Ostanimo u kontaktu

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Talajić treći na utrci u Podstrani

Objavljeno prije

Dalibor Talajić, BK Metković

Jučer je u Podstrani BK Timun iz Splita organizirao biciklističku utrku XCP Perun 2017, koja se vozila kao 6. kolo rekreativne XC zimske lige Dalmacije. Lijep i sunčan dan ispratio je bicikliste od blatnjavog starta, preko tehnički zahtjevnih singlova i uspona, stepenica i prolaza kraj kamenih kuća do cilja koji se nalazio na 16. kilometru. Iako su mnogi bili sumnjičavi prema ovoj stazi, poradi njene dužine od samo 16 km, Perun se pokazao kao jedna od težih i savršenih staza za ljubitelje MTB biciklizma.

Stazu je najbrže prošao član BBK Orlov Krug Tonko Juras u vremenu 00:48:42 ispred Filipa Baraća (BK Kairos) i Irvina Hušića (BK Cazin).

Od članova BK Metković najbrži je bio Dalibor Talajić koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji 30-40, a u ukupnom poretku utrke bio odličan sedmi. Luka Volarević Luše se opet morao zadovoljiti četvrtim mjestom u kategoriji 50+, Marko Krvavac je bio 13 u kategoriji 20-30, a Viktor Giljević 14. u kategoriji 40-50.

Slijedeće kolo vozi se u Otoku 22.01.2017.g. gdje će bicikliste ugostiti Kamešnica cycling team na XCO “Vučja staza”.

Foto-galeriju pogledajte na stranicama BK Metković, kao i sve ostale rezultate.

Također, BK Metković je jučer održao i redovnu Skupštinu, više detalja čitajte na njihovim web stranicama.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije