Ostanimo u kontaktu

DVIJE RUKOMETAŠICE DOČEKANE U PLOČAM I STABLINI

Tea Pijević spektakularno dočekana u Stablini, Mičijević: ”Ljepšem dočeku nisam svjedočila”

Objavljeno prije

Danas u popodnevnim satima Tea Pijević  u pratnji suigračice iz reprezentacije  Ćamile Mičijević  osobnim automobilom stigla je u Ploče gdje su ih čekali rodbina, prijatelji, obožavatelji ali i brojni mještani s područja Ploča.

Tea je izjavila da je presretna te otkrila da je jedva čekala doći u Stablinu. Zahvalila se svima, te istaknula kako je organizacija na vrhunskom nivou, piše Rogotin.hr.

U Pločama je igračicama uručeno cvijeće, te su nakon kratke stanke neretvanskom lađom krenule prema Stablini, rodnom mjestu Tee Pijević. Za njima je išla dugačka kolona automobila. Mještani su cijelim putem pozdravljali igračice sa svojih prozora i balkona.

U Stablini su igračice dočekane uz vatromet i bakljadu. Tu su se zadržali nešto duže. Iako je Tea sjajna vratarka danas se nije uspjela obraniti od svojih obožavatelja koji su izvirali na sve strane te je tražili za fotografiju i autogram.

A Ćamila je kratko komentirala  situaciju izjavivši:

– Ako je meni ovako kako je tek Tei!? Zaista svaka čast Pločama i Stablini ovo je nevjerojatno. Svaka čast na organizaciji. Znam da je Tea presretna. Tea je ovo zaslužila, zaslužili smo mi puno više od ovoga, ali dobro. A ovo je nešto najljepše što sam vidjela, ja ljepšem dočeku nisam svjedočila! Svaka čast nemam riječi!..

Opširniju fotogaleriju pogledajte na Rogotin.hr.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije