Ostanimo u kontaktu

TRKAČKA MANIFESTACIJA GODINE

Sve što trebate znati o nedjeljnoj utrci, drugoj Metkovskoj skalinadi

Objavljeno prije

Metkovska Skalinada, medalje

U nedjelju nas nakon mjeseci priprema i napetog iščekivanja očekuje najveća ne samo trkačka nego i kulturna manifestacija u našem Gradu, Metkovska Skalinada.

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje premijerne utrke očekivanja od ovogodišnje Skalinade su s pravom veća, jer će visoke prošlogodišnje standarde trebati nadmašiti. Utrka se održava u organizaciji Udruge Neretva Run i nekoliko trkačkih entuzijasta predvođenim Ruđerom Boškovićem, definitivno osobom koja na sve načine želi pokrenuti uspavanu metkovsku sportsku svakodonevnicu, izvući ljude ne samo sportaše, nego i rekreativce iz domova, maknuti od računala, mobitela i vratiti ih na ulice, staze, parkove.

Prošle godine utrku je trčalo 120 natjecatelja, a ove godine je broj duplo veći sa 251 prijavljenim natjecateljem, od čega iz Hrvatske 210, iz Bosne i Hercegovine 34, Srbije 4, Crne Gore 2 i jedan iz Slovenije, što znači da utka ima međunarodni karakter.

Biljana Taslak i Ante ŽivkovićJedan od domaćih uzdanica, uz prošlogodišnjeg pobjednika Ivana Zeca je i Ante Živković koji ima sjajnu trkačku sezonu i niže pobjede diljem regije. Evo što nam je Ante rekao o nedjeljnoj utrci:

– Ne sumnjam da će organizacija biti bolja nego prošle godine, također povećala se konkurencija poglavito kod muških natjecatelja gdje će sigurno biti 5-6 konkurenata za postolje. Ne smatram da će poznavanje skalina igrati ulogu jer i ja i Zec i ekipa iz Imotskog poznajemo stazu, a ostali natjecatelji će je upoznati prije utrke, kazao je Živković.

Uz Antu, Metković ima uzdanicu i u ženskoj konkurenciji, Biljanu Taslak, s kojom smo također razgovarali:

– Očekujem da s ovom manifestacijom motiviramo građane da još više trče jer je to zdravo i za psihu i za tijelo. Ja se nadam ulasku među deset najbolji jer od posljednje utrke na Promini na 2500 metara nadmorske visine nakon 10-tog kilometra sam imala grčeve tako da  sam jedva istrčala utrku u dužini od 26 km, te sam još uvijek u fazi oporavka, – rekla nam je Biljana te uputila poziv malo starijoj populaciji da im se pridruže.

Nagradni fond

Svi natjecatelji će morati uložiti krajnje napore da bi uspješno istrčali veoma zahtjevnu stazu u dužini od 1470 metara sa ukupno 538 skalina. Trčati će se u tri dobne discipline i to za limače, juniore i seniore, a za najbolje su predviđene vrijedne novčane nagrade. Tako će pobjedniku u seniorskom dijelu za žene i muškarce pripasti 1500 kuna, drugoplasirani će dobiti 750, a novčana nagrada za treće mjesto je 500 kuna. Juniori koji završe na postolju osvojiti će 300 kuna za prvo, 200 za drugo, a 100 za treće mjesto. Svi novčano nagrađeni dobiti će i medalje, diplome, a prvoplasirani i trofej.

Bonus nagrada za srušeni prošlogodišnji rekord

Također, valja napomenuti i bonus u iznosu od 500 kuna, namijenjen osobi koja uspije srušiti rekord staze postavljen od strane prošlogodišnjeg pobjednika Ivana Zeca koji je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u vremenu od 5 minuta i 52 sekunda. Sudeći po pripremama i treninzima nekako smo uvjerenja da bi upravo Ivan mogao srušiti vlastiti rekord, ali hoće li biti tako ili će možda netko iznenaditi, znati ćemo u nedjelju oko 13 sati i 30 minuta kada je predviđena dodjela medalja i priznanja.

Start utrke za mlađe kategorije, Male skalinade je u 10:30 sati, dok utrka za seniore počinje u točno u podne na Trgu kralja Tomislava. Vidimo se!

Posebna regulacija prometa na dan utrke
Donosimo raspored u kojem vremenu će biti zatvorene koje ulice:

  • Orašina, od 11 – 14 sati
  • Put Kaštela, od 11 – 14 sati
  • Lovački put, od 12:20 – 14 sati
  • Trg Kralja Tomislava prema ulici Put groblja, od 11 – 14 sati
  • Paška Baburice, od 12:20 – 14 sati
  • Oca Ante Gabrića, od 12:20 – 14 sati

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
LJEKARNA DRAŽENOVIĆ – Čestitka

Najčitanije