu u najlipšem gradu na svitu. Ove godine nije bilo konkurencije, sve je prazno. Ovo mi je druga skalinada, inače se bavim triatlonom. Na Splitskom polumaratonu sam bila druga. Mislim da je ovo čak i teže od maratona – kazala nam je Petra.

preneseno s dalmacijadanas.hr

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije