OD TENISKOG KLUBA METKOVIĆ DO FINALA WIMBLEDONA

Iako mu je izmakao wimbledonski pokal, Čilić nas je posljednjih dana sve učinio ponosnima!

Objavljeno 16. srpnja 2017. u kategorijama: News, Sport, Tenis.
Marin Čilić

Foto: Sportske novosti

Zasigurno nije lako igrati prvi put u finalu Winbledona, a još tome kada s druge strane imate Rogera Federera, te ozljedu stopala, našemu Marinu Čiliću možemo samo čestitati na borbi i otporu koji je danas do samoga kraja meča pružio tom teniskom velikanu.

Što je proživljavao u svome prvom finalu, zasigurno jednog od najznačajnijih Grand Slam turnira, nećemo špekulirati. Sigurni smo da će biti vremena i da će nam Marin sam to dočarati. Al’ ono na što bi mi skrenuli pažnju je, da je danas finale Wimbledona igrao jedan od bivših članova Teniskog kluba Metković.

Naime, Čilićev prvi klub u kojem je bio registriran je TK Metković, a za koji dan se upravo navršava 19 godina od kada je Marin igrao finale Turnira sv. Ilije u Metkoviću. Tada je, među 25 igrača od Dubrovnika do Zagreba, u dobi do 12 godina, u finalu izgubio od Metkovca, Hrvoja Vidovića 6:7, 6:3, 4:6.

Vidovic-Cilic

Foto: Facebook

Također, kada govorimo o Wimbledonu i Teniskom klubu Metković, ne smijemo izostaviti ni bivšeg člana Ivana Dodiga, koji je i danas često viđen gost teniskih terena u Metkoviću. Nadam se da se svi još sjećamo 2013. godine i Ivanova wimbledonskog finala u parovima, kada je s Brazilcem Marcelom Melom izgubio od braće Bryan.

Ivan Dodig u Metkoviću

Svoj prvi Grand Slam naslov Marin Čilić je osvojio 2014. godine na US Openu, a na kraju ovogodišnjeg wimbledonskog izdanja možemo mu samo čestitati na odličnoj igri koju je prikazao. Iako mu je izmakao wimbledonski pokal, Marin nas je posljednjih dana sve učinio ponosnima.

Piše: Dalibor Čutura

Komentari