Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

CIKLOTURIZAM

Slovenski biciklisti u Metkoviću – ‘Ko kolesarjenje postane užitek’

Objavljeno prije

6_1_orig

Biciklistički klub Metković i Narona Bike ovaj vikend su ugostili 25 biciklista iz Slovenije, članove biciklističke sekcije koja djeluje u sklopu Planinskog društva Slovenske Konjice.

Veselim gostima prezentirana je Dolina Neretve kao idealno mjesto za aktivan odmor na dva kotača i cikloturizam, te je još jednom ukazano na potrebu bolje promocije ovog vida turizma u Dolini. Vozilo se i družilo, sklapala nova prijateljstva i kovali planovi za daljnju suradnju. Koliko se u Sloveniji cijeni i voli biciklizam gosti su dokazali donacijom sredstava za kupnju dječjeg bicikla za najmlađe članove BK Metković, kojim će već ovu jesen ta djeca krenuti u lov na medalje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prvi dan bio je rezerviran za upoznavanje i lagano zagrijavanje. Otpedalala se ruta Metković – Blace- Metković, a ljubitelji off roada odradili su dodatne kilometre makadamskim putem od Blaca do Dube i nisu požalili.

Već sutradan je došla na red nešto duža dionica od 80-tak kilometara Metković,- jezero Kuti, – Smrdengradn- Klekn- Neum – Metković. Predivan krajolik je oduševio goste koji su uživali u netaknutoj prirodi i prekrasnim vidikovcima s pogledima na jezero Kuti i dolinu Neretve, te na Klek i Pelješac.

Neizostavan je bio đir do susjedne Hercegovine. Metković – slapovi Kravice – Međugorje- Mostar – Metković. Na najbolji mogući način su doživjeli kamen i krš Hercegovine u nešto više od 100 kilometara.

Posljednji dan  ovoga predivnoga druženja bio je rezerviran za posjet jami u Predolcu i druženju s najmlađim članovima BK Metković.

Na kraju možemo reći da su se naši gosti i prijatelji vratili u Sloveniju prepuni pozitivnih dojmova i nadamo se skorom povratku, jer pokazali smo im samo dio onoga što ovaj kraj nudi. Ipak se sve ljepote doline Neretve i okolice nemogu vidjeti u jednom vikendu. Za to je potrebno puno više vremena, a to znači i puno više druženja i zabave.

Za kraj još jedno velilko Hvala dragim Kolesarima na donaciji i prigodnim darovima, hotelu MB na vrhunskom smještaju i nadamo se da je ovo samo početak jedne velike i lijepe suradnje, te promocije doline Neretve.

Tekst/foto: Biciklistički klub Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije