Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

CRNI PUT TREĆI

Stablina pobjednik 24. Maratona lađa

Objavljeno prije

Lađari Stabline pobjednici su 24.Maratona neretvanskih lađa. Junački su odveslali stazu od Metkovića do Ploča boreći se s valovima i udarima vjetra, ali nisu se predavali. Prošle godine podijelili su prvo mjesto sa Zagrebom, ekipom koja je ove godine bila druga i koja se srčano borila s lađarima Stabline.

Treća ekipa po poretku su lađari Crnog puta iz Metkovića, sjajni momci koji su svom gradu donijeli još jedan uspjeh.

Uz događanja na rijeci Neretvi koja su uobičajena, treba reći da se već negdje oko Opuzena izdvojilo pet lađarskih posada, a posebna dramatika osjećala se prije nego li su lađari napuštali tok rijeke Neretve, i posebno prije ulaza u Čeveljušu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vodeće posade zadržale su svoje pozicije, a bilo je neizvjesno tko će osvojiti četvrto ili peto mjesto.
To je uspjelo LU Slivno i Gusarima Komin.

U svakom slučaju Stablina je po četvrti put osvojila štit kneza Domagoja i tako dokazala da se rad i vježbanje uvijek isplati.

Na startu u Metkoviću puno toga nije bilo kao prethodnih godina, prije svega nije bilo gledatelja u nekadašnjem broju, nije bilo uvodnih govora ni nazočnosti političara ili državnih dužnosnika. Most je bio prazan, Gradski park ograđen, Luka Metković također. Ni uz Neretvu nije bilo gledatelja kao nekada, sve zbog epidemioloških razloga.

Sve posade zaslužuju iskrene čestitke za svoje sudjelovanje, teške pripreme, putovanja i želju da uveličaju neretvansku tradicionalnu manifestaciju.
Posebno je važno naglasiti odluku HTV-a o izravnom prijenosu velikog događaja i prilozima o povijesti doline Neretve.

Velik doprinos tomu dao je Ante Šprlje kao komentator tijekom prijenosa. Hrvatska i svijet čuli su gotovo sve o povijesti maratona i doline Neretve .

Ovogodišnji maraton lađa potvrdio je punu opravdanost same ideje njegovog utemeljenja i svih projekata koje je Udruga lađara Neretve do sada realizirala.

Foto: Jure Zovko / Metković NEWS

ŽRK METKOVIĆ

Naše cure osvojile drugo mjesto na turniru prijateljstva u Mostaru

Objavljeno prije

ŽRK Metković osvojio je drugo mjesto na turniru prijateljstva u Mostaru. U polufinalu su dobile RK Hadžići 33:29, dok su u finalu izgubile od ŽRK Sinj sa 29:35.

Za ŽRK METKOVIĆ nastupile su; Antea Butigan(GK), Petra Obradović, Paula Buljubašić, Martina Ilić, Petra Obšivač, Andrea Jarak, Rita Šiljeg, Josipa Bebić, Anđela Sušak, Laura Majić, Sara Vatović, Lucija Družijanić, Nina Dodig.

Čestitamo curama i trenerici Marieli Križanović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije