Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

POČINJE SPEKTAKL NA NERETVI

Svečano otvoreno Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu /FOTO/ /VIDEO/

Objavljeno prije

Kajak-kanu, otvorenje (14)

Večeras je na Ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta svečano otvoreno Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratnonu.

Program je započeo ulaskom sportaša i članova KUD-a Metković u mimohodu sa 25 zastava europskih zemalja iz kojih natjecatelji dolaze, nakon čega su se prigodnim govorima obratili gradonačelnik Dalibor Milan, zamjenica župana Žaklina Marević, predsjednik Hrvatskog kajak-kanu saveza Marko Ćurković te predsjednik Europske kajakaške asocijacije Albert Woods koji je prvenstvo proglasio otvorenim.

Svečanosti su nazočili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, saborski zastupnik Nikola Grmoja, predstavnici Grada Metkovića i gradskih institucija, gradski vijećnik Stipo Gabrić Jambo, načelnici susjednih općina, predstavnici županije i Europske kajakaške asocijacije.

Na programu otvaranja nastupali su članovi KUD-a Metković, Klapa sv. Nikola i Plesna  škola Calypso, a program je vodila Ana Tot.

Ovo je prvi put da se Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu organizira u Hrvatskoj te će se na njemu natjecati više od 500 sportaša, a Albert Woods poziva građane da dođu i poprate prvenstvo.

– Ako niste prije gledali kanu maraton, gledajte ga ovdje u Metkoviću jer je to odličan sport i ne sastoji se samo od veslanja, već je tu i trčanje, izdržljivost… sve je to pred nama – rekao je Woods.

S utrkama će se, s početkom u 8 sati, krenuti već sutra te će trajati do nedjelje, 8. srpnja.

U fotogaleriji donosimo dio ugođaja s otvaranja, kao i prije i nakon ceremonije, a dio svečanosti smo prenosili uživo na našoj Facebook stranici te videa možete pogledati i ovdje:

EP u kajak-kanu maratonu

Tekst/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije