Ostanimo u kontaktu

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Talajić brončani na utrci ‘Vučja staza’ u Otoku

Objavljeno prije

Talajić, BK Metković, Otok

Jučer je u organizaciji Kamešnica caycling teama u Otoku održano 7. kolo XC zimske lige Dalmacije. Sunčan dan na Vučju stazu privukao je preko 120 natjecatelja raspoređenih u 7 kategorija. Pet kilometara staze prošarane blatom i ledom, strmim usponima, uskim i vijugavim spustevima natjecatelji su morali proći 4 puta, a to je najbrže napravio član BBK Orlov krug Ivica Mesarić u vremenu od 1:04:49 ispred klupskih kolega Carla Petkovića i Tonka Jurasa.

Da se metkovski biciklisti ne vrate bez medalje pobrinio se Dalibor Talajić koji je u svojoj kategoriji 30-40 osvojio brončanu medalju i tako ponovio rezultat iz Podstrane. Alen Liković ciljem je prošao kao 10 u kategoriji 17-20, dok je Matko Medak bio 13, a Marko Krvavac 15 u svojim kategorijama.

Velike pohvale idu domaćinu na odlično odrađenoj organizaciji utrke, a slijedeće kolo se vozi u našem Vidu 05.02.

Opširniju foto-galeriju popratite na stranicama BK Metković, dok ostale rezultate možete pronaći na servisu Rekreativne MTB lige Dalmacije.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije