Ostanimo u kontaktu

CIKLOTURIZAM

Slovenski biciklisti u Metkoviću – ‘Ko kolesarjenje postane užitek’

Objavljeno prije

6_1_orig

Biciklistički klub Metković i Narona Bike ovaj vikend su ugostili 25 biciklista iz Slovenije, članove biciklističke sekcije koja djeluje u sklopu Planinskog društva Slovenske Konjice.

Veselim gostima prezentirana je Dolina Neretve kao idealno mjesto za aktivan odmor na dva kotača i cikloturizam, te je još jednom ukazano na potrebu bolje promocije ovog vida turizma u Dolini. Vozilo se i družilo, sklapala nova prijateljstva i kovali planovi za daljnju suradnju. Koliko se u Sloveniji cijeni i voli biciklizam gosti su dokazali donacijom sredstava za kupnju dječjeg bicikla za najmlađe članove BK Metković, kojim će već ovu jesen ta djeca krenuti u lov na medalje.

Prvi dan bio je rezerviran za upoznavanje i lagano zagrijavanje. Otpedalala se ruta Metković – Blace- Metković, a ljubitelji off roada odradili su dodatne kilometre makadamskim putem od Blaca do Dube i nisu požalili.

Već sutradan je došla na red nešto duža dionica od 80-tak kilometara Metković,- jezero Kuti, – Smrdengradn- Klekn- Neum – Metković. Predivan krajolik je oduševio goste koji su uživali u netaknutoj prirodi i prekrasnim vidikovcima s pogledima na jezero Kuti i dolinu Neretve, te na Klek i Pelješac.

Neizostavan je bio đir do susjedne Hercegovine. Metković – slapovi Kravice – Međugorje- Mostar – Metković. Na najbolji mogući način su doživjeli kamen i krš Hercegovine u nešto više od 100 kilometara.

Posljednji dan  ovoga predivnoga druženja bio je rezerviran za posjet jami u Predolcu i druženju s najmlađim članovima BK Metković.

Na kraju možemo reći da su se naši gosti i prijatelji vratili u Sloveniju prepuni pozitivnih dojmova i nadamo se skorom povratku, jer pokazali smo im samo dio onoga što ovaj kraj nudi. Ipak se sve ljepote doline Neretve i okolice nemogu vidjeti u jednom vikendu. Za to je potrebno puno više vremena, a to znači i puno više druženja i zabave.

Za kraj još jedno velilko Hvala dragim Kolesarima na donaciji i prigodnim darovima, hotelu MB na vrhunskom smještaju i nadamo se da je ovo samo početak jedne velike i lijepe suradnje, te promocije doline Neretve.

Tekst/foto: Biciklistički klub Metković

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije